• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleuren combineren voor de diepe kleurtypes.

Gepubliceerd op: 20-02-2018

De diepe kleurtypes (dit zijn het herfst/wintertype, het diepe herfsttype en het diepe wintertype) staan heel mooi in donkere kleuren. Uiteraard kun je als diep kleurtype ook accentkleuren en lichte kleuren dragen. In dit blog laat ik je zien hoe je als 'diep' kleurtype het beste te werk kunt gaan bij het combineren van je kleuren.

Diepe kleurtypes hebben meestal donker haar, donkere wenkbrauwen en een donkere oogkleur. Hun huidskleur varieert van licht naar donker. Heb je een lichte huid, dan heb je een hoog donker/lichtcontrast in je uiterlijk. Hoe donkerder je huid, hoe lager je donker/lichtcontrast is. Het is heel mooi om je mate van contrast in je outfit te herhalen. Dit geeft een heel mooi harmonisch plaatje.

Alle kleurenwaaiers bestaan uit de volgende kleuren:

- Neutrale kleuren: dit zijn rustige onopvallende kleuren, ze vormen de basis voor je garderobe.

- Pastels: je lichte kleuren, pastels bevatten heel veel wit.

- Accentkleuren: je sprekende kleuren, bij de diepe types zijn ze vermengd met wat zwart zodat ze verdonkert zijn.

Je weet aan de hand van je kleurenwaaier welke kleuren je het mooiste staan, maar hoe kun je ze het beste combineren?

De kleurenwaaiers van de diepe winter, diepe herfst en het herfst/wintertype.

^ De kleurenwaaiers van de diepe kleurtypes: links:het diepe wintertype, in het midden: het herfst/wintertype en Rechts: het diepe herfsttype.

Optie 1: Draag alleen donkere kleuren.

Alleen donkere kleuren met elkaar combineren? Dat staat altijd goed bij een diep kleurtype!!

Kleuren combineren voor diepe kleurtypes.

^ Een diep kleurtype kan prima alleen donkere kleuren dragen. En het hoeft niet altijd zwart te zijn. Andere donker kleuren staan minstens zo mooi, misschien zelf wel mooier!

Optie 2: Combineer je donkere kleuren met een accentkleur uit je kleurenpalet.

Accentkleuren voor diepe kleurtypes.

^ De accentkleuren van de diepe kleurtypes zijn verdonkert, dit komt doordat er zwart doorheen zit. Op deze collage zie je heel veel voorbeelden van goede accentkleuren. Je ziet dat jouw beste accentkleuren donker en niet heel fel zijn.

Optie 3: Draag onder je gezicht donkere kleuren en aan je onderlichaam lichte kleuren.

Deze optie is vooral in de zomerperiode heel fijn. Je draagt dan toch iets lichts, maar je wordt er niet bleek of flets van. Dit komt doordat de lichte kleur verder van je gezicht af zit.

Kleuren combineren voor de diepe kleurtypes.

^ Lichte kleuren aan je onderlichaam maken je niet bleek. Het is voor alle kleurtypes belangrijk om boven de taille de goede kleuren te dragen. In jouw geval dus donkere kleuren of een combinatie van licht met iets donkers.

Optie 4: Draag laagjes.

Draag over een lichte top of blouse een donker jasje of vestje. Of draag over een donkere top of blouse een licht jasje, vestje etc.

Hoe kan het diepe kleurtype lichte kleuren dragen?

^ Links: Licht over donker. Er zijn in deze outfit genoeg donkere elementen te vinden die corresponderen met het donkere haar. Zo houd je dus harmonie.

Rechts: Over de lichtere jurk wordt een donker jasje gedragen, verder geven de zwarte tas en schoen nog meer balans in het uiterlijk. Deze optie heeft de voorkeur omdat de donkere kleur hier dichter bij je gezicht zit.

Zorg altijd voor donkere elementen in je kleurencombinaties:

Kleuren combineren voor diepe kleurtypes.

^ Het is voor de diepe kleurtypes belangrijk om altijd donkere elementen in hun outfit aan te brengen. Met alleen lichte kleuren is er geen harmonie in je uiterlijk.

Links: het rokje heeft een licht print, de ketting is licht en de rest is donker.

Tweede foto: Het jasje is medium grijs en is afgezet met witte biesjes. De broek en schoenen zijn donker.

Derde foto: Dit is de lichtste combinatie van de vijf. Toch werk hij goed voor een diep type omdat onder er meteen het gezicht een donker vlak zit.

Vierde foto: De grijze jas is medium donker. Doordat hij afgezet is met een zwarte bies en gecombineerd is met zwart is dit ook weer een prima outfit voor een diep type.

Rechts: De print van dit jurkje is vrij licht, het is goed da het jurkje gecombineerd is met een zwarte riem en zwarte sandaaltjes.

N.B. Het zwart mag ook een andere donkere kleur zijn, bijvoorbeeld antraciet, nachtblauw, bordeauxrood etc.

Liever niet doen: Outfits met alleen lichte kleuren dragen.

Lichte kleuren maken diepe kleurtypes flets.

^ Alleen lichte kleuren maken je verschijning als diep kleurtype al snel een beetje flets. Dit komt doordat jouw prachtige donkere haarkleur en donkere oogkleur niet herhaald worden. Voeg in elk geval wat donkere elementen, zoals bijv. een donkere riem, een donker hesje, sjaal met iets donkers er in, donkere ketting, donkere oorbellen, donkere tas en/of donkere schoenen toe. Zo creëer je meer harmonie in je uiterlijk!

Alleen wit kan wat flets staan voor een diep kleurtype.

^ Een combinatie met alleen wit kan al snel wat flets staan voor een diep kleurtype...

Combineer je pastels met donkere kleuren.

Hoe draag je pastels als je donker haar hebt?

^ Combineer pastels met donkere kleuren en draag liever niet alleen maar pastels. Dit maakt je flets.

Printjes voor de diepe kleurtypes.

^ Jouw beste prints bevatten donkere kleuren, gecombineerd met wat accentkleuren en/of lichte kleuren. Het mooiste is het als het grootste deel van jouw prints uit donkere kleuren bestaat. Wanneer je print heel licht van kleur is kun je er het beste iets donkers overheen dragen.

Een mooie print voor de diepe kleurtypes.

^ Dit is een prachtig voorbeeld van een print voor de diepe kleurtypes. Er mogen best lichte kleuren in voorkomen, zolang het grootste deel maar donker is.

Print-sjaals voor de diepe kleurtypes.

^ Draag je lichte kleding vlak onder je gezicht? Hang er dan een donkere print-sjaal overheen in een printje dat bij jouw kleurtype past. Op deze collage heel veel voorbeelden. Zo ontstaat er weer harmonie.

Prints voor diepe kleurtypes.

^ Je kunt er ook voor kiezen om de kleur te halen uit een mooie ketting in donkere accentkleuren of een paar gekleurde oorbellen. De print die ik laat zien op dit voorbeeld is heel geschikt voor diepe kleurtypes. Hij bevat een ook lichte kleur, maar het overgrote deel van de print is donker. De violette sjaal is een goed voorbeeld van donkere accentkleur, de kleur is verdonkert met wat zwart. De ketting heeft kralen met een net iets fellere roze-tint, dit haalt de vrij donkere print mooi op en dat staat juist leuk. Combineer er een mooie donkerroze lipstick en blusher bij om het totaalplaatje helemaal af te maken.

Sieraden voor de donkere kleurtypes.

^ Combineer je kleding met leuke sieraden en accessoires in kleuren uit je kleurenpalet. De accessoires op deze collage zijn zeer geschikt voor de diepe kleurtypes.

 

Donkere roodbonten voor diepe kleurtypes.

 

^ Van alle kleuren zijn er wel donkere varianten. Deze collage heb ik als voorbeeld gemaakt met als uitgangspunt de kleur rood. Hoe meer zwart er door een kleur zit hoe donkerder de kleur wordt.

 

Hoe combineer je je kleuren als diep kleurtype?

^ Donkere kleuren combineren geweldig met een accentkleur uit jouw kleurenpalet. Hier is een donkerbruin pak met een lichtere bruine blok gecombineerd met de accentkleuren oranje en roest. De sieraden zijn ook van donker materiaal, dat past uitstekend bij de diepe types. De kleuren uit deze collage zijn heel geschikt voor zowel het diepe herfsttype als het herfst/wintertype.

Kleuren combineren voor het diepe wintertype.

^ Voorbeelden van prachtige diepe accentkleuren voor het diepe wintertype. Dus mooie donkere blauwe-, groene-, paarse- en roodtinten.

Kleuren combineren voor het diepe herfsttype.

^ Deze drie prints, met zowel donkere als lichtere kleuren, zijn heel geschikt voor zowel het diepe herfsttype als het herfst/wintertype. Combineer er een mooie kleur lipstick en rouge uit je kleurenpalet bij om het geheel compleet te maken.

Kleuren combineren als je een diep kleurtype bent.

^ De donkere dierprint gecombineerd met een zwart leren jasje en zwarte laarsjes zal jou geweldig staan. Kleding Little Soho.

Kleuren combineren als je een diep kleurtype bent.

^ Deze ton sur ton combinatie in diepe roodtinten zal een diep kleurtype prachtig staan. Kleding Little Soho.

Meer lezen?

* In dit blog een omschrijving van alle kenmerken van het herfst/wintertype.

* Wil jij weten welke kleuren jou het beste staan? Doe dan een kleurenanalyse 'deluxe'. Lees meer.