• darkblurbg
  • darkblurbg

Shoppen in je eigen kledingkast.

Gepubliceerd op: 11-11-2016

Vaak hebben we van alles in onze kast, maar weten we niet zo goed wat we met onze kleding aanmoeten. Je kunt veel meer uit je eigen kleding halen dan je denkt. Goed voor je portemonee en voor het milieu. Met deze 8 tips kun je meteen aan de slag.

Tip 1: Zorg voor overzicht.

Hang je kleding overzichtelijk op. Hang alles op kleur of tops bij tops, broeken bij broeken etc.

Harmonie in je kledingkast na een kleuradvies.

^ Je krijgt harmonie in je kledingkast na een kleuradvies. Hier zie je een foto van mijn kast. Ik ben zelf een koel zomertype. Ik hang alles het liefst op kleur.

Neem dezelfde hangers voor meer rust. Heb je heel veel kleding berg dan de seizoensgebonden stukken uit het zicht op. Wat je niet ziet draag je ook niet. Berg ook je schoenen en accessoires overzichtelijk op. Doe kleding die niet past, versleten of verkleurd is weg. Het hangt alleen maar in de weg!

Tip 2: Zorg dat alles schoon, heel, zonder pillen en gestreken je kast in gaat.

Niets is zo vervelend als 's morgens gehaast een rok aan te trekken waarvan de zoom los hangt...

Tip 3: Maak het leuk!

Zorg ervoor dat je kast er leuk, aantrekkelijk en netjes uitziet. Dan krijg je veel meer lol in om je leuk aan te kleden. Maak een winkeltje van je kast, met kleding, schoenen en accessoires.

Shoppen in je eigen kast.

Shoppen in je eigen kast.Tip 4: Kleed jezelf in laagjes.

Wanneer je laagjes over elkaar draagt wordt je kledingcombinatie meteen een stuk spannender en kun je het ook aan als het kouder is. En heb je het warm, dan doe je een laagje uit!

Shoppen in je eigen kledingkast.

^ Door voor deze lange blouse over een jeans en t-shirt te kiezen krijg je een verrassende combinatie. Foto van Little Soho.

Tip 5: Laat kleding die het net niet heeft vermaken. 

Zo heb je er veel meer plezier van. Zoek een goede kleermaker en laat je rokje, brok, jasje etc. korter maken of innemen.

Pas je kleding die. niet de juiste vorm heeft aanpassen.

^ De capri-broek is wat korter (rechts heb ik hem omgevouwen) meteen een stuk vlotter.

Tip 6: Experimenteer met het maken van outfits.

Gebruik hierbij zeker je accessoires (sjaaltjes, sieraden, riemen, tassen etc.) en schoenen. Vraag er een vriendin bij en help elkaar. Je ziet bij de ander vaak veel meer mogelijkheden. Probeer ook outfits te maken voor allerlei verschillende gelegenheden. Maak een lijstje van items die je mist en dwing jezelf die als eerste te gaan kopen i.p.v. weer een extra jeans of iets dergelijks.

Tip 7: Mix & match.

Vaak draag je bepaalde kledingstukken altijd op dezelfde manier gecombineerd. Probeer eens wat meer te mixen. Als de kleuren en de stijl bij elkaar passen is er heel veel mogelijk! 

Mix en match met je kleding.

^ Een ander schoentje er bij of een ander jasje of vest over je jurkje en je ziet meteen heel anders uit!

Tip 8: Maak foto's van outfits die je bedacht hebt.

Wanneer je foto's van je outfits maakt vergeet je ze niet. Print ze uit en plak ze aan de binnenkant van je kastdeur. Zo kun je 's morgens snel de deur uit.

Maak verschillende setje met je kleding.

^ Combineer je altijd dezelfde items met elkaar? Wees creatief. Je kunt steeds weer andere combinaties maken met je kleding.

Meer lezen?

* In dit blog lees je meer over hoe je met een handige kleding-capsule kunt werken. Lees meer.

* Ben jij er zat van om steeds maar te twijfelen bij het aankleden? Ben je (te) veel tijd kwijt aan het kiezen van kleding die past bij allerlei gelegenheden? Ik leer je hoe je gemakkelijk kunt combineren met je eigen kleding. Naast het dragen van de juiste kleuren en kledingmodellen is het hebben van een uitgekiend samengestelde garderobe een must om jezelf goed en gemakkelijk te kunnen kleden. Vaak hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het samenstellen van zo'n garderobe. Ook ontbreekt het dikwijls aan overzicht en ruimte in onze kast doordat we moeite hebben afscheid te nemen van gedateerde kleding of kleding die ons niet meer past. Een garderobe-update kan uitkomst bieden. Ik leer je welke kleding (en aanvullende zaken zoals schoenen, tassen en accessoires) je nodig hebt om je op elk moment van je leven passend te kleden. In kleding naar jouw smaak, waarin jij je prettig voelt en met een uitgekiend aantal kledingstukken zodat je overzicht houdt. Door een uitgekiend soort kledingstukken kun je je outfits gemakkelijk 'up-graden' en 'down-graden'. Je hebt dan altijd iets geschikts in je kast hangen. Lees meer.

* Woon je te ver weg of wil je thuis meer lezen? Bestel dan mijn e-book: 1. GEMAKKELIJK STYLEN EN COMBINEREN EN GARDEROBE PLANNING & -UPDATE (V).

Trek je steeds weer dezelfde setjes aan en vind je het moeilijk  om te mixen en matchen met je kleding en accessoires? In dit e-book leg ik duidelijk uit hoe je kleding en accessoires eenvoudig keer op keer anders kunt stylen en combineren. Je leert aan de hand van dit e-book van 197 pagina's hoe je er met een beperkt aantal kledingstukken toch steeds anders uit kunt zien. Ik geef uitleg over de 15 belangrijkste onderdelen bij het maken van leuke kledingsetjes. Verder leg ik uit hoe je een goede garderobe op kunt bouwen waarmee je bij iedere situatie in je leven goed voor de dag kunt komen. De map bevat veel duidelijke kleurenfoto's van goede basics, accessoires en allerlei andere leuke aanvullingen. Verder uitleg over het werken met handige kledingcapsules. Een kledingcapsule is een kleine groep van kleding-items die goed met elkaar combineren. Ga hier naar de e-books.