• darkblurbg
  • darkblurbg

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

Gepubliceerd op: 11-03-2021

Janneke is een warm herfsttype en moet voor haar werk zakelijke kleding dragen. Ze vindt het lastig om geschikte kleding te vinden in kleuren die passen bij haar warme kleurenpalet. De kleuren van het herfsttype zijn: 1. warm, 2. donker en 3. gedempt. Veel zakelijke kleding voor vrouwen is verkrijgbaar in koele kleuren zoals: donkerblauw, blauwgrijs, zwarte en grijs.

Van oudsher zien we voor zakelijke kleding vaak koele kleuren. Ook de uitdrukking: 'A gentleman never wears brown' geeft aan hoe er vroeger gedacht werd over warme kleuren in een zakelijke omgeving. Bruin was voor kleding op het platteland (lees: landgoed) en niet voor op kantoor. Tegenwoordig is deze uitdrukking wel wat achterhaald, maar ik merk geregeld dat vrouwen in aanvang hun warme kleurenpalet wat lastig vinden, helemaal voor zakelijke kleding.

Je kunt op je werk prima warme neutrale kleuren als donkerbruin, middenbruin, roestbruin, steenrood, donkerpaars of olijfgroen dragen. Neem dan het liefst de warme varianten met een gele ondertoon.

Wil je graag koele kleuren dragen, daar zijn zeker ook oplossingen voor te vinden. Zolang je koele kleuren opwarmt kan dit prima. En hoe verder je de koele kleuren uit je gezicht draagt, hoe beter.

In dit blog vind je tips voor zakelijke kleding voor het warme herfsttype. Andere warme kleurtypes (dit zijn het warme lentetype, lente/herfsttype, heldere herfsttype en het neutrale lentetype) kunnen deze tips uiteraard ook gebruiken.

Zoals ik al zei is zakelijke kleding vaak verkrijgbaar in koele kleuren zoals bijvoorbeeld donkerblauw, grijsblauw, grijs of zwart. Een leuk zakelijk pak vinden in donkerbruine tint of in een andere warme kleur kan nog best best lastig zijn. Wanneer je een echter beetje door zoekt zijn ze overigens goed te vinden.

Zakelijke kleding voor het herfsttype.

^ Deze regular fit blazer en slim fit pantalon hebben de kleur donkerrood, deze warme roodtint is een geweldige kleur voor het herfsttype.

Ze zijn een van fijngeweven kwaliteit met rayon. De blazer heeft een enkele knoopsluiting, smalle revers, twee paspelzakjes en een enkele split in het achterpand. De pantalon heeft een rits- en knoopsluiting, twee steekzakken op het voorpand en een sierzak op het achterpand. De broek heeft een normale taille en smalle, toelopende pijpen.

De warme herfst kan hier beter geen spierwit onder dragen. Neem bijvoorbeeld een basiskleur uit je kleurenpalet (bijv. oker, olijfgroen, bruin) of neem een crèmekleur als je een wittint wilt. En draag hier als herfsttype liever bijv. donkerbruine schoenen bij en liever geen witte gympen. Het warme herfsttype is donkere kleuren nodig. Kies er ook een warme make-up en gouden sieraden bij. Foto van WE.

Zakelijk pak voor het herfsttype.

^ Dit is hetzelfde pak als het donkerrode pak, hier zie je het in de kleur cognac. Dit is ook een perfecte kleur voor het warme herfsttype. In combinatie met de vrij donkere printblouse is dit een prachtige set voor het warme herfsttype! Het warme herfsttype moet immers niet te licht gaan met haar kleuren, dat maakt haar flets. Foto van WE.

Zakelijke kleding voor het herfsttype.

^ Dit pak heeft de kleur grijsgroen. Grijsgroen is een hele goede grijstint voor de warme kleurtypes. Grijstinten met een blauwige ondertoon zijn veel minder mooi bij de warme kleurtypes. Foto van WE.

Zakelijke kleding voor warme kleurtypes.

^ Hier zie je het pak van dichtbij. Dit grijsgroen is een medium donkere kleur en is daarom ook geschikt heel voor het warme lentetype.

Het pak heeft een medium donkere kleur, het warme herfsttype kan hier het beste een donkere blouse bij dragen. Zo wordt het geheel donkerder en dat is belangrijk voor de warme herfst. Met een lichte blouse er onder wordt het geheel al snel te flets voor een warm herfsttype. Foto van WE.

DUS: Zoek je een neutrale kleur? Neem als warm kleurtype het liefste warme varianten van bruin, blauw, grijs, donkerrood, donkergroen, donkerpaars etc.

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

^ Dit olijfgroen is een warme kleur en staat het warme herfsttype geweldig. Foto van Woman By Earn.

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

^ Olijfgroen pak gecombineerd met een warm wit truitje. Een perfecte combinatie voor de warme herfst. Foto van Woman By Earn. 

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

^ Dit jurkje met steekzakken van travelstof draagt heel fijn en geeft je in de zomer toch een heel verzorgd uiterlijk. De kleur is een gedempte roest/oranjetint. Op kantoor kun je er uiteraard beter dichte schoentjes bij dragen. De jurk is van Woman By Earn.

TIP: Het Nederlandse merk 'Woman By Earn' heeft veel fijne kleding die er stijlvol uit ziet, heel prettig draagt en heel verzorgd is. Ze hebben veel kleding in neutrale kleuren. Het kledingmerk dan ook heel geschikt voor een zakelijke omgeving.

 

Jurken voor het herfsttype.

^ Deze jurken zijn heel geschikt voor het herfsttype. Ze hebben de juiste kleurkenmerken voor de warme herfst: warm, diep, gedempt.

Neem je toch een koele kleur als warm kleurtype?

Oplossing 1. 'Warm' koele kleuren op.

Hoe draag je warme kleuren op de werkvloer?

Een oplossing kan zijn om een pantalon, rok of pak in een koele kleur 'op te warmen' met mooie warme kleuren uit jouw palet. Hier zie je een voorbeeld met een grijze pantalon. Voor de warme kleurtypes is het vooral belangrijk om warme kleuren onder het gezicht te gebruiken. Verder uit je gezicht kun je best grijs, zwart of donkerblauw nemen.

Mooie basiskleuren voor het herfsttype zijn o.a.: steenrood, gedempte oranjetinten, okergeel, goudgeel, warme groentinten, petrolgroen, goudkleur, brons, koperkleur.

Zakelijke kleding voor het herfsttype.

^ Dit pak in een koele grijstint wordt veel beter geschikt voor het warme herfsttype door er een top, blouse of sjaaltje in een mooie warme kleur bij te dragen. Pas ook je make-up aan. Kies warm gekleurde make-up en neem gouden sieraden of accessoires in warme kleuren.

Zakelijke kleding voor het herfsttype.

^ Wil je als warme herfst graag een grijs of donkerblauw pak dragen? Door jouw topkleuren toe te voegen aan bijvoorbeeld een grijs pak zie je er als herfsttype geweldig uit!

Zakelijke kleding voor het herfsttype.

^ Voeg als warm kleurtype altijd warme kleuren toe aan een koele kleur. En het liefst vlak bij je gezicht. Onder je middel is een koele kleur minder erg.

Oplossing 2. Neem een print met zowel warme als koele kleuren.

Hoe draag je warme kleuren op de werkvloer?

^ Deze jurk bevat zowel warme als koele kleuren. Met de warme accessoires erbij maak je de jurk optisch warmer.

Prints met blauw voor de warme kleurtypes.

^ Deze prints bevatten allemaal wat blauw, maar ook warme kleuren. Ze zijn daardoor heel geschikt voor de warme kleurtypes. Ga eens op zoek naar dit soort prints. Je kunt door dit soort prints namelijk heel handig warme en koele kleuren met elkaar verbinden.

Bij bijvoorbeeld de jurk rechtsboven kun je gemakkelijk bruine schoenen en een warme make-up dragen.

Oplossing drie: Draag warm gekleurde sieraden bij je gezicht.

Halsketting (spang) voor het herfsttype.

^ Met een sieraad zoals deze spang kun je wat warme kleuren aan koele kleuren toevoegen. Ook gekleurde oorbellen of een bril in een basiskleur uit jouw palet doen dit. Ik heb veel leuke spangen gemaakt voor allerlei kleurtypes. Je kunt deze spangen bij me kopen.

Halskettingen voor het warme herfsttype op een spang.

^ Deze spangen hebben oudgouden kralen. Deze metaalkleur staat erg mooi bij het herfsttype, evenals koperkleur en bronskleur.

Halsketting voor het herfsttype op een spang.

^ Nog meer halsketting voor het herfsttype op een spang. Een spang is fijn omdat dit soort kettingen lekker 'luchtig' ogen. Het lijkt een beetje alsof de kralen zweven.

Hier vind je meer spangen voor het herfsttype.

TIP 4: Kijk eens bij Perfectly Basics.

Het merk Perfectly Basics verkoopt veel mooie basic kledingstukken. En je kunt zoeken op kleur. De outfits geven je vast leuke voorbeelden van leuke kledingcombinaties in warme kleuren.

Zakelijke kleding voor het warme herfsttype.

^ In een wat meer losse werkomgeving ben je met deze outfit )met een bruin wollen vest) in warme kleuren toch netjes. Foto van Perfectly Basics, hier vind je enorm veel leuke basics.

Meer lezen?

* Het is leuk om accentkleuren te gebruiken. In het zakenverkeer moet je hier echter wel wat spaarzaam mee omgaan. Lees hier waarom.

* Warme kleurtypes moeten wanneer ze koele kleuren willen dragen deze kleuren 'opwarmen'. In dit blog lees je daar meer over.

* Goed nieuws voor de warme kleurtypes! Al geruimte tijd lees je in de media dat bruin het nieuwe zwart gaat worden. En dan hebben we het over alle kleuren bruin: van beige tot donkere tinten. Diverse bekende trendwatchers zeggen dat bruin de komende 10 jaar het populaire zwart gaat verdringen. In dit blog lees je hier meer over.

* Heb jij 'verkeerde' kleuren in je kast hangen? In dit blog lees je hoe je ze met enige aanpassingen toch nog kunt dragen.

* Voor elke kleurtype zijn er wel blauwtinten te vinden, de warme herfst neemt het beste de warmere blauwtinten met een gele ondertoon. Lees in dit blog welke jij kunt nemen.

* In dit blog voorbeeldfoto's van een klant (een lente/herfsttype) die ook dol is op donkerblauw. Zie hoe je deze kleur als warm kleurtype het beste kunt dragen lees meer.

* In dit blog lees je hoe je door middel van een print(sjaal) kleuren met elkaar kunt verbinden.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens bij me langs voor een kleurenanalyse. Lees meer.

* Wist je dat je als warm kleurtype ook prima grijs kunt dragen? Neem dan wel een warme grijstinten. Dit zijn grijstinten met een warme (gele) ondertoon. Lees meer.

* Bruin is een geweldige kleur voor warme kleurtypes, maar ook koele kleurtypes kunnen bruin dragen. Dit artikel gaat over combineren met bruin. Lees meer.

* Geel staat jouw als warm kleurtype prachtig. Neem wel warme geeltinten. Lees meer.

* Heb jij al kennis gemaakt met kleding in travelstof? Lees hier meer over dit ideale materiaal.

* Wil je meer weten over het warme herfsttype? Lees meer.

* Wil je meer weten over het warme lentetype? Lees meer.