• darkblurbg
  • darkblurbg

Welk model jeans past bij jouw figuur?

Gepubliceerd op: 26-04-2017

Voor sommige vrouwen is het lastig een goede jeans te vinden. Spijkerbroeken zijn er in gelukkig in vele soorten modellen. Voor elk dus wel wat wils. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van jouw jeans? In dit blog leg ik uit welke modellen je het beste kunt kiezen voor jouw figuur.

welke spijkerbroek staat bij mijn figuur?

^ Op deze Pinterst collage de acht meest voorkomende jeans modellen.

Bovenste rij van links naar rechts: boyfriendmodel, skinny jeans, cropped jeans en het rechte model.

Onderste rij: bootcut model, flared jeans, jeans met een verhoogde taille, capri model.

De boyfriend jeans is vrij wijd en vormeloos. Hij maakt je daardoor optisch wat kleiner en voller. Deze broek draag dan wel heel comfortabel, maar maakt je achterwerk groter. Vaak is hij ook bewerkt met scheuren en wassingen. Met een boyfriendjeans maakt je outfit in 1 keer lekker stoer. De pijpen van de boyfriend jeans worden vaak opgekruld.

Voor wie: Ben je lang en slank dan is deze jeans heel geschikt voor jou. Ben je niet zo groot neem dan liever een smal model de laat de pijpen naar beneden zodat je benen langer lijken. Heb je volle benen? Deze jeans maakt je benen voller. Wassingen en scheuren laten je benen voller en korter lijken. Heb je dunne benen? Dan is dit model voor top jou. Een slanker gesneden boyfriend jeans is voor dames met een normaal postuur die zich lekker stoer willen kleden de beste optie.

De skinny jeans is een nauw aansluitende jeans met hele smalle broekspijpen. Veelal bestaan skinny jeans uit een mengeling van katoen met beetje elastisch materiaal voor optimaal draagcomfort. Zo is het mogelijk om de nauwe broekspijpen over de voeten te trekken. Een andere mogelijkheid zijn ritssluitingen langs de pijpen. Deze jeans is al jaren niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Voor wie: De skinny jeans staat het mooiste als je slank bent. Hij laat je lange slanke benen fantastisch uitkomen. Heb je volle dijen dan komen die extra in het zicht in een skinny jeans. Je kunt dan eventueel een leuk tuniekje wat voorbij je heupen eindigt of een langer bloesje over je skinny jeans dragen. Een donkere, effen jeans (bijvoorbeeld in donkerblauw of zwart) is het mooiste bij bredere heupen. Ben je klein? Draag dan een paar hakken onder je skinny jeans.

De cropped jeans. De cropped jeans duikt de laatste tijd weer vaker op in het modebeeld. Deze jeans komt meestal ongeveer tot halverwege de kuiten en heeft aan de onderkant wijd uitlopende pijpen. Heel erg 'in' is de gerafelde onderkant.

Voor wie: De 'cropped jeans' werkt verkortend op de benen. Deze broek staat dus het mooist bij langere mensen (met lange benen).

Model met rechte pijpen. De pijpen van dit soort jeans lopen helemaal recht van net onder de heupen tot de onderkant.

Voor wie: Deze jeans is een geweldig model in het dragen. Dit model jeans is eigenlijk voor iedereen geschikt!

Bootcut jeans. De pijpen van de bootcut jeans lopen aan de onderkant een beetje uit. Echter... lang niet zo sterk als de flared pijp. Zo kun je er gemakkelijk een laars onder dragen.

Voor wie: Dit model is net als het rechte model jeans een stijl die eigenlijk voor iedereen geschikt is. Het je wat bredere heupen dan geven de pijpen wat evenwicht aan je figuur.

Flared jeans. Dit is een beetje het hippie model, de pijpen lopen aan de onderkant heel wijd uit.

Voor wie: Dit model jeans werkt doordat hij zo wijd uitloopt verkortend. Hij staat dus het mooiste bij langere mensen. Ben je klein of heb je in verhouding korte benen (met een lang bovenlichaam) dan kun je beter de bootcut variant nemen.

Jeans met verhoogde taille (high waist jeans). Dit type jeans eindigt boven het heupbot.

Voor wie: De high waisted jeans verlengt je benen optisch doordat hij er een stuk van je heupen 'bij snoept'. Heb je een kort bovenlichaam dan kun je dit model beter links laten liggen. In deze modellen lijkt het bovenlichaam nog korter. Heb je in verhouding korte benen dan is deze jeans heel geschikt voor jou.

^ Capri jeans. De capri broek heeft meestal vrij smalle, aansluitende pijpen. De lengte is variërend van net op de knie tot een stukje verder op de kuit zoals op het voorbeeld hierboven. Met of zonder omslag.

Voor wie: Deze jeans is ook weer een gemakkelijk model. Heb je stevige benen neem het liefst dan een rustig, vrij donker exemplaar zonder omslag, scheuren, wassingen en gaten. Fijne jeans voor in de zomer.

Salopette jeans. Tuinbroek. Deze jeans heeft een klep en bandjes aan de bovenkant en is er van strak naar wijd.

Voor wie: De tuinbroek is snel wat kinderachtig. Het leukst voor jonge meiden.

Jeans short/ korte jeans. De korte jeans is er in allerlei modellen van stak tot wijd, afgeknipt, omgezoomd of afgeknipt en gerafeld.

Voor wie: Voor iedereen die mooie benen heeft. Zijn je benen niet zo mooi meer en wil je toch een luchtiger jeans? Overweeg dan een capri model. Of neem een dunne linnen lange broek.

cargo jeans

^ Cargo jeans. Deze broek is geïnspireerd op de militaire mode, er zitten allerlei klepjes en zakjes op.

Voor wie: De cargo jeans maakt je benen voller en staat dus heel leuk als je dunnen benen hebt.

De harem jeans. Dit model jeans heeft een wat lager kruis en heeft plooien in de taille en is van soepele stof gemaakt.

Voor wie: De harembroek maakt de benen voller (en laat ze korter lijken) en is dus weer het beste bij dunnen benen.

* TIP van de professional: Heb je een maatje meer? Neem dan het liefst een donkere, effen jeans met rechte of bootcut pijpen. Schuurplekken, gaten e.d. maken je benen voller. Let er ook op dat de zakken je billen optisch liften. In een jeans met zakken die te laag zitten lijkt het dat je billen 'hangen'. Heb je vrij forse billen neem dan liever geen zakken met drukke stiksels. Bekijk bij het kopen van een jeans ook altijd de achterkant.

* TIP van de professional: Neem er de tijd voor om een nieuwe jeans te kiezen. Ga naar een winkel met veel keuze en personeel die je goed kan adviseren. Pas een aantal broeken. Let op vorm, kleur, wassingen, zakken en lengte. Let er goed op wat de jeans doet voor jouw figuur.

* Wil jij alles weten over jouw figuurvorm, gezichtsvorm, bouw en de verhoudingen in je lichaam? Kom dan langs voor een figuuradvies 'deluxe'. Ik maak een figuurpaspoort speciaal voor jouw unieke figuur. Lees meer.