• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe maakt je een outfit in neutrale kleuren spannend?

Gepubliceerd op: 15-09-2019

Houd jij van neutrale kleuren? Neutrale kleuren zijn rustige, onopvallende kleuren. We noemen het ook wel zgn. 'non-kleuren'. Vaak wordt er gedacht dat een outfit in alleen maar neutrale kleuren per definitie saai is, maar dat hoeft echt niet!! In dit blog vind je zes handige tips.

1. Voeg leuk een printje toe aan de outfit.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een outfit in alleen zwart kan wat vlak overkomen. De opvallende bloemenprint van de jurk zorgt voor wat spanning in de geheel zwarte outfit. Kleding van Steps.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een sjaal, tas of schoenen in een dierenprint werkt ook altijd goed. En een dierenprint hoeft echt niet 'tacky' over fte komen. Dat bewijst deze sjaal in taupetinten wel. Kleding van Perfectly Bascis.

2. Combineer kledingstukken die je niet direct bijelkaar verwacht.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een stoer leren jasje met een vrouwelijk rokje en gympjes, het staat super leuk, maar je verwacht het misschien niet meteen bij elkaar. Het combineren van bijvoorbeeld stoer met vrouwelijk, of klassiek met sportief geeft je outfit een leuke twist. Kleding van Little Soho.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Een leren cirkelrok en een wollen coltrui bedenk je misschien niet 1, 2, 3 bij elkaar. Kleding van Perfectly Bascis.

3. Maak spannende combinaties met verschillende materialen.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Bij neutrale kleuren is het extra belangrijk om op je materiaalkeuze te letten. De taupekleurige ton sur ton kleuren in allerlei verschillende materialen (wol, leer, katoen) geven de nodige sjeu aan deze outfit. Let dus ook op de textuur van je stoffen. Kleding van Perfectly Bascis.

Een outfit in neutrale kleuren hoeft niet saai te zijn

^ Door verschillende materialen te combineren krijg je verrassende resultaten. Foto van Little Soho.

4. Probeer eens iets anders uit qua styling.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Gebruik eens een verrassende manier van stylen. Draag bijvoorbeeld eens iets langs over iets korts of iets wijds met iets straks. Kleding van Perfectly Bascis.

5. Voeg een klein beetje kleur toe.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Door het beetje helder blauw in de sjaal krijgt deze outfit in het grijs een enorme boost. Kleding van Perfectly Bascis.

Hoe maak je de kleur bruin spannend?

^ Door de toevoeging van deze oranje-bruine jurk wordt het bruin spannender. Het dierenprintje van de trui helpt ook mee.

6. Gebruik mooie accessoires.

Hoe maak je kleding met neutrale kleuren spannender?

^ Wanneer je geen accesoires draagt kunnen effen kledingstukken al snel een beetje saai zijn. Ze zijn een paar mooie accessoires nodig.

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Deze ton sur ton combinatie in zachte bruintinten is heel chique, maar verre van saai. De verfijnde accessoires zijn de kers op de taart!

Hoe maak je een outfit in neutrale kleuren spannend?

^ Mooie accessoires maken het totaalplaatje meteen helemaal af. Neem accessoires die passen bij jouw kleurenpalet. Op deze collage voorbeelden van accessoires in mooie warme kleuren.

Meer lezen?

* Dit blog gaat over ton sur ton kledingcombinaties.

* Iets iets langs over iets korts dragen kan heel leuk staan. Bekijk dit blog maar eens.

* Wil je lezen wat nou precies neutrale kleuren zijn? Kijk dan hier.

* Wil je voorbeelden zien van neutrale kleuren voor de vier seizoenstypes? Kijk dan hier.

Etuis met 20 losse stofstaaltjes met uitsluitend neutrale kleuren. Neutrale kleuren zijn onmisbaar in je kledingkast. Ze vormen het fundament van je garderobe. Het zijn zgn. 'non-kleuren', zoals bijvoorbeeld zwart, bruintinten, grijstinten, rustige blauwtinten, taupetinten, grijsblauw, grijsgroen, beige, olijfkleur, zandkleur, camel, wittinten etc. Neutrale kleuren vervelen je niet snel en laten weinig herinnering na bij anderen. Ook zien we ze veel in het zakenverkeer. Je kunt een outfit in alleen neutrale kleuren dragen of ze combineren met een sprekender kleur. Neutrale kleuren zijn er echter in warme, koele, donkere, lichte, heldere en gedempte varianten. Ze zijn voor elk kleurtype weer anders. Vind je het lastig om te bepalen welke neutrale kleuren er bij jouw kleurtype passen? Dan ben je niet de enige... In kleurenwaaiers zijn ook altijd neutrale kleuren opgenomen, maar misschien wil je meer opties. Ook krijg je met dit etui meer gevoel bij je neutrale kleuren is wat ik hoor van mensen die hem besteld hebben. Ik stel voor 26 verschillende kleurtypes etui's samenmet 20 losse stofstaaltjes die precies passen bij jouw specifieke kleurtype. Ik kan zelfs voor mensen met een zgn. 'com-card' een etui samenstellen. De stofstaaltjes bestaan uit losse lapjes, ze meten ca. 10 x 14 cm. Bij jouw etui krijg je een gratis e-book t.w.v. € 17,50. Kijk hier voor meer informatie.