• darkblurbg
  • darkblurbg

Ik gebruik elke dag dezelfde make-upkleuren.

Gepubliceerd op: 09-12-2021

Klanten vragen me vaak welke make-up ik gebruik en of ik mijn make-up steeds aanpas bij de kleuren van mijn outfit. Het antwoord is dat ik elke dag precies dezelfde make-up gebruik. Ik heb dus geen la vol ongebruikte make-up zoals je bij veel vrouwen ziet...

Doordat ik mijn kleurtype ken (ik ben een koel zomertype) weet ik ook precies welke make-upkleuren mij mooi staan. Ik doe alle dagen dezelfde kleuren op :-)

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Ik ben een zomertype en ben vrij licht van kleuring. Ik zie er zonder make-up helaas minder sprekend uit als ik graag zou willen. Ook heb ik, zoals zoveel vrouwen, wel wat rode vlekjes in mijn gezicht.

Ik maak me elke dag op, daar ben ik een dikke 5 minuten mee bezig. Ik heb alles op mijn toilettafel staan en kan dus snel werken. Verder zitten er in mijn handtas altijd een inklapbare haarborstel, een extra blusher, een klein blusherkwastje en een lippotlood (dezelfde kleuren). De rest van mijn make-up blijft de hele dag goed zitten.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Dit zijn de producten die ik gebruik, de meeste zijn bij de Kruidvat, de Trekpeiser en de Etos te koop, behalve die van Kiko Milano. Die hebben eigen winkels en ook een online shop.

1. Foundation:

Infaillible 24H fresh wear nr. 20 Ivory van l'Oreal Paris. Deze foundation heeft een behoorlijk goede dekking. Hij is echter ook weer niet te massief. Ik breng hem gewoon met mijn handen aan en ik werk door tot net onder de kaaklijn. Zo zie je geen overgang naar mijn hals.

Zorg bij het uitkiezen van een foundationkleur dat de kleur 'wegvalt' bij je huid, je kunt hem het beste op je kaak uittesten. Als je hem niet ziet zitten heb je de goede kleur te pakken.

2. Bronzer:

Natural Bronzer 001 Sunlight van Rimmel London. Te koop bij o.a. Etos, Kruidvat en Trekpleister. Met de bronzer fixeer ik de foundation. Zonder een poeder blijft je foundation minder lang zitten. De bronzer geeft ook een beetje extra kleur. Ik breng de bronzer ook altijd meteen even aan op mijn hals en op mijn decolleté. Hij kost € 10,99.

Heb je een mooie, gave huid dan kun je  een bronzerook zonder foundation gebruiken. Dan krijgt je huid net wat meer kleur.

Deze bronzer van Rimmel is verkrijgbaar in 4 tinten van licht naar vrij donker. Ze zijn alle vier vrij neutraal (dus niet heel goud of brons-achtig).

Je kunt i.p.v. een bronzer ook een losse poeder gebruiken om je foundation te fixeren. Bijv. de Catrice True Skin 010 Transparant Matt Mineral Loose Powder van € 4,99.

3. Camouflage:

Full coverage concealer 02 van Kiko Milano. Deze consealer dekt heel goed en is in heel veel tinten verkrijgbaar! Ik gebruik hem onder mijn ogen om de schaduwen op te lichten. Je kunt hem ook goed gebruiken om vlekjes mee te verbergen. Ik breng het ook op mijn oogleden aan, dan houdt mijn oogschaduw veel beter.

4. Blusher:

Nr. 40 Beloved van Essence. Te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

5. Lippenpotlood:

'Glam me up Dolly' van het Etos huismerk. Ik gebruik liever lippotlood dan lipstick omdat het niet afgeeft en veel langer blijft zitten. Dit potlood is wat creme-achtig en dus niet te droog. Je hoeft hem niet te slijpen.

6. Oogschaduw 1:

Essence 01/ The One. Dit is een hele zachte wit/beigeachtige tint. Te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Deze lichte kleur maakt het bovenste deel van mijn ogen optisch groter.

7. Oogschaduw 2:

Bright duo 12/ baked eyeshadow van Kiko Milano ik gebruik alleen de lichte paarstint, deze oogschaduw is alleen nog online te koop. Ik heb er een paar doosjes van op voorraad ;-)

Januari '22: De bright duo is niet meer te bestellen. Ik heb deze als alternatief genomen.

Kiko: High Pigment Wet and Dry Eyeshadow 24 Pearly Violet

8. Wenkbrauwpotlood:

Crayon Sourcils 01 (een taupetint) van Kiko Milano. Hiermee breng ik mijn wenkbrauwen op kleur, er zitten namelijk al wat grijze haren in.

Ik heb mijn wenkbrauwen laten doen met permante make-up dus de vorm zit er goed in. De langere stuggere haartjes knip ik af en toe wat bij, dat is beter dan ze wegplukken met een pincet. Ze kunnen namelijk niet meer terug komen als je te veel plukt.

9. Wenkbrauwgel:

Lash//Brow designer van Cartice. Deze is kleurloos. Hiermee blijven mijn wenkbrauwen mooi in model. Te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

De Hema heeft ook goede en betaalbare wenkbrauwengel.

10. Oogpotlood:

Intense colour long lasting eyeliner nr. 14 een donkerblauw oogpotlood met een lichte glans, van Kiko Milano/ € 5,99.

11. Mascara:

Unmeasurable length Waterproof mascara van Kiko Milano, deze geeft lengte.

Ook fijn: de Standout Volume Waterproof Mascara van Kiko.

Reinigen.

Uiteraard is het erg belangrijk dat je je huid elke avond goed schoonmaakt. Ik gebruik voor mijn gezicht en hals micellair water: de Nivea Essentials Verzachtend & Verzorgend Micellair Water met amandelolie. De 3 in1 formule verwijdert oogmake-up, reinigt het hele gezicht grondig en hydrateert de huid. Het kalmeert en verzacht de huid. Geschikt voor de droge of gevoelige huid.

Voor mijn ogen gebruik ik een aparte reiniger voor waterproof oogmake-up. Ik gebruik Kruidvat Cleansing 2 Phases Oog Make-up Remover. Hij bevat verzorgende oliën die ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt en dat de natuurlijke vochtbalans van je huid intact blijft. Je kunt een 'long lasting' lippenstift er ook goed mee afhalen.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Deze producten gebruik ik elke dag.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ De kleuren passen bij mijn kleurenpalet.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Hier zie je de strookjes uit mijn waaier die precies passen bij mijn make-up.

Het wenkbrauwpotlood is taupekleurig, de lichte oogschaduwkleur is de zachte wit/beige tint, het oogpotlood is donkerblauw, de oogschaduw op het bewegende ooglid is paars en de blusher en het lippotlood zijn roze.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Deze make-upkleuren gebruik ik elke dag. Ze passen bij al mijn kleding.

De paarse oogschaduw laat mijn oogkleur beter uitkomen en het donkerblauwe oogpotlood versterkt mijn blauwe ogen. Je kunt beter kleuren nemen die wat afwijken van de kleur van je ogen. Dan 'knallen' je ogen er meer uit als met kleuren die exact hetzelfde zijn als je oogkleur.

Ik gebruik elke dag dezelfde make-up.

^ Dit zijn de kwasten die ik gebruik. Bovenaan de blusherkwast, dan de poederkwast die ik gebruik om de bronzer aan te brengen. Met de derde kwast breng ik de lichtere paarse oogschaduw aan en met de onderste de witte. Deze breng ik aan met een natte kwast, dan wordt de kleur nog wat intenser en zo blijft het veel beter zitten.  Onder de oogschaduw doe ik eerst wat consealer. De foundation breng ik met mijn handen aan.

Hoe ruim je je make-up op?

T I P: Niet meer ‘grabbelen’ in je toilettasje wanneer je je opmaakt? Zet alles netjes in de badkamer. Dat scheelt je tijd bij het opmaken.
Dit leuke zwart metalen bakje heb ik gescoord mij de Action voor maar € 3,99 (16-februari 2023). Het is heel mooi van kwaliteit.
Je kunt ook nog een paar extra make-upspulletjes in je handtas doen zodat je je make-up onderweg kunt bijwerken.

Meer lezen?

* Wil je lezen hoe je een handige vijf-minuten make-up kunt aanbrengen? Lees dan dit blog.

* Ben je een warm kleurtype en zoek je een geschikte lipstick? Kijk hier hoe je te werk kunt gaan.

* Ben je een koel kleurtype en zoek je een geschikte lipstick? Kijk hier hoe je te werk kunt gaan.

* Wil je lezen hoe je je oogkleur kunt verhelderen? Lees dan dit blog.

* Het staat heel mooi om een kleur uit jouw iris te herhalen. Lees meer.

* Een klein beetje make-up kan wonderen voor ons doen. Vooral wanneer je je kleuren 'kent' ben je niet veel make-up nodig. Lees meer.

* Kiko Milano heeft heel veel fijne en betaalbare oogpotloden. Wil je mijn blog hierover lezen, kijk dan hier.

* Wil je thuis meer lezen over visagie? Ik heb hiervoor een zeer compleet e-book gemaakt. Lees meer. Het is mijn e-book nummer 4.

Style Consulting: e-books over kleding en kleur.