• darkblurbg
  • darkblurbg

8 Handige styling-tips op een rijtje.

Gepubliceerd op: 05-12-2021

Draag je vaak een outfit die wel wat extra's kan gebruiken? In deze blogpost heb ik 8 handige styling-tips voor je verzameld.

1. Draag je iets wijds, draag er dan iets straks bij.

Er zijn een aantal stylingsregels waaraan je je het beste kunt houden. Eén ervan is: draag je een wijd of volumineus kledingstuk, combineer er dan iets strakkers bij. 

Ben je lang en slank dan kom je er nog wel mee weg, iets wijds met iets wijd in één outfit. Ben je echter wat steviger of kleiner (of beide) dan zijn. twee wijde kledingstukken in één kledingcombinatie vaak een minder groot succes. Je lijkt er namelijk al snel wat propperig in.

Combineer wijde kleding met iets straks.

^ Dit kun je doen met wijde/brede kledingstukken:

Links: De wijde trui valt heel recht en breed. Het is belangrijk om hem te combineren met iets smals zoals deze leren legging.

Midden: Deze wijdvallende blouse geeft veel volume aan het bovenlichaam. Combineer zoiets daarom altijd met een meer aansluitend kledingstuk.

Rechts: De gebreide trui valt heel breed. Daarom heb ik hem gecombineerd met een smal broekje en hakken.

2. Combineer een printjes bij elkaar voor een bijzondere look.

Mix jij wel eens printjes? Een ruit op een ruit, een streepje of een streepje of een bloemetje op een bloemetje? Het kan allemaal en je ziet het ook steeds vaker. Ook verschillende motiefjes kun je prima mixen en matchen.

Door te mixen met verschillende printjes (bijvoorbeeld een streepje met een blokje) kun je gemakkelijk een bijzondere outfit creëren.

Je kunt ook verschillende prints met het hetzelfde motief, zoals bijvoorbeeld ruitjes met ruitjes, met elkaar combineren.

Je kunt je creativiteit echt kwijt in de combinaties. Zorg wel altijd voor een verbinding tussen de prints. Dit geeft een bepaalde rust. De verbinding maak je door de kleuren te laten matchen of door dezelfde motiefjes te nemen.

Een bloemetje op een bloemetje.

^ Hier heb ik links en in het midden bloemetjes op bloemetjes gecombineerd. De verbinding ligt hem er hier in dat dezelfde kleuren in de prints terugkomen. Het rokje rechts met het rustige stippeltjespatroontje staat ook heel leuk bij de blouse met bloemen.

Combineer een print met een print.

^ Wanneer je de kleuren van de prints rustig houdt is de combinatie minder uitgesproken. Foto van Madeleine Mode.

3. Pas je accessoires e.d. aan bij de proporties in jouw lichaam.

Ben jij tenger of juist wat forser, klein, gemiddeld of juist wat groter? Je kunt alles wat je draagt hier het beste bij aan laten sluiten. Let hierbij op zaken als de grootte van je prints, de afmetingen en dikte van je accessoires, knopen, ritsen, tassen, riemen, gespen, schoenen etc.

Kleding en accessoires kiezen die passen bij jouw proporties.

^ Een tengere en/of kleine vrouw staat niet mooi in een hele grote handtas of een fors sieraad. Ben je tenger gebouwd, ga dan liever voor fijnere prints en slanke accessoires. Ben je klein maar wel wat zwaarder? Dan kun je het beste medium grote zaken gaan. Ben je wat forser gebouwd dan kun je je accessoires e.d. ook beter wat groter nemen.

4. Hoe lang moeten je jassen, jurken, mouwen, rokken en broeken zijn?

Vaak vragen mensen mij hoe lang hun kledingstukken het beste kunnen zijn.

Over het algemeen is de belangrijkste regel hieromtrent: Heb je opvallend brede punten in je lichaam? Laat de onderkant/ zomen van je kledingstukken nooit dan nooit precies op het breedste punt van dit lichaamsdeel vallen maar altijd een stukje erboven of onder.

Wat draag je als je breden heupen hebt?

^ Niet doen als de brede heupen hebt. Deze strik legt de nadruk op de heupen.

5. Draag eens kleding gemaakt van metallic stoffen.

Metallic stoffen zien we inmiddels heel veel in het modebeeld. In neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld: goudkleur, zilverkleur, koperkleur, bronskleur en rosé. Maar ook in felle metallickleuren, zoals bijvoorbeeld metallic roze of blauw. 

Metallics hebben een bijzondere en soms zelfs feestelijke uitstraling. Toch kun je ze ook prima casual dragen. Dan kun je ze het beste combineren met een jeans, gympjes, een leren broek, stoere laarsjes, etc.

Metallics voor kleding.

^ Voorbeelden van items gemaakt van een metallic materiaal.

6. Draag eens iets langs over iets korters.

Wil je een leuke, speelse outfit maken? Dan is dit een leuke styling-tip: draag eens iets langs over iets korts. Niet meteen voor de hand liggend, maar wel heel leuk om eens uit te proberen.

Draag eens iets langs over iets korts.

^ Hier zien we een lang vest over een korte rok. Foto van Little Soho.

7. Draag eens een riem over een jasje.

Twee items die we allemaal wel in de kast hebben hangen: een jasje en een riem. Heb jij er wel eens over nagedacht om ze te combineren? Dat staat super leuk! Neem een blazer, een oversized colbertje, een winterjas of over een regenjas en draag er een leuke riem op. Je kunt ook een jas met een ceintuur nemen en de bestaande riem vervangen voor een bijzonder exemplaar.

Draag eens een riem over een jasje.

^ Links: Wanneer je een riem draagt op een oversized blazer krijgt de jas meer vorm.

Rechts: Of maak een knoop in het uiteinde van je riem, zoals gedaan is op deze foto.

Draag eens een riem over een colbert/ blazer.

^ Hier nog een leuk voorbeeld. Foto van Steps.

8. Gebruik een sjaal om je outfit af te stylen.

Zoek je een geweldig item om je outfit mee af te stylen? Een mooie sjaal is hier perfect voor.

Een sjaal als stylingsmiddel.

^ Met een sjaal kun je op een heel eenvoudige manier veel effect sorteren. Kleding van Perfectly Basics.

Meer lezen?

* Wil je er goed uitzien, maar heb je een beperkt budget? Kleding hoeft gelukkig niet perse duur te zijn om er duur uit te zien. In Amerika zegt men heel toepasselijk: 'You look like a million bucks'. Maar je hoeft gelukkig geen enorme bedragen te spenderen om er geweldig uit te zien. In dit blog 10 leuke tips.

* Met een sjaal kun je je outfit heel leuk stylen. Wil je lezen wat de effecten van sjaals zijn? Lees dan dit blog.

* Op dit moment zien we veel wijde/brede kledingstukken. Wil je meer lezen of het combineren van wijde kledingstukken? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over hoe je printjes kunt mixen als een 'pro'? Lees dan dit blog.

* In dit blog zie je meer leuke voorbeelden van hoe je een riem over een colbertje of blazertje kunt dragen.