• darkblurbg
  • darkblurbg

Boekentip: 'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Gepubliceerd op: 04-01-2017

Op de boekenplanken in mijn studio staat een enorme hoeveelheid leuke boeken over mijn vakgebied. Mijn klanten vragen vaak of ik ze een bepaald boek kan aanraden. Zoek je een geweldig boek over stijl? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het heet: 'De juiste look op elke leeftijd' en is geschreven door een Belgische collega, Lien Degol. Het boek staat vol met inspirerende metamorfoses van vrouwen zoals jij en ik. Je vind hier voorbeelden voor dames van allerlei leeftijden in het boek. Het boek is heel inspirerend!

Boekentip: De juiste look op elke leeftijd. Lien Degol.

^ Lien Degol.

Het leuke van dit boek is dat er mensen in staan die zo van de straat geplukt kunnen zijn. Er staan jonge meiden in het boek, maar ook dames van over de 60 jaar. Er steet zelf een metamorfose van een dame in een rolstoel in.

Lien geeft in dit boek uitleg over vijf verschillende figuurvormen en alle 36 dames in het boek zijn in een donker sportpakje gefotografeerd zodat je hun figuur kunt zien. Bij elke make-over staat uitleg over het hoe en waarom. Sommige van de dames krijgen één nieuwe look en sommige zelfs twee.

Dit boek is nog steeds up to date. Dat kun je niet van alle boeken over dit soort onderwerpen zeggen. De mode verandert snel, dus dit soort boeken zijn snel gedateerd. Denk maar eens aan de boek van Trinny en Susannah. De informatie klopt nog steeds, maar de kledingvoorbeelden zijn behoorlijk verouderd.

Op de foto hieronder een voorbeeld van een metamorfose uit het boek. Deze dame is vrij lang. Door het haar los te dragen en verschillende kleuren in de outfit lijkt ze wat korter. De enkels mogen zichtbaar zijn als je wat groter bent. Wat een verschil nietwaar?

'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Ook deze metamorfose is erg geslaagd:

'De juiste look op elke leeftijd' van Lien Degol.

Er zijn ook leuke artikelen en filmpjes van Lien Degol te vinden. Google maar eens op haar naam.

De juiste look op elke leeftijd.

^ Nog zo'n geweldig voorbeeld!

Er zijn ook leuke artikelen en filmpjes van Lien Degol te vinden. Google maar eens op haar naam.

Er is ook nog een boek met de titel: 'De juiste look op de werkvloer'. Over leuke outfits voor op kantoor. Ook heel leuk om te lezen als je in een zakelijke omgeving werkt.

'De juiste look op je werk' van Lien Degol.

Werk je in een zakelijke omgeving dan is dit boek de moiete waard.

'De juiste look op de werkvloer' van Lien Degol.

De juiste look op je werk.

De juiste look op je werk.

^ In het boek inspirerende kleding en accessoires voor op het werk (geen metamorfoses helaas).

Haar nieuwste boek is net verschenen en heet: 'Nog steeds fantastic 50'. De juiste look op elke leeftijd is overigens mijn favoriet omdat de metamorfoses zo leuk en herkenbaar zijn. Lien blijft in dit boek dicht bij de persoon en maakt niet een onherkenbaar iemand van de dames in het boek. Iets wat je helaas vaak ziet bij metamorfoses op tv en dergelijke.