• darkblurbg
  • darkblurbg

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding of accessoires!

Gepubliceerd op: 17-10-2018

Zoals ik vaker heb verteld kijken wij graag naar dingen die in harmonie zijn met elkaar. Daarom staat ook het zo mooi om grijze kleding te dragen als je grijs haar hebt. Je hebt deze kleur immers van nature al bij je. Let er wel op dat je een grijstint neemt met dezelfde ondertoon als de kleur van je haar. Grijs haar een saaie kleur? Dat is de grootste onzin! Gray hair, don't care :-)

Grijze kleding staat prachtig bij grijs haar. Je kunt één grijs kledingstuk nemen, maar je kunt je ook van top tot teen in het grijs hullen. 

Dit geldt voor natuurlijk grijs haar, maar uiteraard ook voor jonge meiden die hun haar grijs kleuren. Dit is een grote trend op dit moment. Ook bij grijs gekleurd haar staat grijze kleding heel leuk.

Jonge meiden kleuren hun haar tegenwoordig vaak grijs, dit is al een tijdje super trendy. Het is wel een haarkleur waar je veel moeite voor moet doen om de kleur mooi te houden. 

Je kunt voor je grijze kledingstukken allerlei materialen nemen, van katoen, satijn, zijde tot wol, stof met grijze of zilveren pailletten, kant, stof met een metaaldraad, leer, lak, suède, etc.

Grijze kleding is beslist niet saai! Door voor bijzondere materialen te kiezen en ze op een onverwachte manier met elkaar te combineren breng je heel eenvoudig spanning in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een trui van kashmir (zacht en aaibaar) op een leren broek (glad).

Grijze kleding staat prachtig bij grijs haar!

^ Deze dame had vroeger goudblond haar. Ze was destijds waarschijnlijk een warme lente of een lichte lente. Met grijs haar is ze verschoven naar een lente/zomertype. De kenmerken van dit kleurtype zijn: 1. licht (diepte), 2. neutraal (qua ondertoon) en 3. redelijk helder (qua helderheid). Deze zachte sjaal in twee tinten grijs staat haar geweldig goed.

Heb je grijs haar? Draag dan eens grijze kleding.

^ Deze grijze sjaal past perfect bij het haar! 

Tip: Gebruik wel wat make-up als je alleen neutrale kleuren draagt. Op de foto met de sjaal in een dierprint zie je dat een klein beetje make-up al werkt. Draag je nooit make-up, combineer dan een sprekende kleur bij je neutrale kleuren.

Het lente/zomertype is lichte, frisse kleuren nodig.

^ Het lente/zomertype is lichte, frisse kleuren nodig. Daarom staat een frisse make-up mooi bij neutrale kleuren. Je kunt ook een top, blouse, sjaal of sieraad in een vrolijke kleur bij je gezicht dragen.

Neutrale kleur 

Grijs is een handige kleur omdat het een neutrale kleur is. Neutrale kleuren zijn rustige, opvallende kleuren. Neutrale kleuren zijn heel prettig als basis voor je garderobe. Je kunt er alle kanten mee op en ze vervelen niet snel. Voorbeelden van neutrale kleuren zijn o.a.: bruintinten, beige, taupe, kiezel, wittinten, camel, zwart, jeansblauw, donkerblauw.

Grijs kan veel blauwpigment bevatten (zoals links op de collage hierboven) dan is het een koele grijstint. Een neutrale grijstint (midden) bevat ongeveer evenveel geel- als blauwpigmenten. Warme grijstonen (rechts) bevatten juist meer geelpigmenten.

Grijs haar? Draag dan eens grijze kleding!

^ Natuurlijk grijs haar kan heel koel zijn (dame links) en lijkt vaak op zilverwit, maar kan ook warmer van kleur zijn, zoals bij de dame rechts. 

De koele kleurtypes (zomertype, wintertype, zomer/wintertype)  krijgen vaak koel grijs haar terwijl de warme kleurtypes (lentetype, herfsttype en lente/herfsttype) in het begin vaak warm grijs haar krijgen. Dit komt doordat er nog steeds resten van warme pigmenten in het haar zitten. Het pigment verdwijnt steeds verder en het haar wordt daardoor in de loop der jaren steeds witter.

Warm grijs haar.

^ Annette heeft een warme grijstint in het haar. Dit vest heeft ook een warme grijstint en past daardoor mooi bij het warmgrijze haar. De ketting in goudkleur met warme rozetinten staat er erg mooi bij.

Dat het haar warm grijs is komt doordat er nog warme resten pigment in het grijze haar zitten. Annette's haar zal met het klimmen der jaren steeds witter grijs worden.

Draag gerust grijs als je grijs haar hebt.

^ Joke is een koel zomertype. Het grijze jasje staat geweldig bij haar koele, grijze haar. De sjaal past perfect bij haar ogen. Deze frisse blauwtint haalt het grijze jasje helemaal op.

Draag een grijze kleding bij grijs haar.

^ In de juiste kleuren zie je er op je best uit! Die wetenschap geeft je zekerheid en zelfvertrouwen :-)

Met de juiste kleuren (combinaties) zie je er gezond, fris, jeugdig en stralend uit. Vlekjes, donkere kringen, rimpeltjes e.d. vallen minder op.  Met de juiste kleuren wordt je oogkleur benadrukt en ziet je huid gezond en rustig uit. Verder hebben je haren meer diepte en glans.

Het jasje had Aggy meegenomen naar de kleurenanalyse. Het heeft een lichte beigetint en past geweldig bij Aggy. Ze is een warme lente. Hij bevat namelijk dezelfde tinten als haar inmiddels grijze haar. De sjaal heeft precies dezelfde beige ondergrond als het jasje en het frisse appeltjesgroene accent haalt Aggy helemaal op.

Het lichte beige is in dit geval dus een goede variant voor grijs.

Grijze kleding bij grijs haar.

^ Aggy is al jaren grijs. Haar grijze haar bevat alleen nog veel warmte. Op deze foto zie je Aggy's haar van de voor en achterkant.

Grijze kleding staat mooi bij grijs haar.

^ In dit natuurlijke grijze haar komen nog allerlei grijstinten voor. Aan de voorkant is het al redelijk 'wit' terwijl het haar in de nek nog heel donker is. Dit zien we vaak.

Zilver staat prachtig bij grijs haar.

^ Ook zilverkleur staat prachtig bij grijs haar. Het is eigenlijk een afgeleide van grijs. Behalve voor sieraden kun je tegenwoordig ook enorm veel zilverkleurige stoffen en metallics vinden.

Grijze kleding voor op het werk.

^ Grijze kleding is ideaal voor op het werk. Meer lezen over deze kledingcapsule? Kijk dan hier.

Maak eens ton sur ton combinaties in het grijs.

^ Maak ook eens leuke 'ton sur ton' combinaties in het grijs.

TIPS van de professional:

1. Vind je het grijs wat saai? Je kunt edelmetaal toevoegen in jouw beste kleur. Dit hoeft niet altijd zilver te zijn. Is je haar wat warmer grijs van kleur? Dan kan een zachte goudkleur ook heel mooi staan. Soms staat tinkleur of antiek zilver ook heel mooi.

Zacht goud staat deze dame prachtig.

^ Zacht goud (ik noem het champagne-kleur) staat deze dame prachtig. Ze heeft een neutrale ondertoon (dit betekent dat ze niet echt warm, maar ook niet uitgesproken koel is).

2. Doordat grijs een neutrale kleur is kan je soms een frisse make-up nodig zijn in jouw beste kleuren. Nu je grijs bent zijn hele felle of hele donkere make-upkleuren vaak niet mooi meer.

Neutrale kleuren zijn onmisbaar in je kledingkast. Ze vormen het fundament van je garderobe. Het zijn zgn. 'non-kleuren', zoals bijvoorbeeld zwart, bruintinten, grijstinten, rustige blauwtinten, taupetinten, grijsblauw, grijsgroen, beige, olijfkleur, zandkleur, camel, wittinten etc. Neutrale kleuren vervelen je niet snel en laten weinig herinnering na bij anderen. Ook zien we ze veel in het zakenverkeer. Je kunt een outfit in alleen neutrale kleuren dragen of ze combineren met een sprekender kleur. Neutrale kleuren zijn er echter in warme, koele, donkere, lichte, heldere en gedempte varianten. Ze zijn voor elk kleurtype weer anders. 

 Meer lezen?

* Grijs is niet altijd een koele kleur, zoals vaak gedacht wordt. Lees meer.

* Naast grijs en andere kleuren staan sprekende kleuren ook geweldig mooi bij grijs haar. Lees meer.

Als we grijs haar hebben verandert ons kleurtype vaak. Wat er precies verandert is bij iedereen weer anders.

* Aggy is een warm lentetype en heeft warm grijs haar. Lees hier meer over haar.

* Grijs haar is toch gewoon grijs denken veel mensen? In dit blog meer uitleg over natuurlijk grijs haar.

* Annette was altijd een warm lentetype, maar is nu ze grijs heeft een licht lentetype geworden. Lees meer.

* Lilian is een neutraal herfsttype met prachtig grijs haar. Lees meer over haar.

* Je kunt met grijs haar ook een licht zomertype worden zoals Laura. Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest pagina zien over natuurlijk grijs haar? Kijk dan hier. 'Zit' jij ook op Pinterest? Dan kun je me ook volgen.

* Grey hair, don't care! Grijs haar staat prachtig. Lees hier leuke tips voor dames met natuurlijk grijs haar.

* Gebruik grijs eens in een ton-sur-ton combinatie, het resultaat zal je zeker bevallen! Hier lees je meer over ton-sur-ton combinaties.

* Twijfel je er aan of je je haar grijs zult laten worden of het blijft kleuren? Lees dan dit blog.

* Heb jij ook grijs haar en weet jij niet wat jouw kleurtype is? Of denk je dat je van kleurtype verandert bent. Boek dan een kleurenanalyse, ik werk met 26 verschillende kleurtypes. Kijk hier voor meer informatie.