• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je er 'duur' uitzien met een beperkt budget?

Gepubliceerd op: 03-10-2018

Wil je er goed uitzien, maar heb je een beperkt budget? Kleding hoeft gelukkig niet perse duur te zijn om er duur uit te zien. In Amerika zegt men heel toepasselijk: 'You look like a million bucks'. Maar je hoeft gelukkig geen enorme bedragen te spenderen om er geweldig uit te zien. In dit blog 10 leuke tips.

1. Ken je kleuren.

Het klink misschien raar, maar een kledingstuk in de juiste kleuren ziet er bij jou 'duur' uit. Ook als het een heel betaalbaar kledingstuk is. Investeer daarom eenmalig en een goed kleuradvies.

Andersom werkt het ook zo, een duur kledingstuk in een verkeerde kleur staat bij jou goedkoop...

Ken jouw beste kleuren.

2. Vervang goedkoop uitziende knopen en riempjes voor mooie exemplaren.

Mooie knopen laten goedkope kleding duurder lijken.

^ Mooie vintage knopen, gevonden op www.vialia.nl

Wanneer een kledingstuk een mooi afgewerkte uitstraling heeft lijkt het meteen veel kostbaarder. Zie je dus een betaalbaar kledingstuk van mooie stof, maar met lelijke knopen of een goedkoop ogend ceintuurtje? Vervang dan de knopen of de riem voor mooie exemplaren.

3. Was je kleding niet vaker dan nodig.

Kleding heeft veel te lijden van vaak wassen. Je kleding wordt er vaal en verwassen van. Hang kleding vaker te luchten. Of stop het in een plastic zak in de vriezer, dan verdwijnen luchtjes... Je kunt een vlekje voorzichtig verwijderen met een sopje en een spons.

4. Zoek een goede kleermaker of coupeuse.

Kleding die perfect past ziet er meteen duur uit. Koop het liefst kleding waaraan weinig hoeft te worden veranderd. Een jurk die bijvoorbeeld helemaal getailleerd moet worden wordt anders wel erg kostbaar door de hoge vermaakkosten. Zoek voor zaken als pijpen of mouwen korter laten maken een goede kleermaker of coupeuse.

5. Draag zorg voor je kleding. Zorg ervoor dat je kleding schoon, heel en netjes gestreken is.

Zorg ervoor dat je kleding er onberispelijk uitziet. Vlekken, een losse naad, 'pillen' op een wollen trui, ongepaste schoenen of kreukels vallen meteen op. Ze verpesten je hele look, hoe duur je kleding ook is.

TIP: maak er een gewoonte van om alleen kleding die schoon, heel en gestreken is in je kast te hangen. Zo grijp je nooit mis.

6. Zorg voor een goede make-up en een verzorgd kapsel.

Een verzorgd uiterlijk maakt dat je er 'duur' uitziet.

^ Een mooie dagmake-up en een goed verzorgd kapsel vormen de basis. Als die niet goed zijn wordt de rest ook niks...

Let ook op je nagels. Liever ongelakt maar netjes verzorgd dan nagellak met chipjes er af..

7. Zorg voor een aantal goede basisstukken.

Hoe kun je er duur uitzien met een beperkt budget?

^ Schaf een aantal goede basisstukken aan. Denk aan een mooie overjas (je jas is het eerste wat anderen van je zien), een goede (leren) handtas en mooi schoeisel. Je kunt het beste beginnen met een aantal zaken in neutrale kleuren. Die kun je in allerlei situaties weer anders combineren. Vul deze aan met een paar topjes in een accentkleur. Deze kleding is van www.littelsoho.nl

8. Ga op zoek naar de betere tweedehands winkels.

In sommige tweedehands winkels vind je prachtige stukken voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. 

9. Sla je slag in de opruiming.

Maak een lijstje met kledingstukken die je mist. Probeer ze te vinden in de opruiming. Doe echter geen impulsaankopen in de opruiming. Bedenk goed of je een kledingstuk kunt combineren met wat je al hebt en of je het ook gekocht zou hebben als het niet afgeprijsd zou zijn.

10. Organiseer eens een kledingruil-party met een aantal vriendinnen.

Op zo'n party nemen jullie kledingstukken, schoeisel en accessoires mee die jullie niet meer dragen. Je kunt ze in onderling overleg met elkaar ruilen.

Meer lezen?

* De Parijse vrouw ziet er vaak geweldig uit! Lees hier meer over hoe jij je kunt kleden in de Parijse stijl.

* Wil je meer lezen over neutrale kleuren? Kijk dan hier.

* Met tijdloze kledingstukken en accessoires leg je een goede basis voor een duur ogende garderobe. Lees meer.

* Wil jij weten of je aankopen een 'topper' of een 'flopper' worden? Lees meer.

* Neutrale kleuren zijn ideaal om mee te beginnen wanneer je een goede garderobe op wilt bouwen. In dit blog lees je meer over neutrale kleuren.

* Ken jij het principe van het werken met een kledingcapsule? Met een goed samengestelde kledingcapsule kun je steeds weer opnieuw variëren. Lees meer.