• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

Gepubliceerd op: 17-10-2018

Zoals ik vaker heb verteld kijken wij graag naar dingen die in harmonie zijn met elkaar. Daarom staat ook het zo mooi om grijze kleding te dragen als je grijs haar hebt. Je hebt deze kleur immers van nature al bij je. Let er wel op dat je een grijstint neemt met dezelfde ondertoon als de kleur van je haar. Grijs een saaie kleur? Dat is de grootste onzin! Gray hair, don't care :-)

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Grijze kleding staat prachtig bij grijs haar. Je kunt één grijs kledingstuk nemen, maar je kunt je ook van top tot teen in het grijs hullen. 

Dit geldt voor natuurlijk grijs haar, maar uiteraard ook voor jonge meiden die hun haar grijs kleuren. Dit is een grote trend op dit moment. Ook bij grijs gekleurd haar staat grijze kleding heel leuk.

Jonge meiden kleuren hun haar tegenwoordig vaak grijs, dit is al een tijdje super trendy. Het is wel een haarkleur waar je veel moeite voor moet doen om de kleur mooi te houden. 

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Voorbeelden van hoe chic grijze kleding staat bij grijs haar! Op het voorbeeld zie je allerlei leuke materialen.

Je kunt voor je grijze kledingstukken allerlei materialen nemen, van katoen, satijn, zijde tot wol, stof met grijze of zilveren pailletten, kant, stof met een metaaldraad, leer, lak, suède, etc.

Grijze kleding is beslist niet saai! Door voor bijzondere materialen te kiezen en ze op een onverwachte manier met elkaar te combineren breng je heel eenvoudig spanning in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een trui van kashmir (zacht en aaibaar) op een leren broek (glad).

Grijs is een handige kleur omdat het een neutrale kleur is. Neutrale kleuren zijn rustige, opvallende kleuren. Neutrale kleuren zijn heel prettig als basis voor je garderobe. Je kunt er alle kanten mee op en ze vervelen niet snel. Voorbeelden van neutrale kleuren zijn o.a.: bruintinten, beige, taupe, kiezel, wittinten, camel, zwart, jeansblauw, donkerblauw.

Grijs kan veel blauwpigment bevatten (zoals links op de collage hierboven) dan is het een koele grijstint. Een neutrale grijstint (midden) bevat ongeveer evenveel geel- als blauwpigmenten. Warme grijstonen (rechts) bevatten juist meer geelpigmenten.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Natuurlijk grijs haar kan heel koel zijn (dame links) en lijkt vaak op zilverwit, maar kan ook warmer van kleur zijn, zoals bij de dame rechts. 

De koele kleurtypes (zomertype, wintertype, zomer/wintertype)  krijgen vaak koel grijs haar terwijl de warme kleurtypes (lentetype, herfsttype en lente/herfsttype) in het begin vaak warm grijs haar krijgen. Dit komt doordat er nog steeds resten van warme pigmenten in het haar zitten. Het pigment verdwijnt steeds verder en het haar wordt daardoor in de loop der jaren steeds witter.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Grijs haar? Probeer dan ook eens een grijs kledingstuk, of kleed je van top tot teen in het grijs. Het haar van de dame in het midden heeft een warme grijstint, het haar van de andere twee dames is koeler. De dame links heeft nog veel donkere stukken in het haar.

Warm grijs haar.

^ Annette heeft een warme grijstint in het haar. Dit vest heeft ook een warme grijstint en past daardoor mooi bij het warmgrijze haar. De ketting in goudkleur met warme rozetinten staat er erg mooi bij.

Dat het haar warmgrijs is komt doordat er nog warme resten pigment in het grijze haar zitten. Annette's haar zal met het klimmen der jaren steeds witter grijs worden.

Draag gerust grijs als je grijs haar hebt.

^ Joke is een koel zomertype. Het grijze jasje staat geweldig bij haar grijze haar.

Zilver staat prachtig bij grijs haar.

^ Ook zilverkleur staat prachtig bij grijs haar. Het is eigenlijk een afgeleide van grijs. Behalve voor sieraden kun je tegenwoordig ook enorm veel zilverkleurige stoffen en metaillics vinden.

Grijze kleding voor op het werk.

^ Grijze kleding is ideaal voor op het werk. Meer lezen over deze kledingcapsule? Kijk dan hier.

Maak eens ton sur ton combinaties in het grijs.

^ Maak ook eens leuke ton sur ton combinaties in het grijs.

Etuis met 20 losse stofstaaltjes met uitsluitend neutrale kleuren. Neutrale kleuren zijn onmisbaar in je kledingkast. Ze vormen het fundament van je garderobe. Het zijn zgn. 'non-kleuren', zoals bijvoorbeeld zwart, bruintinten, grijstinten, rustige blauwtinten, taupetinten, grijsblauw, grijsgroen, beige, olijfkleur, zandkleur, camel, wittinten etc. Neutrale kleuren vervelen je niet snel en laten weinig herinnering na bij anderen. Ook zien we ze veel in het zakenverkeer. Je kunt een outfit in alleen neutrale kleuren dragen of ze combineren met een sprekender kleur. Neutrale kleuren zijn er echter in warme, koele, donkere, lichte, heldere en gedempte varianten. Ze zijn voor elk kleurtype weer anders. Vind je het lastig om te bepalen welke neutrale kleuren er bij jouw kleurtype passen? Dan ben je niet de enige... In kleurenwaaiers zijn ook altijd neutrale kleuren opgenomen, maar misschien wil je meer opties. Ook krijg je met dit etui meer gevoel bij je neutrale kleuren is wat ik hoor van mensen die hem besteld hebben. Ik stel voor 26 verschillende kleurtypes etui's samenmet 20 losse stofstaaltjes die precies passen bij jouw specifieke kleurtype. Ik kan zelfs voor mensen met een zgn. 'com-card' een etui samenstellen. De stofstaaltjes bestaan uit losse lapjes, ze meten ca. 10 x 14 cm. Bij jouw etui krijg je een gratis e-book t.w.v. € 17,50. Kijk hier voor meer informatie.

 Meer lezen?

* Grijs is niet altijd een koele kleur, zoals vaak gedacht wordt. Lees meer.

Als we grijs haar hebben verandert ons kleurtype vaak. Wat er precies verandert is bij iedereen weer anders.

* Aggy is een warm lentetype en heeft warm grijs haar. Lees hier meer over haar.

* Grijs haar is toch gewoon grijs denken veel mensen? In dit blog meer uitleg over natuurlijk grijs haar.

* Annette was altijd een warm lentetype, maar is nu ze grijs heeft een licht lentetype geworden. Lees meer.

* Lilian is een neutraal herfsttype met prachtig grijs haar. Lees meer over haar.

* Je kunt met grijs haar ook een licht zomertype worden zoals Laura. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest pagina zien over natuurlijk grijs haar? Kijk dan hier. 'Zit' je ook op Pinterest? Dan kun je me ook volgen.

* Grey hair, don't care! Grijs haar staat prachtig. Lees hier leuke tips voor dames met natuurlijk grijs haar.

* Gebruik grijs eens in een ton-sur-ton combinatie, het resultaat zal je zeker bevallen! Hier lees je meer over ton-sur-ton combinaties.