• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingcapsule in warme kleuren.

Gepubliceerd op: 20-07-2019

Ben je een warm kleurtype? In blog vind je een handige kledingcapsule speciaal voor warme kleurtypes. Deze kledingcapsule bestaat uit 18 onderdelen: 10 kledingstukken, 4 paar schoenen, 2 handtassen en 2 accessoires. Ben jij geen warm kleurtype? Je kunt dit idee natuurlijk ook omzetten naar andere kleuren.

Wat is een kledingcapsule?

Een kledingcapsule is een kleine groep van items (ca. 8 tot 12 stuks, meer kan ook) die goed met elkaar 'mixen en matchen' en goed gedragen kunnen worden in een bepaalde omgeving. Met deze goed gekozen items kun je een haast oneindig aantal verschillende combinaties maken. 

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

Deze kledingcapsule bestaat uit:

- 4 tops, twee met lange mouwen en twee met korte mouwen,

- 4 kledingstukken voor aan het onderlichaam, twee broeken en twee rokken,

- 1 print-jurk,

- 1 blazer,

- 4 paar schoenen,

- een handtas en een clutch,

- een goudkleurig horloge en een paar bruine gevlekte oorbellen.

De accessoires:

Door middel van je accessoires kun je gemakkelijk wat extra's toevoegen. Heb je een klein budget? Dan zijn accessoires een handig en betaalbaar hulpmiddel om mee te variëren. Een leuke sjaal in een print geeft meteen wat extra's. Op de collage onderaan dit blog vind je leuke voorbeelden van accessoires die je zou kunnen toevoegen.

Pas je accessoires aan bij je kleurtype. De vier accessoires die ik heb gekozen zijn qua kleuren gemakkelijk te combineren. Het zijn rustige, onopvallende kleuren. Neem ook metaalkleuren die passen bij je kleurenpalet. In dit geval goudkleur, omdat de kleuren van de capsule warm zijn.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

Je kleurkeuze:

Zorg altijd voor een paar neutrale kleuren en 2 à 3 sprekende kleuren. Hier zijn de neutrale kleuren donkerbruin, crèmekleur en heel donkerblauw. De metaalkleur is goud en de sprekende kleuren zijn  zalmroze, mosgroen, warm geel en een klein beetje oranje (in de print van de jurk).

Voor allerlei situaties:

Doordat ik zowel gekledere items (jurk, rok, top met pailletten, blazer, hakken) als meer casual onderdelen (sneakers, skinny jeans, leren rokje, enkellaarsjes) heb gekozen kun je setjes maken voor allerlei gelegenheden. Dus voor je werk, vrije tijd of voor een feestje.

 

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Doordat de kleuren op elkaar afgestemd zijn kun je bijna alle onderdelen met elkaar combineren. Op dit voorbeeld een kleine greep uit de mogelijkheden. De jurk heb ik op twee manieren gestyled en de crèmekleurige top heb ik op het voorbeeld op vier verschillende manieren gecombineerd. 

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Hier heb ik de zalmkleurige blouse op drie manieren gecombineerd. Links gekleed, in het midden feestelijk en rechts meer casual.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Hier is de mosgroene broek op drie manieren gestyled.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Hier heb ik de bruine leren rok op drie verschillende manieren gecombineerd. Je kunt de blazer er uiteraard ook nog op dragen.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Met de donkerblauwe skinny jeans maak je je outfits wat meer casual. Doordat de jeans zo donker van kleur is kun je hem ook in een meer zakelijke omgeving dragen. De keuze van je schoenen heeft een grote invloed op de uitstraling van je outfit. Met een paar hakken staat de skinny jeans heel chic en met de sneakers maak je hem sportiever.

Kledingcapsule voor elke gelegenheid.

^ Met schoenen kun je je 'look' gemakkelijk veranderen. Bij deze capule heb ik gekozen voor een paar feestelijke hakken, een paar chique pumps met een dierenprint, een paar sportieve en comfortabele sneakers voor de meer casual gelegenheden en een paar vrouwelijk/stoere enkellaarsjes.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Het print-jurkje is geschikt voor allerlei gelegenheden. Hier heb ik hem gecombineerd voor een feestelijke gelegenheid.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Je kunt het print-jurkje ook leuk met het blazertje en de stoere laarsjes combineren.

 

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ De A-lijn rok heeft een mooie print. Hij is vrij chic en feestelijk door de glanzende stof.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ De A lijn rok gecombineerd met de gele blouse.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ De groene broek met de crème blouse.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ De groene pailletten top met het leren rokje.

Handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ De zalmkleurige blouse met de skinny jeans en de donkerbruine blazer.

Budget-tip:

Heb je een beperkt budget? Met leuke accessoires, zoals een mooie ring of een leuke sjaal, kun je op een budgetvriendelijke manier combineren. Deze accessoires passen allemaal in het kleurenschema van deze capsule.

Je kunt ook een capsule met minder kleding en schoenen maken en je variatie uit je accessoires halen. Wanneer je voor 1 paar hakken en de sneakers gaat, de jurk achterwege laat en één tas en drie tops neemt in plaats van vier ben je veel minder geld kwijt en heb je nog steeds veel mogelijkheden om te combineren.

Kledingcapsule in warme kleuren.

^ Met een sjaal kun je je persoonlijk stijl gemakkelijk weergeven en meteen ook een dosis kleur toevoegen.

Een handige kledingcapsule in warme kleuren.

^ Hier heb ik de accessoires aan de bestaande kledingcapsule toegevoegd. Je krijgt zo enorm veel nieuwe combinatiemogelijkheden.

Meer lezen?

* In dit blog een voorbeeld van een vrij klassieke kledingcapsule in koele kleuren. Geschikt voor werk en vrije tijd.

* Wil je meer lezen over het werken met kledingcapsules? Lees dan dit blog.

* In dit blog een handige kledingcapsule voor een weekje vakantie naar de zon. Neem jij altijd te veel mee? Werk dan ook met zo'n handige kledingcapsule! Alles past in een handbagage-koffertje.

* Heb jij geen idee wat jouw kleurtype is? Kom dan eens langs voor een kleuradvies. Ik werk met 26 verschillende kleurentypes. Lees meer.