• darkblurbg
  • darkblurbg

Zomerkleding voor een diep/donker wintertype.

Gepubliceerd op: 26-01-2023

Rita mailt me: Ik ben een diep wintertype. Helaas heb ik problemen om mij fris te kleden in lente en zomer. Ik grijp hierbij altijd naar zwart, paars, bordeaux doch in de zomer vind ik dit toch maar somber. Zoals ik het nu zie heb ik weinig mogelijkheid om me qua kleuren zomers te kleden.

Gelukkig zijn er genoeg leuke mogelijkheden om er vrolijk uit te zien. In dit blog laat ik Rita (en andere diepe kleurtypes) zien wat je kunt doen.

In de herfst en winter zijn het gemakkelijst.

Voor de diepe kleurtypes (het diepe wintertype, het diepe herfsttype, het diepe zomertype en het herfst/wintertype) is de herfst- en winterperiode meestel de gemakkelijkste tijd om geschikte kleding te vinden. Er zijn is dan volop kleding in hun kleuren te vinden. Daar komt nog bij dat wij ons in de winter intuïtief donker de kleden.

Voor het herfsttype en het wintertype geldt eigenlijk hetzelfde. Deze twee kleurtypes hebben immers ook veel donkere kleuren in hun palet.

De lente en zomer zijn lastig.

De lente- en zomerperiode worden vaak als lastig ervaren. Je hebt echter in de lente en zomer ook genoeg mogelijkheden om je te kleden!

In dit blog heb ik me toegespitst op de diepe winter, de voorbeelden zijn echter ook op andere diepe/donkere types van toepassing.

Diepe kleurtypes staan niet erg mooi in een outfit met alleen lichte kleuren.

Zomerkleding voor het diepe/donkere wintertype.

^ De diepe kleurtypes staan niet mooi in een outfit in alleen hele lichte kleuren of met alleen maar pastels. Bij de kleurenanalyse is gebleken dat jouw beste kleurkenmerk diep/donker is. Logisch dus dat alleen hele lichte kleuren niks voor je doen.

In een outfit met alleen hele lichte kleuren wordt het geheel al snel te flets, op dit voorbeeld is dat naar mijn mening goed te zien. Je zou hier wel een donker jasje, een donkere tas en donkere schoenen bij kunnen dragen. Dan wordt het geheel al een stuk pittiger. Foto van Madeleine Fashion. 

Wat kun je in de zomer dragen als je een donker kleurtype bent?

^ Dit is de kraag met de donkere/diepe kleuren die ik gebruik bij de kleurenanalyse. Op dit deel zie je de neutralen en de lichte tinten.

Zomerkleding voor het diepe/donkere wintertype.

^ Dit is het gedeelte met diepe basiskleuren. Dit zijn de meer sprekende kleuren. Door de basiskleuren van de diepe kleurtypes zit altijd wat zwart gemend. Zijn zijn verdonkert met zwart.

Geregeld krijg ik de vraag wat nou precies basiskleuren zijn. De term 'basiskleuren' wordt vaak verwisseld met de term 'neutrale kleuren'. Neutrale kleuren zijn de onopvallende non-kleuren, zoals bruin, grijs, donkerblauw, zwart, wit, beige, etc. Basiskleuren zijn de meer opvallende kleuren zoals roze, groen, blauw, paars, geel. Basiskleuren komen in elk kleurenpalet voor, maar kleuren zijn voor elke kleurtype net weer wat anders. Basiskleuren zijn behoorlijk sprekend en doen daardoor veel voor onze teint, ogen en haren.

Op de volgende foto's heb ik basiskleuren en lichte kleuren uit de kleurenwaaier van het diepe wintertype apart gehouden.

Wat wel werkt. Neem kleding in jouw basiskleuren!

Wat draag je als diep wintertype in de zomer?

^ Dit zijn voorbeelden van lichte en meer sprekende rozetinten die het diepe wintertype kan dragen. Wanneer je een hele lichte tint neemt combineer hem dan met een donkerder kleur uit je palet.

Neem liever geen trui of jurk in een hele licht kleur onder je gezicht, dat maakt je flets.

Je kunt wel een lichte top of blouse nemen met een donkerder jasje of vest er over. Dit kan ook een vrolijke kleur uit je palet zijn!

Of neem een print met een lichte kleur er in. Het is wel het beste om wanneer de lichte kleur niet de overhand heeft. Neem het liefst een print met een lichte, medium donkere en een donkere kleur. Bij de foto's hieronder vind je voorbeelden van geschikt prints.

Wat draag je als diep wintertype in de zomer?^ Dit zijn voorbeelden van lichte en meer sprekende groentinten die het diepe wintertype kan dragen. Wanneer je een hele lichte groentint neemt combineer hem dan met een donkerder kleur uit je palet.

Wat draag je als diep wintertype in de zomer?

^ Dit zijn voorbeelden van lichte en meer sprekende blauwtinten die het diepe wintertype kan dragen. Wanneer je een hele lichte blauwtint neemt combineer hem dan met een donkerder kleur uit je palet.

Wat draag je als diep wintertype in de zomer?

^ Dit zijn voorbeelden van lichte en meer sprekende paarstinten die het diepe wintertype kan dragen. Wanneer je een hele lichte tint neemt combineer hem dan met een donkerder kleur uit je palet.

^ Dit is een voorbeeld van een geeltint die het diepe wintertype kan dragen. Wanneer je een hele lichte tint neemt combineer hem dan met een donkerder kleur uit je palet. Daarnaast kan het diepe wintertype ook zilver en goud hebben. Zilver heeft wel de voorkeur. Og combineer zilver met goud in één sieraad (bij. een horloge).

Voorbeelden van zomerkleding voor het diepe wintertype:

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Deze blauwtint is niet erg donker en ook niet te fel voor het diepe wintertype. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Dit is een perfecte print voor het diepe winter. Het zwart heeft de overhand. Hier kun je, zoals je op de foto ziet, als donker kleurtype best licht schoenen en een lichte tas bij dragen voor het zomerse gevoel. Probeer ook eens zilverkleur voor je tas en schoenen. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Dit printje is perfect voor een diep kleurtype! Er zijn zowel donkere, lichte als sprekende kleuren in te vinden. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Deze roetend kan ook prima voor een diepwinter. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Ook deze blauwtint is perfect. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Dit printje met voornamelijk donkere kleuren is wat stemmiger en naar mijn idee ideaal voor de lente- of de herfstperiode. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Ok deze print staat prachtig bij de diepe winter.Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe wintertype.

^ Deze chique print in zwart en offwhite staat ook diep wintertype geweldig. Foto van Madeleine Fashion.

Zomerkleding voor het diepe/donkere wintertype.

^ Deze print is vrij licht, maar kan prima. Helemaal wanneer je er zwarte accessoires bij draag.

Zomerkleding voor het diepe/donkere wintertype.

^ Deze print is wat donkerder en dus perfect voor een diep wintertype! Foto van Madeleine Fashion.

Meer lezen?

* Wil je kledingvoorbeelden zien voor de diepe kleurtypes? Kijk dan hier.

* Wil je mijn Pinterest bord voor het diepe wintertype zien? Kijk dan hier. Wist je dat je mijn borden ook kunt volgen wanneer je zelf een Pinterest account hebt?

* Wil je meer lezen over hoe je als diep/donker kleurtype het beste je kleuren combineert? Lees dan dit blog.

* Kom jij op internet allerlei termen en benamingen tegen voor kleurtypes? Dat kan doordat er verschillende kleurenanalyse-methodes bestaan. Wil je uitleg over de meest voorkomende kleursystemen? Lees meer.

* Jij wilt als diepe kleurtype vast ook wel eens lichte kleuren en witttinten aan. Dat kan prima, als je maar weet hoe... Wil je weten hoe je lichte kleuren kunt dragen als diep kleurtype? Kijk dan hier.

* De diepe kleurtypes vinden over het algemeen de winter de gemakkelijkste periode om zich te kleden en om te shoppen. Lees hier hoe je jouw diepe kleurenpalet in de zomer gebruikt.

* Wil je meer tips over hoe je in één handomdraai een leuke zomeroutfit maakt? Lees meer.

* Ik verkoop ook leuke accessoires voor de diepe kleurtypes. Benieuwd? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het herfst/wintertype? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het diepe herfsttype? Kijk dan hier.

* Wil je mijn blog lezen over het diepe wintertype? Kijk dan hier.

* Weet jij al welk kleurtype je bent en zoek je een kleurenwaaier voor jouw kleurtype? Ik verkoop verschillende soorten waaiers. Kijk hier.