• darkblurbg
  • darkblurbg

Combineren met de kleur bruin voor alle bekende kleurtypes.

Gepubliceerd op: 19-02-2017

De kleur bruin een goede neutrale kleur en is er in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van zijn meerdere bruintinten te vinden. Bruin is een gemakkelijke neutrale kleur die je kunt combineren met meer sprekende kleuren. Doordat bruin een kleur is die weinig herinnering achter laat gaat deze kleur je niet snel vervelen. Dit geldt ook voor kleuren als donkerblauw, grijs en taupe. Uiteraard zijn er voor elk kleurtype bruintinten te vinden.

Neutrale kleuren zijn rustige onopvallende kleuren. Ze vormen de basis voor onze garderobe. Je kunt ze alleen dragen of combineren met een lichte of sprekende kleur.

Op de collage hieronder zie je links warme bruintinten, dit soort bruintinten heeft een gele ondertoon. In het midden neutrale bruintinten, dit soort bruintinten heeft ongeveer evenveel geel als blauwpigment. Rechts koele bruintinten, in koele bruintinten zit meer blauwpigment.

De neutrale bruintinten in het midden zijn niet erg warm of koel van ondertoon. Wanneer je niet welk soort bruin je moet kiezen zijn neutrale bruinen een veilige keuze.

^ Links warme, in het midden neutrale en rechts koele bruintinten.

Koele, warme en neutrale bruintinten.

^ Nog meer voorbeelden van bruintinten. Links koele, in het midden warme en rechts warme bruintinten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Weet je van jezelf dat je een koel kleurentype (zoals het koele zomertype, het koele wintertype en het zomer/wintertype) bent? Neem dan koele bruintinten zoals op onderstaande collage. Dit soort bruintinten hebben een grijzige/ blauwige of rozige ondertoon.

Koele bruintinten laten zich uitstekend combineren met koele accentkleuren (zoals bijv. roze, blauw, paars, lila, citroengeel, koel groen), zoals op de collage hieronder:

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Warme bruintinten hebben een gele ondertoon. De duidelijk warme kleurtypes (warme lente, warme herfst en het lente/herfsttype) staan het mooist in dit soort bruintinten.

Op de collage hieronder zie je warme bruintinten gecombineerd met sprekende warme kleuren (zoals bijv. oranje, warm geel, warm groen, oker):

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

^ Warme bruintinten voor het warme lentetype. Bruin is een geweldige basiskleur voor jouw kleurtype. Het warme lentetype neemt het liefst lichte tot medium donkere bruintinten. Op deze collage zie je dat je ook prima alleen bruintinten kunt combineren en er toch prachtig uit kunt zien. Neem als lentetype wel gouden accenten.

Beige is een geweldige bruintint voor het lentetype.

^ Beige is een geweldige bruintint voor het lentetype.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

^ Warme bruintinten voor het lente/herfsttype en het herfsttype. Bruin is de beste neutrale kleur voor het lente/herfsttype en het herfsttype. Jouw bruintinten mogen medium donker tot wat donkerder zijn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ben je een neutraal kleurentype? Dan sta je het beste in bruintinten die niet echt warm en ook niet echt koel zijn. Neutrale kleurtypes zijn: het lichte lentetype, het lichte zomertype, het lente/zomertype, het neutrale zomertype, het neutrale herfsttype, het zomer/herfsttype, het diepe herfsttype, het diepe wintertype, het herfst/wintertype, het heldere lentetype, het heldere wintertype en het lente/wintertype.

Deze dit soort bruintinten zijn niet duidelijk warm, maar ook niet duidelijk koel. Dit soort bruintinten staat eigenlijk iedereen wel. Voorbeelden van neutrale bruintinten zie je op deze collage:

^ Neutrale bruintinten zijn niet erg grijzig en ook niet heel geel.

Bruin voor alle types van Colour me Beautiful

^ Op deze collage zie je een overzicht van alle varianten van bruin.

Ben je een licht kleurentype (dit zijn het lichte zomertype, het lichte lentetype en het lente/zomertype) dan neem je het beste de lichte varianten.

Ben je een donker kleurtype (dit zijn het diepe herfsttype, het diepe wintertype en het herfst/wintertype) dan kun je het beste voor de donkere varianten gaan.

Doordat bruin meestal vrij gedempt is past het prima bij de neurale herfst, de neutrale zomer en het zomer/herfsttype.

Bruintinten zijn vaak niet zo helder en als ze wel helder zijn dan gaan ze meer naar de gele kant zoals op het voorbeeld, denk aan een okerachtig bruin. De heldere lente staat in dit soort kleuren. De heldere winter en het lente/wintertype staan niet zo goed in hele gelige bruintinten, kunnen hun bruin daarom het beste combineren met een sprekende kleur uit hun palet.

Neutrale bruintinten/ neutraal bruin

^ Nog meer voorbeelden van neutrale bruintinten. Neutrale bruintinten zijn niet uitgesproken koel of warm. Er zit ongeveer evenveel geel als blauwpigment in. Dit maakt dit soort kleuren neutraal.

Bruin in ton-sur-ton tinten.

^ Je kunt natuurlijk ook je hele outfit in het bruin doen. We noemen dit dan een 'ton-sur-ton' combinatie. Op het voorbeeld hierboven voorbeelden, je ziet dat het totaal niet saai hoeft te zijn. Let er wel op dat je bruintinten qua ondertoon bij elkaar passen. Dus gelige bruinen bij elkaar of blauwige bruinen bij elkaar. En omdat neutrale kleuren wat minder voor je doen dan sprekende kleuren staat het ook leuk om een frisse make-up (minimaal lipstick en rouge) bij te dragen.

Bruintinten voor het diepe herfsttype.

^ Bruintinten voor het diepe herfsttype. Jouw bruinen zijn het beste donker en wat gelig van ondertoon.

Bruintinten voor het neutrale herfsttype.

^ Het neutrale herfsttype staat heel goed in bruintinten.

Roestbruin is een warme bruintint.

^ Roestbruin is een prachtige warme bruintint en staat de warme kleurtypes geweldig.

Taupe is een geweldige neutrale kleur.

^ De kleur taupe is een menging van bruin en grijs. De ene keer bevat het wat meer geel en dan weer wat meer blauw. Het is een ideale basiskleur die iedereen staat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Meer lezen?

* Wil jij nooit meer twijfelen over welke kleuren je het beste kunt kopen? Doe dan een kleurenanalyse 'deluxe' lees meer.

* Wil je meer lezen over de kleur taupe? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de kleur grijs? Kijk dan hier.

* Roze kan warm en koel zijn. Wil je meer lezen over de kleur roze? Kijk dan hier.

* Geel is de minst geliefde kleur. Toch is het een hele leuke kleur om accenten mee te leggen. Wil je meer lezen over de kleur geel en welke geeltint het beste bij jouw kleurtype past? Kijk dan hier.

* Groen kan zowel koel als warm zijn. Wil je meer lezen over de kleur groen? Kijk dan hier.

* Wil je zien welke roodtinten er bij de verschillende kleurtypes van 'Colour Me Beautiful' passen? Lees meer.