• darkblurbg
  • darkblurbg

Wat kun je doen aan je Coronakapsel?

Gepubliceerd op: 19-02-2021

We kunnen helaas alweer een hele tijd niet naar de kapper. Mijn haar heeft inmiddels dan ook een flinke uitgroei en de punten zijn wel eens weer toe aan een goede knipbeurt. Er gloort hoop aan de horizon, hopelijk mogen de kappers binnenkort weer aan de slag... In dit blog 10 tips om tot die tijd toch nog wat van je Coronakapsel te maken.

Wat kun je doen aan je Corona-kapsel?

^ Zo ziet mijn Corona-kapsel er op dit moment uit ;-)

Wat kun je doen aan je Corona-kapsel?

^ Dit is het kapsel wat ik het ruim een jaar geleden had.

Wat kun je doen aan je Corona-kapsel?

^ Mijn  uitgroei is inmiddels wel een centimeter of 6 à 7. Ik heb een heel klein puntje van mijn haar afgeknipt (met een kappersschaar) en verder besloten om het zijn gang te laten gaan en te wachten tot mijn kapper weer aan de slag mag.

Wat kun je doen om er toch nog wat van te maken?

1. Verzorging

Verzorg je haar nu extra goed. Goed verzorgd haat ziet er meteen een stuk beter uit. Bestel goede verzorgingsproducten bij je kapper, die kent jou haar. Goed verzorgd haar ziet er al een stuk beter uit. Heb je droge punten? Verzorg die dan extra goed eventueel met een verzorgende haarserum of een haarmasker. Je kunt ook een nachtje een serum in je haarpunten laten trekken of doe het overdag als je thuis moet blijven. 

2. Schoon

Houd je haar schoon. Fris gewassen haar is het halve werk.

3. Vastzetten

Als je haar wat langer wordt en het zit niet leuk meer, kun je het altijd opsteken of er een leuke staart of vlecht in maken. 

4. Knippen

Wil je zelf je haar knippen? Knip dan alleen maar puntjes. Beetje bij beetje. Korter kan altijd nog, wat er af is komt er niet meer bij...

Wil je er meer af hebben? Zorg dan voor een goede kappersschaar (die kun je bij de drogist of online kopen) en ga niet met een botte keukenschaar aan de gang. Je kunt beter iemand anders vragen het voor je te doen. Zelf kun je niet goed zien wat je doet. Neem er alle tijd voor om je haar te knippen, je kunt het niet zo snel als je ervaren kapper. Op Youtube kun je heel veel instructie filmpjes vinden.

Kappersschaar om thuis te gebruiken.

^ Deze kappersschaar van het merk Erbe, is heel geschikt om thuis te gebruiken. Ik heb hem voor rond de € 27,00 gekocht bij de Etos.

5. (Grijze) uitgroei

Uitgroei bijwerken? Als je grijze uitgroei krijgt: daarvoor zijn producten te koop bij je kapper, de drogist of online. Dat kun je er op spuiten of aan de zijkanten smeren en je ziet het grijze haar niet meer. Met die semipermanente sprays kan je de uitgroei wegwerken.

6. Kleuren

Zelf verven? Wacht hier liever mee. Er gaat heel vaak wat mis bij het zelf verven van het haar. Kappers mengen vaak meerdere kleuren door elkaar.

Als je je haar beslist wilt verven, bestel de verf dan vooral bij je eigen kapper en ga niet aan de gang met verf uit de supermarkt of van de drogist. Die zijn veel agressiever dan die van kappers en tasten het haar echt aan.  Verf alleen de uitgroei en niet je hele haar. Vraag een vriendin je te helpen want zelf lukt dit je niet. Wil je je haar blonderen? Ik raad je aan dit niet te doen want dat loopt vaak uit op een ramp. Als dat misgaat, kost het heel veel geld en tijd om het later weer te herstellen. Dit zal de kwaliteit van je haar enorm aantasten.

7. Stylen

Style je haar eens leuk. Nu je veel tijd hebt, heb je ook meer tijd om je haar leuk te stylen. Bijvoorbeeld met een föhnborstel of een krultang. Probeer dat eens! Daardoor kun je het bijna net zo mooi in model krijgen als wanneer de kapper het voor je föhnt.

Ik heb zelf een warmteborstel van B.R.U.S.H. bestelt die voedt het haar en helpt tegen pluizen.

De B.R.U.S.H. warmteborstel 40 mm is de perfecte tool waarmee je prachtige slag en/of volume in het haar kan creëren. Deze warmteborstel heeft een prachtig all black design met een rubberen handgreep. De technische onderdelen van de B.R.U.S.H warmteborstel zijn geïnfusseerd met Keratine, Arganolie en Macadamiaolie. Dit is verwerkt in de aluminium cilinder dus je hoeft dit niet bij te vullen. Als je de warmteborstel 2 keer per dag gebruikt dan heb je langer dan 5 jaar plezier van de B.R.U.S.H. Warmteborstel. De warmteborstel geeft warmte af, maar blaast geen warme lucht. De oliën zorgen ervoor dat het resultaat ultra glanzend, pluisvrij en glad zal zijn, met een professionele finish!

Ik heb zelf de warmteborstel in 40 mm genomen omdat ik hem vooral wilde om mijn haarpunten zachter en glanzender te maken. Ik föhn mijn haar 's ochtends droog en ga er dan even met de warmteborstel door. De borstel in 30 mm is beter als je meer slagen in je haar wilt.

Warmteborstel.

8. Verbergen 

Moet je de deur uit en zit je haar niet goed? Draag een leuke haarband in je haar of doe een muts, pet of hoedje op. Dan zie je er niks van....

9. Kleur

Draag vrolijk gekleurde kleding of accessoires, dat leidt af van je Cornanakapsel.

Gebruik hiervoor de sprekende basiskleuren uit je kleurenpalet. Met basiskleuren bedoelen we de kleuren die in de kleurencirkel voorkomen zijn: rood, geel, blauw, groen, oranje en paars of mengvormen hiervan. Deze kleuren zijn veel opvallender en sprekender dan neutrale kleuren. In de juiste basiskleuren zie je er gezond in fris uit. 

Wat kun je doen aan je Coronakapsel.

^ Een kledingstuk in een mooie basiskleuren uit jouw kleurenpalet geeft je meteen een oppepper en het leidt ook nog eens af van je Coronakapsel.

Hoe kun je een accentkleur toevoegen aan je kleding?

^ Deze outfit in neutraal blauw wordt veel sprekender door de roze accenten.

10. Make-up

Maak je mooi op. Een verzorgde make-up leidt ook af van je Corona-kapsel.

Wat kun je doen aan je Corona-kapsel?

Meer lezen?

* Nu we veel thuis moeten werken wil je graag kleding aan die er verzorgd uitziet, maar ook prettig draagt. Thuiswerken kan ook in stijl! In dit blog lees je hoe.

* Geregeld krijg ik vragen over de verschillende soorten kleuren. We kunnen kleuren verdelen in verschillende categorieën. We onderscheiden: neutrale kleuren, basiskleuren en de lichte kleuren: dit zijn de pastels en de wittinten. In dit blog leg ik je uit wat de verschillen zijn.

* Door kleuraccenten aan een neutraal gekleurde outfit toe te voegen zie je er gemakkelijk steeds heel anders uit. Laat deze kleur het liefst zo'n drie keer terugkomen in je outfit. Lees meer.