• darkblurbg
  • darkblurbg

Zomerse sneakers voor het warme herfsttype.

Gepubliceerd op: 21-04-2021

Suzan mailde me: Hoi Margriet, Allereerst bedankt voor de leuke en handige informatie over mijn warme herfst kleurentype. Ik heb een vraag, misschien wil je deze beantwoorden? Ik zoek naar leuke sneakers voor het voorjaar maar dit vind ik erg lastig. Ik heb veelal warme tops en blouses die mij mooi staan en ik combineer dit veelal met een zwarte, grijze of blauwe jeans met cognac kleurige laarsjes. Maar welke kleur sneakers draag ik hierbij in het voorjaar? Mosgroene heb ik maar die vind ik zo donker voor het voorjaar en zeker in de zomer.

Ik heb beige sneakers gezien maar ik twijfel of deze niet te licht voor mij zijn. Mocht het toch te licht zijn, hoe kun je oplossen dat het toch leuk staat? Ik merk wel dat ik kleding kopen voor het voorjaar heel veel lastiger vind voor het herfsttype. De kleuren zijn op zich wel te vinden maar toch wel donker voor de zomer.
Ik begrijp Suzan haar punt. In de zomer kleden we ons intuïtief vaak in wat lichtere kleuren als in de winter.
Veel sneakers voor het voorjaar en de zomer sneakers zijn dan ook licht van kleur en de zolen zijn ook bijna allemaal wit. Dat moet je dan maar op de koop toe nemen, anders heb je bijna geen keus. Hoewel de halve wereld tegenwoordig loopt met bijvoorbeeld een zwarte broek en witte gympen is dit vaak niet zo mooi om te zien. De overgang van licht naar donker is dan behoorlijk hard.
Gympen of sneakers voor het herfsttype.
^ De overgang van de zwarte broek naar de lichte gympen is behoorlijk hard. Foto van Shoeby.
Het herfsttype staat het mooiste in warme, vrij donkere kleuren. Lichtere kleuren kunnen ook, maar het is wel beter om die dan te combineren met donkerder kleuren. Dit komt doordat het herfsttype bijna altijd een behoorlijk hoog licht-dondercontrast in zijn of haat uiterlijk heeft. Wanneer je als herfsttype alleen lichte kleuren zou dragen maakt je dit al gauw heel flets. Hele lichte schoenen kunnen op zich wel, maar ze steken vaak erg af bij je donkere kleuren. Wanneer je licht schoenen draag is het mooier om een niet te harde overgang te maken van licht naar donker. Neem dan bijvoorbeeld ook een niet al te donkere rok of broek. Aan je bovenlichaam kun je dan weer een donkerder kleur uit je kleurenpalet nemen. Zou houd je het juiste licht-dondercontrast in je outfit.
Neem verder als herfsttype wanner je licht sneakers wilt liever bijvoorbeeld beige, lichtbruin of goudkleur dan spierwit. Spierwit is een koele kleur en past daarom minder mooi bij je kleurenpalet.
Deze collage heb ik voor Suzan gemaakt om wat voorbeelden te laten zien van mogelijk opties:
Sneakers voor het warme herfsttype.
^ Medium donkere en donkere sneakers hebben de voorkeur voor het warme herfsttype. In bijvoorbeeld zie je allerlei bruintinten, cognackleur, olijfkleur, mosgroen, een warme bordeaux, etc. Maar je kunt ook een basiskleur uit je palet nemen zoals okergeel, oranje, oranjerood, groen, petrol. Je kunt ook op zoek gaan naar sneakers met leuke bronskleurige of mat gouden accentjes. Of met een leuke dierenprint.
Hele lichte sneakers (zoals bijv. beige of crèmekleur) staan minder mooi bij het warme herfsttype. Jouw kleuren kunnen immers het beste warm, donker en gedempt zijn. Wil je ze toch dragen dan staat een lichtere broek of rok er mooier bij dan een hele donkere broek of rok. Je kunt dan onder je gezicht weer een donkerder bovenkant (top, truitje, blouse) nemen.
^ Donkerbruine sneakers met witte zolen, gecombineerd met een outfit in donkerbruin. Het warme herfsttype staat mooi in warme, donkere kleuren. Eventueel gecombineerd met lichtere kleuren. Alles in hele lichte kleuren staat vaak flets. Foto Perfectly Basics.
Sneakers voor het herfsttype.
Dit zijn dezelfde donkerbruine sneakers gecombineerd met kleding in herfstkleuren. De bovenkant is hier wat lichter van kleur, hetgeen wat zomerser staat. Het truitje kan natuurlijk ook een hemdje of t-shirtje zijn en deze of een andere herfstkleur. Foto Perfectly Basics.
Sneakers voor het warme herfsttype.
^ Sneakers van Rag & Bone in luipaardprint. Foto Perfectly Basics.

TIP: Draag in elk geval de juiste kleuren onder je gezicht.

Zomerkleding vinden voor het herfsttype.

^ Dit luchtig pakje in een diepe olijftint is echt zomers. De lichte gympjes kunnen zo prima en maken het geheel lekker zomers. Kleding van Shoeby.

Zomerkleding vinden voor het herfsttype.

^ Warme groentinten staan het herfsttype geweldig. Hier zijn de herfstkleuren gecombineerd met lichte crèmekleurige sneakers. Het crème komt ook terug in de top. Het is leuk om het wit ergens terug te laten komen, ook al is het maar een klein beetje. Kleding van Shoeby.

Sneakers of gympen voor het warme herfsttype.

^ Een zwarte broek kan op zich best wel een keer, maar draag in elke geval een mooie kleur uit je palet uit je gezicht. Dit goudbruin staat het herfsttype heel goed. Kleding van Shoeby.

Sneakers of gympen voor het warme herfsttype.

^ Deze outfit is vrij licht voor het warme herfsttype maar kan best wel eens als je een keer zin hebt in lichtere kleuren. Kleding van Shoeby.

Zomerschoenen in warme kleuren.
^ Hier zie je nog meer voorbeelden van zomerschoenen in mooie warme kleuren.
Schoenen voor het warme herfsttype.
^ Je kunt als herfsttype bijvoorbeeld ook een crèmekleurige top nemen, gecombineerd met donkerder kleuren aan je onderlichaam. Neem liever niet je totale outfit in alleen lichte kleuren. Dan mis je licht-donker contrast. Draag er make-up bij in kleuren uit jouw palet.
Metalen voor de warme kleurtypes.
^ Combineer je kleding met mooie warme metaalkleuren. Metallics zijn ook mooi voor stoffen of schoenen.
Sneakers voor warme kleurtypes.
^ Dit model is meer een lentetype als een herfsttype, maar hier zie je een leuk voorbeeld van lichtbeige sneakers, gecombineerd met een middenbruine broek en een vrij licht mosgroen vest. De overgang is niet hard, doordat de kleuren allemaal niet erg donker zijn. Foto van Little Soho.

Meer lezen?

* Hier zie je voorbeelden van zomerkleding voor het warme herfsttype. 
* Hier kun je mijn blog lezen met de kleuren en kenmerken van het warme herfsttype.
* Dit is de link naar mijn Pinterest-pagina over het warme herfsttype. Wist je dat je deze borden kunt volgen?