• darkblurbg
  • darkblurbg

Aaibare trend: de teddy jas.

Gepubliceerd op: 13-11-2017

Opeens zie je ze overal op straat: teddy jassen en jassen van fake-fur. Deze jassen van heerlijk aaibare materiaal zijn deze winter een grote trend. Deze lekkere zachte jassen zijn speels en houden je warm. Ze zijn comfortabel en je kunt ze zowel chic als lekker stoer dragen. Er is volop keus, ze zijn er van lang tot kort en in allerlei leuke kleurtjes. Misschien ook iets voor jou?

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

Teddystof wordt ook wel 'borg' genoemd en heeft kleine 'krulletjes'. Het is dezelfde stof als waarvan teddyberen gemaakt zijn, heel schattig en aaibaar materiaal dus. De uitstraling van een teddyjas is daardoor lief en stoer tegelijk. Afhankelijk van het model en hoe je hem afstyled kun je hem op allerlei manieren dragen, van klassiek, vrouwelijk tot stoer en sportief.

Trend-item/ modetrend: teddy-jas.

Plotseling zie je ze overal: teddy coat's en fake-fur jassen. Deze heerlijke zachte jassen vallen deze winter bijna allemaal breed en hebben veel volume. Genoeg ruimte dus om er een dikke trui of een lekker warm vest onder te dragen. Dit soort jassen staan het beste bij lange, slanke vrouwen.

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

Acht tips om de teddyjas of de fake fur jas te dragen.

1. Ben je niet zo groot? Neem dan een niet te breed model. Hoe breder de jas, des te kleiner je lijkt. Hoewel dit soort jassen momenteel bijna allemaal breed vallen kun je proberen een wat smaller of een wat getailleerde model te vinden. Ga ook liever voor een wat fijner teddymateriaal. Lange krullen of haren maken je dikker. Neem liever geen enkellang model, daar verdrink je als kleine vrouw in.

2. Je kunt het beste aansluitende kleding onder je teddyjas dragen. Dus een bijvoorbeeld een smal jurkje, een skinny boek of een strak rokje. Gecombineerd met wijde kledingstukken wordt het totaalplaatje wel erg vierkant.

3. Draag liever geen lompe schoenen bij je teddyjas, een smalle schoen of een hakje staan mooier.

4. Een donkere kleur teddyjas lijkt minder volumineus dan een lichte kleur. Ben je wat steviger, neem dan een donker model.

5. Een teddy coat met een enkele rij knopen staat slanker dan één met een dubbele rij. Ook een knielang model geeft lengte en lijkt dus slanker.

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

^ Alles in ongeveer één kleur laat je langer lijken.

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

6. Pas je keuze aan bij je persoonlijke smaak. Houd je bijvoorbeeld van klassiek, neem dan een wat langer model in bijvoorbeeld een camelkleur. Ben je sportief neem dan een korter modelletje. Houd je van een romantische stijl dan een teddyjas in een lichte kleur af met een mooie rok van zachte stof en draag er een hak bij. Een fake-fur jas in een dierprint geeft wat spanning aan je outfit.

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

^ Alles in één kleur.

7. Draag je de teddyjas in ongeveer dezelfde kleur open met een donker ondergrond er onder dan creëer je meer lengte. Zet deze kleur ook door in je kousen en schoenen of laarzen!

8. Heb je een buikje? Neem dan geen teddyjas met opgestikte zakken.

Trend: De teddyjas en de fake-fur jas.

Meer lezen?

* Wil je meer inspirerende foto's van allerlei teddy coats zien? Kijk dan op mijn Pinterest-bord hier over.

* Overknee-boots zijn een grote hit. Ben je bang dat ze een beetje goedkoop ogen? Dan hoeft echt niet! Lees meer.

* Brede of wijde kledingstukken zoals teddyjassen kun je beter combineren met iets smallers. Lees meer.