• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kun je een leuke zomerse outfit maken?

Gepubliceerd op: 15-05-2017

Yes... het zomerseizoen is weer in aantocht! Ben jij al weer druk in je kast aan het kijken wat je nog hebt aan zomerspullen? In dit blog laat ik je zien hoe je een één handomdraai een zomerse outfit creëert.

kleding voor de zomer

Kenmerken van zomerkleding:

1. Zomerkleding herken je ten eerste aan het gebruik van zomerse materialen. Deze moeten goed ademen en luchtig zijn i.v.m. de warmte. O.a. katoen, seersucker, kant, gehaakte stofjes, viscose, linnen, stro of riet (voor een tas of hoed) zijn lekkere zomerse materialen. Materialen als wol (te warm) en kunststoffen (ademen niet) kunnen opgeborgen worden.

2. In de zomer (en in landen met een warm klimaat) zijn we geneigd lichtere kleuren te dragen. Lichtere kleuren voelen dan ook koeler aan.

3. In de zomer dragen we kleding die meer huid laat zien, dit soort kleding is koeler. Denk aan korte broeken, capri's, rokjes, hemdjes, tanktops, bandeautopjes, strapless kleding, topjes met korte mouw, kleding met blote schouders, korte broekjes, rokjes, mouwloze jurkjes of jurkjes met korte mouw etc.

4. In de zomer gebruiken we voor tassen en hoeden lichtere en luchtiger materialen. Denk aan de strohoed en de rieten tas.

5. In de zomer gebruiken we sneller felle en frisse kleurtjes. Dit heeft te maken met het zonlicht.

6. In de zomer kiezen we zomerse printjes en vormen die staan voor de zomer (denk aan woorden als 'strand' en 'tropisch', 'Ibiza' en neem prints met bijvoorbeeld zonnebrillen, zomerse bloemen, tropische bloemen, zeesterren, flamingo's, schelpen, palmbomen, vlinders).

 

items voor de zomer

^ In de zomer zijn de accessoires die we kiezen lekker luchtig, denk aan: slippers, sandalen, strohoed, stoffen tas, badkleding, dunnere kettingen.

Ibiza style kleding

^ De 'Ibiza style' past door zijn felle en frisse kleurtjes en materiaalgebruik geweldig goed bij de zomerperiode.

zomer outfit warme kleuren

^ De warme kleurtypes zoals het lentetype, het lente/herfsttype en het herfsttype kunnen het beste warme kleuren nemen.

zomerkleding voor de koele kleurtypes

^ De koele kleurtypes (het zomertype, het zomer/wintertype en het wintertype) kunnen het beste koele kleuren nemen voor hun kleding en accessoires.

Top 10 van belangrijke items voor de zomer:

1. Zonnebril. Met een trendy zonnebril zet je snel een zomers sfeertje neer!

2. Hoed of pet

3. Zomerse tas in een lichte kleur of zomers materiaal

4. Zomerse ketting, oorbellen of armband. Materialen als schelpen, leren bandjes en felle of lichte kleuren zijn uitermate geschikt voor de zomer.

5. Slippers of sandalen

6. Gympen van katoen of opengewerkt materiaal

7. Badkleding

9. Luchtig jurkje

10. Zomerse rok (kort of lang) of korte broek.

 

^ Kleuren als als turkoois en koraal zijn erg zomers. Maar ook de heldere pastels, zgn. snoepkleurtjes, wit, geel en aquablauw zijn geweldige zomerkleuren.

- Tip van de professional: Vind je de zomerperiode de lastigste tijd om je te kleden? Doordat je bijvoorbeeld volslank bent, brede heupen of een buikje hebt? Neem een wat losser vallend jurkje van katoen of jersey en combineer dit met leuke zomerse items. De jurkjes op de afbeelding hieronder leggen de nadruk op het slankste punt (onder de boezem) en geven ruimte aan een buikje of volle bovenbenen. Binnenkort meer tips hierover.

Wil je meer tips over kleding voor dames met een buikje? Lees meer.

- Ben jij een 'diep' kleurtype (diepe wintertype, diepe herfsttype of herfst/wintertype) en vraag je je af hoe je jouw donkere kleuren het beste kunt dragen in de zomer? Hier vind je tips: lees meer.

hoe draag je donkere kleuren in de zomer?