• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe maakt je een outfit in neutrale kleuren spannend?

Gepubliceerd op: 15-09-2019

Houd jij van neutrale kleuren? Neutrale kleuren zijn rustige, onopvallende kleuren. We noemen het ook wel zgn. 'non-kleuren'. Het zijn ontzettend handige kleuren om dat je er bijna alles bij kunt combineren. Vaak wordt er gedacht dat een outfit in alleen maar neutrale kleuren per definitie niet spannend is, maar dat is echt niet altijd waar!! In dit blog vind je zes handige tips om er wat spanning in te gooien..

Voorbeelden van neutrale kleuren voor je kleding.

^ Voorbeelden van kleding in allerlei neutrale kleuren. Denk hierbij  aan kleuren als: donkerblauw, donkergroen, olijfgroen, grijsblauw, grijs, bruin, taupe, zwart, wittinten, crème, etc.

Neutrale kleuren zijn de basis voor je garderobe. Het zijn kleuren die niet in de kleurencirkel voorkomen. De kleuren die in de kleurencirkel voorkomen zijn: rood, geel, blauw, groen, oranje en paars, of mengvormen hiervan. Deze kleuren noemen we basiskleuren. Neutrale kleuren kunnen wel een heel klein beetje van deze kleuren bevatten, maar ze zijn niet duidelijk te zien. Denk dan bijvoorbeeld aan donkerblauw, dat is blauw met zwart erdoor. Er zijn voor elk kleurtype verschillende neutrale kleuren te vinden. Ze hoeven beslist niet saai te zijn. Dit kun je doen:

1. Neem een leuke print in neutrale kleuren.

Een outfit in neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn.

^ Door de bijzondere print is deze outfit in neutrale kleuren (crème en zwart) beslist niet saai te noemen. Foto: Little Soho.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een outfit in alleen zwart kan wat vlak overkomen. De opvallende witte bloemenprint van de jurk zorgt voor wat spanning in de zwarte outfit. Kleding van Steps.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een sjaal, tas of schoenen in een dierenprint werkt ook altijd goed. En een dierenprint hoeft echt niet 'tacky' over te komen. Dat bewijst deze chique sjaal in taupetinten wel. Kleding van Perfectly Bascis.

2. Combineer kledingstukken die je niet direct bijelkaar verwacht.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Leren jackje met pailettecrok en gympen.

Een stoer leren jasje met een vrouwelijk rokje en gympjes, het staat super leuk, maar je verwacht het misschien niet meteen bij elkaar. Het combineren van bijvoorbeeld stoer met vrouwelijk, of klassiek met sportief geeft je outfit een leuke twist. Kleding van Little Soho.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Wollen coltruitje met en leren rok.

Een leren cirkelrok en een wollen coltrui bedenk je misschien niet zo 1, 2, 3 bij elkaar. Toch staat het juist erg leuk door de bijzondere mix van materialen. Kleding van Perfectly Bascis.

Een outfit in neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn.

^ Bijzonder detail.

Deze outfit is spannend door het bijzondere ontwerp van de broek. Dit maakt dat de outfit er meteen opvallend uitziet. Kleding van Little Soho.

3. Maak spannende combinaties met verschillende materialen.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Bij neutrale kleuren is het extra belangrijk om op je materiaalkeuze te letten. De taupekleurige ton sur ton kleuren in allerlei verschillende materialen (wol, leer, katoen) geven de nodige sjeu aan deze outfit. Let dus ook op de textuur van je stoffen! Kleding van Perfectly Bascis.

Neutrale kleuren hoeven niet saai te zijn.

^ Hier is een zandkleurig wollen coltruitje gecombineerd met een zandkleurige tule rok met een subtiele snakeprint. Deze verrassende materiaalcombinatie maakt deze outfit heel interessant. Kleding van Purdey.

Een outfit in neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn

^ Door verschillende materialen (wol, satijn en leer) te combineren krijg je verrassende resultaten. Deze kleuren zijn heel verfijnd en lopen zacht in elkaar over. Foto van Little Soho.

Kleding in neutrale kleuren hoeven niet saai te zijn.

^ Deze combinatie van een mooi wollen truitje, katoenen broek en leren schoenen is chique en vlot tegelijk... Foto van Purdey.

Een outfit in alleen neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn.

^ Een outfit in alleen neutrale kleuren hoeft echt niet onopvallend te zijn. De combinatie van verschillende materialen (leer, katoen en wol) geeft hier de spanning. Foto van Little Soho.

4. Probeer eens iets anders uit qua styling.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Gebruik eens een verrassende manier van stylen. Draag bijvoorbeeld eens iets langs over iets korts of iets wijds op iets straks. Kleding van Perfectly Bascis.

Een outfit in alleen neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn.

^ De stoere booties  gecombineerd met een nette wollen jas en de printblouse vormen samen een bijzonder plaatje. Foto van Little Soho.

5. Voeg een klein beetje kleur toe.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Neutrale kleuren doen minder voor ons dan de meer sprekende basiskleuren. Basiskleuren zijn rood, geel, blauw, groen, oranje en paars en de mengvormen hier van. Er zijn in het totaal 12 basiskleuren.

De basiskleuren uit ons kleurenpalet halen onze teint meer op dan de neutrale kleuren. Door het beetje helder blauw in de sjaal krijgt deze outfit in het grijs een enorme boost. Kleding van Perfectly Bascis.

Hoe maak je de kleur bruin spannend?

^ Door de toevoeging van deze oranje-bruine jurk wordt het bruin spannender. Het dierenprintje van de trui helpt ook mee.

Een outfit in alleen neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn.

^ Je kleuraccent kan ook heel subtiel zijn, zoals hier. Het bruinroze topje geeft net wat kleur aan deze outfit. Vooral voor kleurtypes die het kleurkenmerk 'gedempt' op de eerste plaats hebben kan dit al genoeg 'kleur' zijn. Foto van Little Soho.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Ben je een kleurtype die vooral helderheid nodig is? Dan is het belangrijk op een sprekende basiskleur aan de neutrale kleuren toe te voegen, zoals hier het heldere groen. Foto van Perfectly Basics.

6. Gebruik mooie accessoires.

Hoe maak je kleding met neutrale kleuren spannender?

^ Wanneer je geen accesoires draagt kunnen effen kledingstukken al snel een beetje eentonig zijn. Ze zijn een paar mooie accessoires nodig.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Deze ton sur ton combinatie in zachte bruintinten is heel chique, maar verre van saai. De verfijnde accessoires zijn de kers op de taart!

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Mooie accessoires maken het totaalplaatje meteen helemaal af. Neem accessoires die passen bij jouw kleurenpalet. Op deze collage voorbeelden van accessoires in mooie warme, neutrale kleuren.

Voeg gekleurde accessoires toe aan een neutrale outfit.

^ Het donkerblauwe jurkje dat ik hier draag wordt opgevrolijkt door de accessoires in lichtblauwe- en groene tintjes.

Meer lezen?

* Marineblauw is ook een zgn. 'neutrale kleur' die eigenlijk voor alle vier seizoenstypes wel geschikt is. Aangezien blauw een koele kleur is past hij het beste bij de koele kleurtypes (zomer- en wintertype) en dienen het lentetype en het herfsttype hun marineblauw 'op te warmen'. In dit blog laat je handige voorbeelden van kledingcombinaties zien.

* Dit blog gaat over ton sur ton kledingcombinaties. Lees hier wat ton sur ton inhoudt en vind leuk voorbeelden.

* Soms is de grens tussen wat nog een neutrale kleur is en wat niet meer heel onduidelijk. Lees meer.

* Stylingtip: Iets iets langs over iets korts dragen kan heel leuk staan. Bekijk dit blog maar eens.

* Wil je lezen wat nou precies neutrale kleuren zijn? Kijk dan hier.

* Wil je voorbeelden zien van neutrale kleuren voor de vier seizoenstypes? Kijk dan hier.

* Geregeld krijg ik vragen over de verschillende soorten kleuren. We kunnen kleuren verdelen in verschillende categorieën. We onderscheiden: neutrale kleuren, basiskleuren, lichte kleuren, pastels en de wittinten. In dit blog leg ik je uit wat de verschillen zijn.