• darkblurbg
  • darkblurbg

6 Moderegels die eigenlijk modefabels zijn.

Gepubliceerd op: 07-01-2020

Dit is het 250e blog dat ik schrijf, dus jullie zullen begrijpen dat ik best een beetje trots op mezelf ben... Op 10 november 2016 ging mijn eerste blogpost online en nu zijn het er dus alweer 250 stuks! In dit blog vind je 6 moderegels die wat mij betreft rechtstreeks naar het land der fabelen verwezen mogen worden.

8 Modefabeltjes die je meteen mag vergeten.

^ In 2016 besloot ik dat mijn website rigoureus anders moest. Ik had inmiddels al heel wat e-boeken geschreven en ontdekt dat het schrijven over mijn professie me erg goed ligt. Ik wilde daarom graag gaan bloggen. Dat was destijds met mijn oude site niet mogelijk. Daarom koos ik voor een compleet nieuwe website.

Ook was mijn oude website niet geschikt voor mobiel verkeer. Inmiddels zoekt ruim 60% van mijn gebruikers via hun mobiele telefoon. 

Sinds november 2016 schrijf ik met veel plezier blogs over mijn vak. Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis over het image-vak met jullie te delen!

Kort geleden ontdekte ik dat ik al bijna aan de 250 blogs zat. Het is geweldig om te merken dat wanneer je gewoon gestaag met iets doorgaat je opeens verbaasd kunt zijn van de hoeveelheid werk die je in de loop der tijd verzet hebt...

Ook het aantal volgers op mijn Facebook pagina blijft groeien en ik krijg steeds vaker leuke respons op mijn berichten. Facebook blijkt, ondanks alle kritiek, nog steeds een prachtige plek om met mijn volgers te communiceren.

Verder heb ik op Pinterest inmiddels 3100 volgers en 358.200 maandelijkse kijkers. Ik heb 163 borden gemaakt over o.a. kleur, mode en stijl.

Maar dit keer dus een blog over 6 moderegels die eigenlijk mode-fabels zijn.

Ook jullie hebben in de loop der jaren vast allerlei 'regeltjes' meegekregen over do's en dont's met betrekking tot mode en stijl. Soms kun je er wat mee, maar veel van die regeltjes zijn compleet achterhaald.

Mij zul je trouwens sowieso niet snel horen zeggen dat qua kleding iets 'niet mag'. Wanneer jij je ergens prettig in voelt is het wat mij betreft prima :-)

In dit blog bespreek ik zes moderegels waarvan ik vind dat het eerder modefabels zijn.

1. Duur betekent altijd beter.

Als je precies weet wat je staat kun je er ook in betaalbare kleding geweldig uitzien. Probeer daarom te achterhalen wat jouw beste kleuren en beste kledingmodellen zijn en wat je smaak is qua kleding. Wanneer je met deze zaken bekend bent kun je er ook met voordelige kledingstukken fantastisch uitzien.

Dat een kledingstuk duur is wil absoluut niet zeggen dat het je mooi staat. Dus, beter een betaalbaar stuk dat je goed staat dan dure kleding die je niet draagt.

^ Betaalbare kleding in de goede kleur staat fantastisch. Dit gestreepte shirtje kost € 9,99. Foto van C & A.

Goedkoper is niet altijd beter.

^ T-shirt in biokatoen afgeprijsd naar € 12,99. Foto van C&A.

2. Mix nooit verschillende metaalkleuren door elkaar.

Mode-fabel: je kunt geen verschillende metaalkleuren door elkaar dragen.

^ Het mixen van allerlei metaalkleuren is tegenwoordig een grote hit. Het staat juist heel speels om metalen door elkaar te gebruiken. Goud, zilver, black-silver, rosé, brons, koperkleur, je kunt ze allemaal met elkaar mixen.

Tip 1: Ken je je kleurtype? Dan raad ik je aan ca. 70% van je beste metalen te combineren met ca. 30% metaalkleuren die minder goed bij je passen.

Tip 2: Er zijn tegenwoordig zelfs sieradenmerken die standaard metaalkleuren mixen. Zoek bijvoorbeeld maar eens op de merken IxxxI (met aanschuifringen) en Melano (met steentjes die je op sieraden kunt schroeven).

3. Knip je haar kort als je grijs haar hebt.

Vroeger hoorde je dit constant. Er werd zelfs vaak beweerd dat dames na hun 45 kort haar moesten nemen. Tegenwoordig zie je genoeg vrouwen met prachtig lang grijs haar. Dus dit mag je lekker zelf beslissen!

Tip: Grijs haar krijgt vaak een andere structuur als voorheen en kan soms stug en droog zijn. Verzorg je haar dus extra goed als het grijs wordt. En laat het verder geregeld bijpunten.

4. Iedereen moet een klein zwart jurkje ('LBD') in de kast hebben.

Mode-fabel: iedereen moet een LBD in de kast hebben.

^ Uiteraard kun je er in een 'LBD' heel chic uitzien... Wel is het zo dat helaas maar ongeveer 30% van de vrouwen in Nederland echt geweldig in een zwarte jurk staat. De meeste vrouwen kunnen daarom beter voor een alternatieve kleur kiezen. Dit groene jurkje is daar een prachtig voorbeeld van. Foto van Steps.

5. Sneakers of gympen onder een rok of jurk kunnen echt niet.

Deze regels is inmiddels totaal achterhaald. Je ziet dit juist enorm veel in het straatbeeld en zelfs op de werkvloer wordt het steeds normaler.

Sneakers kunnen prima onder een jurkje of rok.

^ Jurkje gedragen met gympjes.

Sneakers kunnen prima onder een rok of jurkje.

^ Hier zie je dat een paar gympjes prima kunnen onder een rokje.

6. Kleding van polyester is warm en ademt niet.

Bij polyester wordt vaak nog altijd gedacht aan zweet, badpakkenstof, glimmende textuur en weinig draagcomfort. De moderne polyester is echter ideaal! Dit materiaal wordt travee-stof genoemd. het kreukt namelijk niet of nauwelijks en ademt goed.

Feit of fabel? Polyester is benauwd en je zweet er in.

^ Shirt Danny van Woman by Earn is de gemoderniseerde versie van het basis T-shirt – met losvallende pasvorm, halflange mouwen en gemaakt van een vooruitstrevende tech jersey kwaliteit. Dit steenrode T-shirt is gemaakt van een soepele en lichtgewicht materialenmix met laser-cut afwerking die de minimalistische vormgeving benadrukt.

Meer lezen?

* Wil jij ook metalen mixen? In dit blog lees je hier meer over.

* Als je mijn blogs vaker leest weet inmiddels vast wel dat geen enorme fan ben van zwart. Ga jij voor zwarte kleding of voor kleur? Lees hier waarom ik over het algemeen voorstander van het laatste ben.

* Wil je meer lezen over stijlregels die je gerust kunt negeren? Lees dan dit blog.

* Sta jij niet zo mooi in zwart en zoek je een alternatieve kleur voor de 'LBD'? Lees dan dit blog.

* Wil je meer lezen over kleding van travel-stof. Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de vrouwelijk/stoere stijl? Kijk dan hier.

* Wist je dat ik verschillende e-Books over mijn vak heb geschreven? Je kunt deze bij me bestellen. Lees meer.

* Ik verzorg alweer 15 jaar kleurenanalyses, inmiddels in 26 verschillende kleurtypes lees meer. Kleuradvies is één van mijn belangrijkste activiteiten. Wil je mijn Pinterest-bord over kleurenanalyses zien of volgen? Kijk dan hier.