• darkblurbg
  • darkblurbg

Aaibare trend: de teddy jas.

Gepubliceerd op: 13-11-2017

Opeens zie je hem overal op straat: de teddy jas. Deze jassen van heerlijk aaibare materiaal zijn deze winter een grote trend. Deze lekkere zachte jassen zijn speels en houden je warm. Ze zijn comfortabel en je kunt ze zowel chic als lekker stoer dragen. Er is volop keus, ze zijn er van lang tot kort en in allerlei leuke kleurtjes. Misschien ook iets voor jou?

Teddystof wordt ook wel 'borg' genoemd en heeft kleine 'krulletjes'. Het is dezelfde stof als waarvan teddyberen gemaakt zijn, heel schattig en aaibaar materiaal dus. De uitstraling van een teddyjas is daardoor lief en stoer tegelijk. Afhankelijk van het model en hoe je hem afstyled kun je hem op allerlei manieren dragen, van klassiek, vrouwelijk tot stoer en sportief.

Trend deze winter: de teddy coat/jas.

^ Plotseling zie je ze overal: teddy coat's. Deze heerlijke zachte jassen vallen deze winter bijna allemaal breed en hebben veel volume. Genoeg ruimte dus om er een dikke trui of een lekker warm vest onder te dragen. Dit soort jassen staan het beste bij lange, slanke vrouwen.

Acht tips om de teddyjas te dragen.

1. Ben je niet zo groot? Neem dan een niet te breed model. Hoe breder de jas, des te kleiner je lijkt. Hoewel dit soort jassen momenteel bijna allemaal breed vallen kun je proberen een wat smaller of een getailleerd model te vinden. Ga ook liever voor een wat fijner teddymateriaal. Lange krullen of haren maken je dikker. Neem liever geen enkellang model, daar verdrink je als kleine vrouw in.

2. Je kunt het beste aansluitende kleding onder je teddyjas dragen. Dus een bijvoorbeeld een smal jurkje, een skinny boek of een strak rokje. Gecombineerd met wijde kledingstukken wordt het totaalplaatje wel erg vierkant.

3. Draag liever geen lompe schoenen bij je teddyjas, een smalle schoen of een hak staan mooier.

4. Een donkere kleur teddyjas lijkt minder volumineus dan een lichte kleur. Ben je wat steviger, neem dan een donker model.

5. Een teddy coat met een enkele rij knopen staat slanker dan één met een dubbele rij. Ook een knielang model geeft lengte en lijkt dus slanker.

6. Pas je keuze aan bij je persoonlijke smaak. Houd je bijvoorbeeld van klassiek, neem dan een wat langer model in een camelkleur. Ben je sportief neem dan een kort modelletje. Houd je van een romantische stijl dan een teddyjas in een licht kleur af met een mooie rok van zachte stof en draag er een hak bij.

7. Draag je de teddyjas een open met een donker ondergrond er onder dan creëer je meer lengte. Zet deze kleur ook door in je kousen en schoenen!

8. Heb je een buikje? Neem dan geen teddyjas met opgestikte zakken.

Trend deze winter: de teddy coat/jas.

^ De teddyjas is er in allerlei modellen en lengtes.

Teddy jas in helder blauw.

^ Mooi, wat wijder uitlopend model teddycoat in lichtblauw. 

Trend deze winter: de teddy coat/jas.

^ Teddyjas in een joppermodel met rits. Dit model valt behoorlijk breed.

Hoe draag je de teddy-jas, teddy coat.

^ Dit model is getailleerd. Hij lijkt op een klassieke mantel.

Trend deze winter: de teddy coat/jas.

^ Winterjas in een contrasterende stofcombinatie van teddybont met suèdine. Deze jas heeft een bijzondere kraag die met 2 gespen vastgezet kan worden.

Trend deze winter: de teddy coat, teddyjas.

^ Joppermodel met rits in een bijzondere terrakleur.

Trend deze winter: de korte teddy coat/ teddyjas. 

^ Korte teddyjas in stoer bikermodel met een diagonale rits en een riem.

Trend deze winter: de teddy coat/ teddyjas.

^ Zacht teddyjasje in het model van een ski-jack.

Hoe draag je de teddy jas/ teddyjas/ teddycoat.

^ Bijzondere teddyjas met een soort 'houtje-touwte sluiting. Ben je niet erg groot, pas dan op met dit soort modellen. Deze sluiting maakt je wel voller.

Meer lezen?

* Wil je meer inspirerende foto's van allerlei teddy coats zien? Kijk dan op mijn Pinterest-bord hier over.

* Overknee-boots zijn een grote hit. Ben je bang dat ze een beetje goedkoop ogen? Dan hoeft echt niet! Lees meer.

* Brede of wijde kledingstukken zoals teddyjassen kun je beter combineren met iets smallers. Lees meer.