• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingvoorbeelden voor de diepe kleurtypes.

Gepubliceerd op: 07-09-2019

Diepe kleurtypes staan heel mooi in donkere kleuren. Je kunt jouw kleuren natuurlijk ook combineren met lichtere kleuren. Nu de herfstcollecties weer binnen zijn is het voor jou de uitgelezen tijd om bij het winkelen aan je trekken te komen. In deze blogpost voorbeelden van kleding in kleuren die jou geweldig zullen staan.

Ben jij een diep kleurtype? Even voor de duidelijkheid, in ons vak noemen we donkere kleuren 'diep'.

Als diep kleurtype heb jij 'diepe' kenmerken in je uiterlijk. Je hebt vaak donker haar, een donkere oogkleur en donkere wenkbrauwen. Je teint kan variëren van licht naar donker. Je kunt overigens ook met grijs haar nog steeds een diep/donker kleurtype zijn. Je bent dan nog steeds donkere kleuren nodig.

De 3 diepe kleurtypes zijn: Het herfst/wintertype, het diepe herfsttype en het diepe wintertype. Het eerste kleurtype komt uit het 10 seizoenen-systeem en de andere twee komen van 'Colour Me Beautiful'.

Voor deze 3 kleurtypes is diep of donker de belangrijkste kleurendominantie.

Kleuren voor het diepe wintertype, herfst/wintertype en het diepe herfsttype.

Uit de kleurenanalyse is naar voren gekomen dat diepe/donkere kleuren jou het allermooist staan. Jouw meer sprekende kleuren zijn mooie, rijke kleuren. Ze zijn vermengd met wat zwart en ze zijn daardoor niet heel fel.

Donkere kleuren zijn het hele jaar wel verkrijgbaar, maar in de herfst in de winter natuurlijk het meest. Dit komt doordat kleding in donkere kleuren warmer aanvoelt dan licht gekleurde kleding. Gevoelsmatig kleden we ons daarom in de winter donkerder dan in de zomer. Dit geldt overigens voor alle mensen.

Waar moet jij als diep kleurtype nu op letten bij het kiezen van je kleding?

1. Neem als 'diep' kleurtype liever geen outfits in alleen lichte kleuren.

Kleding voor de diepe kleurtypes. Niet doen.

^ Outfits met alleen maar lichte kleuren staan het minst mooi bij de diepe kleurtypes.

Een outfit in alleen lichte kleuren, zoals op het voorbeeld hierboven, maakt jou als diep kleurtype al snel wat flets. Er is geen harmonie tussen de kleding en het donkere haar, de donkere oogkleur en de wenkbrauwen. Ook herhaalt een outfit in alleen maar lichte kleuren niet het donkere in jouw uiterlijk. Je 'mist' als het ware iets donkers in deze outfit. Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Een lichte kleur kan prima voor een diep/donker kleurtype, zolang je er maar donkere kleuren bij combineert. Op dit voorbeeld zie je dat het veel mooier staat wanneer je bij een lichte kleur (het wollen vest) ook iets donkers draagt. Het donkere bordeauxrode jurkje en de donkere laarzen geven een donker type de broodnodige 'pit'. Er is nu harmonie in het totaalplaatje, hetgeen we bij het voorbeeld met alleen lichte kleuren missen. Kleding van Little Soho.

Kledingvoorbeelden voor de diepe kleurtypes.

^ Het is belangrijk dat er in je kledingcombinaties altijd een donkere kleur voorkomt. Dit kan een rustige, neutrale kleur zijn of een donker sprekende kleur.

2. Jouw neutrale kleuren.

Op de fotocollage hierboven zie je voorbeelden van donkere neutralen. Dit zijn zogenaamde 'non-kleuren' zoals: zwart, donkergrijs, donkerbruin, diep bordauxrood, diepgroen, donkerblauw, donker taupe, donker olijfgroen, etc. Je kunt ze weer onderverdelen is warme, koele en neutrale neutralen. Warme neutralen hebben een gele ondertoon, koele neutralen een blauwe ondertoon en bij de 'neutrale' neutralen zit het een beetje in het midden.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Deze outfit is behoorlijk donker en bestaat uit een bruin jasje, een zwart shirt en een grijze broek. Lichte sneakers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Als diep kleurtype kun ook jij ze prima aan, ze zitten immers ver van je gezicht en er zijn verder mooie donkere kleuren bij gekozen. Kleding van Perfectly Basics.

Voorbeelden van kledingcombinaties:

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Deze print heeft een donkerpaarse ondergrond en is ideaal voor een diep/donker kleurtype. Het donkere in de print heeft de overhand en dat is het belangrijkste voor de diepe kleurtypes. Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Neem als diep kleurtype overwegend donkere prints, deze groen met zwarte dierenprint is een goed voorbeeld. Kleding van Perfectly Basics.

 

Kleding voor de diepe kleurtypes.

^ Ton-sur-ton combinaties in donkere en medium donkere kleuren, zoals in de set hierboven staan jou ook prachtig! Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Donkergroen staat jou prachtig. Als je goed kijk zie je dat het vest een hele donkere groentint heeft. Vaak lijkt zo'n donkere kleur bij jou nog mooier dan zwart... Probeer het maar eens uit. Ook hier zie je weer witte sneakers. Kleding van Perfectly Basics.

Hoe draag je kleuren als diep winter- of herfsttype?

^ Jouw sprekende kleurn moeten niet te fel zijn. Deze paarstint is een goed voorbeeld. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ De plissé rok heeft wat fellere bloemen maar door de donkere ondergrond staat hij erg leuk bij een diep kleurtype. En het is weer eens wat speelser. Het leren jasje en de laarzen zijn wel weer donker. Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Dit diepbruine pak met de dieprode printblouse staat je ook schitterend. Kleding van Perfectly Basics.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Deze blouse heeft geweldige kleuren voor jou. Ook deze print is weer overwegend donker van kleur. Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Je kunt ook alleen een meer sprekende kleur nemen zoals dit donkere steenrood. Zolang de kleur maar behoorlijk donker is. Kleding van Little Soho.

Kleding voor diepe kleurtypes.

^ Ook deze jurk heeft een prachtige donkere print van olijfgroen met zwart. Kleding van Little Soho.

Kleding voor het diepe wintertype en het diepe herfsttype.

^ De print van deze blouse bevat nog voldoende donkere kleuren voor een diep kleurtype.

Kledingvoorbeelden voor het diepe wintertype en het diepe herfsttype.

^ Je staat heel mooi in een combinatie van donkere kleuren.

Kledingcombinaties voor het diepe wintertype en het diepe herfsttype.

Deze combinatie van donkergroen met zwart staat het diepe kleurtype geweldig. De sjaal bevat wat wit, dat maakt de combi net wat frisser. Foto van Perfectly Basics.

Kledingvoorbeelden voor de diepe kleurtypes.

^ Wil je als diep kleurtype wit of een andere lichte kleur aan? Draag lichte kleuren ver uit je gezicht zoals bij deze kledingcombinatie. Neem meteen onder je gezicht het liefst donkere kleuren. Foto: Je m'apelle.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over hoe je als diep/donker kleurtype het beste je kleuren combineert? Lees dan dit blog.

* Kom jij op internet allerlei termen en benamingen tegen voor kleurtypes? Dat kan doordat er verschillende kleurenanalyse-methodes bestaan. Wil je uitleg over de meest voorkomende kleursystemen? Lees meer.

* Jij wilt als diepe kleurtype vast ook wel eens lichte kleuren en witttinten aan. Dat kan prima, als je maar weet hoe... Wil je weten hoe je lichte kleuren kunt dragen als diep kleurtype? Kijk dan hier.

* De diepe kleurtypes vinden over het algemeen de winter de gemakkelijkste periode om zich te kleden en om te shoppen. Lees hier hoe je jouw diepe kleurenpalet in de zomer gebruikt.

* Ik verkoop ook leuke accessoires voor de diepe kleurtypes. Benieuwd? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het herfst/wintertype? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het diepe herfsttype? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het diepe wintertype? Kijk dan hier.

* Weet jij al welk kleurtype je bent en zoek je een kleurenwaaier voor jouw kleurtype? Ik verkoop verschillende soorten waaiers. Kijk hier.