• darkblurbg
  • darkblurbg

10 Tips voor dames met grijs haar.

Gepubliceerd op: 20-02-2019

Heb je grijs haar? Grijs haar staat prachtig! We krijgen allemaal grijs haar in een tint die past bij ons kleurtype. Hoe het vergrijzingsproces precies verloopt is bij iedereen weer anders. De één krijgt peper en zout kleurig grijs haar, de ander een warme grijstint en soms wordt het haar prachtig witgrijs. Als je grijs bent krijg je enorm snel een uitgroei die vaak erg opvalt, helemaal wanner je je haar donker kleurt. Het scheelt je daarom een hoop geld en gedoe als je je haar niet meer om de haverklap hoeft te verven... In dit blog een tiental tips voor vrouwen die hun lokken grijs laten worden.

1. Gebruik wat meer make-up, helemaal als je kledingcombinaties in alleen neutrale kleuren draagt.

Een mooie, zachte kleur lipstick en blusher in een kleur uit je kleurenpalet  doen het goed en frissen neutrale kleuren op. Neutrale kleuren zoals grijs, bruin, beige, camel, donkerblauw, etc. hebben vaak wat extra kleur van een frisse lipstick en rouge nodig. Pas je kleuren aan bij je kleurtype. De dame hieronder draagt een hele mooie, zachte dagmake-up.

Met een zachte gekleurde make-up haal je een neutrale kleur als grijs helemaal op.

Draag een verzorgde make-up met een lipstick en blusher in een mooie, zachte tint als je kleding in neutrale kleuren draagt. Neem kleuren die passen bij je kleurtype.

Pas op met doffe make-up en te veel poeder.

2. Verzorg grijs haar extra goed.

Nu je haar grijs is is het vaak wat droger en/of stugger dan voorheen. Dit komt door hormonale veranderingen. Zorg er daarom voor dat je haar in een zo goed mogelijke conditie blijft. Gebruik dan ook goede verzorgingsproducten, speciaal voor grijs haar.

3. Zorg voor een goede coupe en laat je haar geregeld knippen.

Dat grijs haar kort moet zijn is een fabel, zolang het maar goed verzorgd is mag het best langer zijn. Grijs haar wordt namelijk snel wat stug.

Je kunt je grijze haar gerust wat langer dragen, maar verzorg het wel goed.

4. Zorg dat de 'kleur' mooi blijft.

Ben je een koel kleurtype? Dan krijgt jouw haar hoogstwaarschijnlijk een mooie, koele grijstint. Grijs haar wordt echter door o.a. de zon, kraanwater en zwemmen altijd wat gelig. Gebruik daarom af en toe een zilvershampoo, of een zilverkleurige cremespoeling speciaal voor grijs haar,  dan blijft je haar mooi koel.

Ben je een warm kleurtype? Dan is je grijze haar vaak nog steeds wat warmer van kleur. Dat is niet erg, want je kleurpalet is ook warm(er). Je hoeft daarom geen zilvershampoo te gebruiken. Met het klimmen der jaren zal je haar steeds witter worden, hier kunnen vele jaren overheen gaan.

Grijs haar komt in allerlei tinten voor.

^ Links zie je Joke, ze is een voorbeeld van een koel zomertype met haar in een koele grijstint en rechts Aggy, een warm lentetype met haar in warme grijstint.

5. Draag je een bril? Probeer eens een bril met een kleurtje!

Een rode bril staat vaak erg leuk bij grijs haar en grijze kleding. Neem ook weer een roodtint die bij jouw kleurtype past. Dus helder, gedempt, donker, licht, warm of koel rood. Is rood je te fel, probeer dan een rozetint.

Een bril en sieraden (en lipstick) in een accentkleur staan erg leuk bij het grijze haar en grijze kleding. Denk aan bijv. blauw, paars, lila, groen.

6. Pas op met zwart (en andere donkere kleuren) direct onder je gezicht.

Zwart accentueert lijntjes in je gezicht, versterkt kringen onder je ogen en maakt je kin optisch zwaarder.... Zwart kan je er verder al snel moe uit laten zien. Neem liever wat zachtere kleuren nu je wat ouder bent.

Pas op met zwart direct onder je gezicht nu je grijs bent. Een zwarte rok, broek of zwart schoeisel kunnen nog wel, omdat het zwart dan verder uit je gezicht gedragen wordt.

Draag liever wat zachtere kleuren dan voorheen nu je grijs bent. Hoe die kleuren er uit zien is bij iedereen weer anders. Laat een kleurenanalyse uitvoeren om er achter te komen welke kleuren jou er nu het beste uit laten zien. Het kan zijn dat de kleuren waar je er vroeger geweldig in uit zag nu je grijs haar hebt niet meer voor je werken.

Zwart staat al snel hard in je gezicht.

^ Zwart is heel hard in het gezicht van Annette, een licht lentetype met grijs haar.

Een licht lentetype.

^ Deze kleuren staan Annette prachtig.

7. Is je grijze haar gemêleerd? Herhaal een tint uit je grijze haar in je kleding.

Tip: draag een vrolijke make-up als je alleen neutrale kleuren als grijs draagt. Neutrale (non)nkleuren doen net wat minder voor ons als (sprekende) basiskleuren.

8. Draag kleding in vrolijke kleuren uit je kleurenpalet!

Draag als je eenmaal grijs bent geworden een mooie, sprekende kleur uit je kleurenpalet! Tops, blouses, truien, vesten, jurkjes  en jasjes komen direct onder je gezicht. Dit soort kledingstukken hebben daarom heel veel effect op je teint.

Grijs haar? Draag vrolijke kleuren!

^ Een vrolijke sjaal (effen of in een print), een gekleurde ketting of gekleurde oorbellen werken ook heel goed, want die komen ook meteen onder je gezicht. Deze zachtoranje sjaal staat prachtig bij Aggy. Ik heb haar geanalyseerd als een warm lentetype.

9. Ook onze gezichtshuid heeft een andere verzorging nodig naar mate we ouder worden. 

Je huidtype kan veranderen, dit komt doordat de structuur en de samenstelling van de huid anders wordt.
De belangrijkste oorzaak van huidveroudering is elastine- en collageenvermindering. Ook verloopt de celdeling trager, waardoor de huid er wat doffer uit kan gaan zien. 

De opperhuid wordt dunner waardoor de huid minder stevig wordt. Ook vermindert het bindweefsel, de gelatinevezels en het aantal bloedvaten in de lederhuid. De huid kan droger worden door vermindering van het aantal talgklieren.
Kies producten (crèmes, reinigingsproducten en make-up) die geschikt zijn voor de rijpere huid. Een gezonde en mooie huid is altijd een goed gehydrateerde en goed gevoede huid. 

10. Laat je eens opnieuw analyseren.

Laat je eens opnieuw analyseren.

Vaak verander je van kleurtype als je grijs wordt. Zo ben ik zelf opgeschoven van een koel zomertype naar een licht zomertype.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over grijs haar? Dit blog gaat over wat er met je kleurtype kan gebeuren als je grijs wordt.

* Als je grijs haar hebt staat kleur je heel goed. Lees meer.

* Wil je meer lezen over neutrale kleuren voor kleding? Lees dan dit blog.

* Lilian is een 'neutraal herfsttype' met grijs haar. Lees meer over Lilian.

* Wil je meer lezen over of je kunt veranderen van kleurtype als je ouder wordt? Lees dan dit blog.

* Ik heb een Pinterest-bord gemaakt over dames met natuurlijk grijs haar. Geweldig inspirerend om te bekijken! Wist je dat je me ook kunt volgen op Pinterest? Hier vind je de link naar dit bord.

* Een rode bril kan erg leuk staan bij grijs haar. Er is een roodtint te vinden voor elk kleurtype. Lees hier meer over de kleur rood.

* In dit blog vind je voorbeelden van warme en koele kleuren voor brilmonturen.

* Wil jij nu ook wel eens weten welk kleurtype je bent? Of denk je dat er bij jouw inmiddels ook het één en ander veranderd is? Ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kom gerust eens langs voor het kleuradvies. Lees meer.

* Vrolijke kleuren dragen bij grijs haar? Ik zeg doen! Lees hier meer.

* Grijs haar? Ga dan eens voor een grijze outfit. Lees meer.