• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

Gepubliceerd op: 17-10-2018

Zoals ik vaker heb verteld kijken wij graag naar dingen die in harmonie zijn met elkaar. Daarom staat ook het zo mooi om grijze kleding te dragen als je grijs haar hebt. Je hebt deze kleur immers van nature al bij je. Let er wel op dat je een grijstint neemt met dezelfde ondertoon als de kleur van je haar. Grijs een saaie kleur? Dat is de grootste onzin! Gray hair, don't care :-)

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Grijze kleding staat prachtig bij grijs haar. Je kunt één grijs kledingstuk nemen, maar je kunt je ook van top tot teen in het grijs hullen. 

Dit geldt voor natuurlijk grijs haar, maar uiteraard ook voor jonge meiden die hun haar grijs kleuren. Dit is een grote trend op dit moment. Ook bij grijs gekleurd haar staat grijze kleding heel leuk.

Super trendy: grijs geverfd haar.

^ Jonge meiden kleuren hun haar tegenwoordig vaak grijs, dit is al een tijdje super trendy. Het is wel een haarkleur waar je veel moeite voor moet doen om de kleur mooi te houden. Deze jonge vrouw draagt een grijs vest en een grijze tas en dat staat erg mooi bij haar haarkleur.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Voorbeelden van hoe chic grijze kleding staat bij grijs haar! Op het voorbeeld zie je allerlei leuke materialen.

Je kunt voor je grijze kledingstukken allerlei materialen nemen, van katoen, satijn, zijde tot wol, stof met grijze of zilveren pailletten, kant, stof met een metaaldraad, leer, lak, suède, etc.

Grijze kleding is beslist niet saai! Door voor bijzondere materialen te kiezen en ze op een onverwachte manier met elkaar te combineren breng je heel eenvoudig spanning in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een trui van kashmir (zacht en aaibaar) op een leren broek (glad).

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Grijs is een handige kleur omdat het een neutrale kleur is. Neutrale kleuren zijn rustige, opvallende kleuren. Neutrale kleuren zijn heel prettig als basis voor je garderobe. Je kunt er alle kanten mee op en ze vervelen niet snel. Voorbeelden van neutrale kleuren zijn o.a.: bruintinten, beige, taupe, kiezel, wittinten, camel, zwart, jeansblauw, donkerblauw.

Grijs kan veel blauwpigment bevatten (zoals links op de collage hierboven) dan is het een koele grijstint. Een neutrale grijstint (midden) bevat ongeveer evenveel geel- als blauwpigmenten. Warme grijstonen (rechts) bevatten juist meer geelpigmenten.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Natuurlijk grijs haar kan heel koel zijn (dame links) en lijkt vaak op zilverwit, maar kan ook warmer van kleur zijn, zoals bij de dame rechts. 

De koele kleurtypes (zomertype, wintertype, zomer/wintertype)  krijgen vaak koel grijs haar terwijl de warme kleurtypes (lentetype, herfsttype en lente/herfsttype) in het begin vaak warm grijs haar krijgen. Dit komt doordat er nog steeds resten van warme pigmenten in het haar zitten. Het pigment verdwijnt steeds verder en het haar wordt daardoor in de loop der jaren steeds witter.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Grijs haar? Probeer dan ook eens een grijs kledingstuk, of kleed je van top tot teen in het grijs. Het haar van de dame in het midden heeft een warme grijstint, het haar van de andere twee dames is koeler. De dame links heeft nog veel donkere stukken in het haar.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Deze dame heeft een warme grijstint in het haar, met donkerder strepen in de nek. Deze blouse heeft ook een warme grijstint en past daardoor mooi bij het warmgrijze haar.

Wanneer je op de uitgroei let zie je dat het haar al witter wordt.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ De lichtgrijze wol van deze trui geeft een mooie zachtheid. Experimenteer vooral met textuur! Je kunt het hele leuke effecten mee bereiken.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Heb je grijs haar? Probeer dan ook eens grijze kleding.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Het lichtgrijze jasje de top met zilveren pailletjes en de zilverkleurige oorbellen passen prachtig bij het grijze haar. De bril is wat aan de donkere kant in dit geheel en trekt naar mijn smaak wat te veel aandacht.

Een paar extra tips voor grijs haar:

1. Gebruik wat meer make-up als je grijs draagt. Een mooie, zachte kleur lipstick en blusher in een kleur uit je kleurenpalet  doen het goed en frissen het grijs op. Neutrale kleuren zoals grijs hebben vaak wart kleur van een lipstick en rouge nodig. De dame hieronder draagt een hele mooie dagmake-up.

Grijs haar? Probeer eens grijze kleding!

^ Met een zachte gekleurde make-up haal je een neutrale kleur als grijs helemaal op.

Draag een mooie, zachte make-up als je neutrale kleuren draagt.

^ Draag een verzorgde make-up met een mooie lipstick en blusher als je grijs of een andere neutrale kleur draagt.

2. Grijs haar is vaak wat droger en/of stugger dan voorheen. Zorg er daarom voor dat je haar in een zo goed mogelijke conditie is. Gebruik dan ook goede verzorgingsproducten.

3. Zorg voor een goede coupe en laat je haar geregeld knippen. Dat grijs haar kort moet zijn is een fabel, zolang het maar goed verzorgd is mag het best langer zijn.

4. Ben je een koel kleurtype? Dan krijgt jouw haar hoogstwaarschijnlijk een mooie, koele grijstint. Grijs haar wordt echter door o.a. de zon, kraanwater en zwemmen altijd wat gelig. Gebruik dan af en toe een zilvershampoo, of een zilverkleurige cremespoeling speciaal voor grijs haar,  dan blijft je haar mooi koel.

5. Draag je een bril? Een rode bril staat vaak erg leuk bij grijs haar en grijze kleding. Neem ook weer een roodtint die bij jouw kleurtype past.

Grijs haar, probeer eens een rode bril.

^ Een bril en sieraden (en lipstick) in een accentkleur staan erg leuk bij het grijze haar en grijze kleding zoals je kunt zien op dit voorbeeld . De bril, lipstick en ring zijn overigens koel rood, de armband heeft wat een warmere roodtint. Onder dit blog vind je een link naar meer uitleg over de kleur rood.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

 Meer lezen?

* Grijs is niet altijd een koele kleur, zoals vaak gedacht wordt. Lees meer.

Als we grijs haar hebben verandert ons kleurtype vaak. Wat er precies verandert is bij iedereen weer anders.

* Aggy is een warm lentetype en heeft warm grijs haar. Lees hier meer over haar.

* Grijs haar is toch gewoon grijs denken veel mensen? In dit blog meer uitleg over natuurlijk grijs haar.

* Annette was altijd een warm lentetype, maar is nu ze grijs heeft een licht lentetype geworden. Lees meer.

* Lilian is een neutraal herfsttype met prachtig grijs haar. Lees meer over haar.

* Je kunt met grijs haar ook een licht zomertype worden zoals Laura. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest pagina zien over natuurlijk grijs haar? Kijk dan hier. 'Zit' je ook op Pinterest? Dan kun je me ook volgen.

* Rood is er in allerlei soorten, voor elke kleurtype is er wel een variant te vinden. Lees meer.

Ton sur ton in grijstinten.

^ Gebruik grijs eens in een ton-sur-ton combinatie.