• darkblurbg
  • darkblurbg

Kleuren combineren voor de diepe kleurtypes.

Gepubliceerd op: 20-02-2018

De diepe kleurtypes (dit zijn het herfst/wintertype, het diepe herfsttype en het diepe wintertype) staan heel mooi in donkere kleuren. Uiteraard kun je als diep kleurtype ook accentkleuren en lichte kleuren dragen. In dit blog laat ik je zien hoe je als 'diep' kleurtype het beste te werk kunt gaan bij het combineren van je kleuren.

Diepe kleurtypes hebben meestal donker haar, donkere wenkbrauwen en een donkere oogkleur. Hun huidskleur varieert van licht naar donker. Heb je een lichte huid, dan heb je een hoog donker/lichtcontrast in je uiterlijk. Hoe donkerder je huid, hoe lager je donker/lichtcontrast is. Het is heel mooi om je mate van contrast in je outfit te herhalen. Dit geeft een heel mooi harmonisch plaatje.

Alle kleurenwaaiers bestaan uit de volgende kleuren:

- Neutrale kleuren: dit zijn rustige onopvallende kleuren, ze vormen de basis voor je garderobe.

- Pastels: je lichte kleuren, pastels bevatten heel veel wit.

- Accentkleuren: je sprekende kleuren, bij de diepe types zijn ze vermengd met wat zwart zodat ze verdonkert zijn.

Je weet aan de hand van je kleurenwaaier welke kleuren je het mooiste staan, maar hoe kun je ze het beste combineren?

Optie 1: Draag alleen donkere kleuren.

Alleen donkere kleuren met elkaar combineren? Dat staat altijd goed bij een diep kleurtype!!

^ Een diep kleurtype kan prima alleen donkere kleuren dragen. En het hoeft niet altijd zwart te zijn. Andere donker kleuren staan minstens zo mooi, misschien zelf wel mooier!

Optie 2: Combineer je donkere kleuren met een accentkleur uit je kleurenpalet.

De accentkleuren (dit zijn jouw sprekende kleuren) van de diepe kleurtypes zijn verdonkert, dit komt doordat er zwart doorheen zit.

Optie 3: Draag onder je gezicht donkere kleuren en aan je onderlichaam lichte kleuren.

Deze optie is vooral in de zomerperiode heel fijn. Je draagt dan toch iets lichts, maar je wordt er niet bleek of flets van. Dit komt doordat de lichte kleur verder van je gezicht af zit.

^ Lichte kleuren aan je onderlichaam maken je niet bleek. Het is voor alle kleurtypes belangrijk om boven de taille de goede kleuren te dragen. In jouw geval dus donkere kleuren of een combinatie van licht met iets donkers.

Optie 4: Draag laagjes.

Draag over een lichte top of blouse een donker jasje of vestje. Of draag over een donkere top of blouse een licht jasje, vestje etc.

^ Links: Licht over donker. Er zijn in deze outfit genoeg donkere elementen te vinden die corresponderen met het donkere haar. Zo houd je dus harmonie.

Rechts: Over de lichtere jurk wordt een donker jasje gedragen, verder geven de zwarte tas en schoen nog meer balans in het uiterlijk. Deze optie heeft de voorkeur omdat de donkere kleur hier dichter bij je gezicht zit.

Zorg altijd voor donkere elementen in je kleurencombinaties:

^ Het is voor de diepe kleurtypes belangrijk om altijd donkere elementen in hun outfit aan te brengen. Met alleen lichte kleuren is er geen harmonie in je uiterlijk.

Links: het rokje heeft een lichte print, de ketting is licht en de rest is donker.

Tweede foto: Het jasje is medium grijs en is afgezet met witte biesjes. De broek en schoenen zijn donker.

Derde foto: Dit is de lichtste combinatie van de vijf. Toch werkt hij goed voor een diep kleurtype omdat onder er meteen het gezicht een donker vlak zit.

Vierde foto: De grijze jas is medium donker. Doordat hij afgezet is met een zwarte bies en gecombineerd is met zwart is dit ook weer een prima outfit voor een diep kleurtype.

Rechts: De print van dit jurkje is vrij licht, het is goed dat het jurkje gecombineerd is met een zwarte riem en zwarte sandaaltjes.

N.B. Het zwart mag ook een andere donkere kleur zijn, bijvoorbeeld antraciet, nachtblauw, bordeauxrood etc.

Liever niet doen: Outfits met alleen lichte kleuren dragen.

^ Alleen lichte kleuren maken je verschijning als diep kleurtype al snel een beetje flets. Dit komt doordat jouw prachtige donkere haarkleur en donkere oogkleur niet herhaald worden. Voeg in elk geval wat donkere elementen, zoals bijv. een donkere riem, een donker hesje, sjaal met iets donkers er in, donkere ketting, donkere oorbellen, donkere tas en/of donkere schoenen toe. Zo creëer je meer harmonie in je uiterlijk!

Alleen wit kan wat flets staan voor een diep kleurtype.

^ Een combinatie met alleen wit kan al snel wat flets staan voor een diep kleurtype...

Combineer je pastels met donkere kleuren.

^ Combineer pastels met donkere kleuren en draag liever niet alleen maar pastels. Dit maakt je ook wweer flets.

Je kunt er ook voor kiezen om de kleur te halen uit een mooie ketting in donkere accentkleuren of een paar gekleurde oorbellen. D

^ Combineer je kleding met leuke sieraden en accessoires in kleuren uit je kleurenpalet. De accessoires op deze collage zijn zeer geschikt voor de diepe kleurtypes.

Kleuren combineren als je een diep kleurtype bent.

^ De donkere dierprint gecombineerd met een zwart leren jasje en zwarte laarsjes zal jou geweldig staan. Kleding Little Soho.

Kleuren combineren als je een diep kleurtype bent.

^ Deze ton sur ton combinatie in diepe roodtinten zal een diep kleurtype prachtig staan. Kleding: Little Soho.

Meer lezen?

* In dit blog een omschrijving van alle kenmerken van het herfst/wintertype.

* Wil jij weten welke kleuren jou het beste staan? Doe dan een kleurenanalyse 'deluxe'. Lees meer.