• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe kies je de kleur voor een feestjurkje/ of een LBD?

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Zoek jij een leuk feestjurkje? Een 'LBD' (little black dress) ligt dan meestal voor de hand. Helaas staat niet iedereen even goed in zwart. Zwart kan alle kleur uit je gezicht 'wegzuigen' en je er vermoeid en ouder uit laten zien. Ook tekent deze kleur het meest in het gezicht, rimpeltjes worden meer opvallend. Verder zwart kan je kaaklijn zwaarder laten lijken en de schaduw onder je ogen versterken. Op mijn Pinterest-collages in deze post zie je suggesties voor een alternatieve kleur en bijpass

Ben je een wintertype of een diep kleurentype en sta je wel goed in zwart? Door je manier van stylen kun je een zwart jurkje upgraden van casual naar zeer feestelijk. Het is belangrijk dat je de goede accessoires kiest. Maillots en stoere laarzen of gympjes maken je jurkje stoer en casual, een mooie dunne panty, hakken en feestelijke sieraden maken je LBD geschikt voor een feest. Kies er een mooie clutch bij en laat je grote tas thuis als je naar een feestje gaat. Zorg ook voor een mooie, soepele omslagdoek o.i.d. en laat je ski-jack aan de kapstok hangen :-) Sta je niet mooi in zwart? Deze tips kun je natuurlijk ook gebruiken bij een feestjurkje in een andere kleur dan zwart.

Even op een rijtje, zeer feestelijk zijn: een feestelijk kapsel, verzorgde make-up, een hele dunne zwarte panty (diepgrijs of diepbruin kan natuurlijk ook), mooie hakken in glad leer of lakleer, soepele verfijnde stoffen en elegante sieraden. Bij feestelijke kleding is vaak wat meer huid zichtbaar. Een beetje glim/ glans is ook leuk ;-)

Hoe stoerder en grover je schoeisel, handtas en sieraden. Hoe dikker je kousen, hoe rommeliger je kapsel, des te dikker je materialen, des te meer casual is je outfit. Leer, jeansstof, suède, kledingstukken bewerkt met gaten, ze zijn allemaal wat meer casual.

Ben je een wat meer stoer of rebels type? Dan is de middelste optie op het bovenstaande voorbeeld een goed idee. Het haar en de make-up zijn verzorgd, de kousen mooi dun, een klein feestelijk tasje, maar het colletje, de stoere veterlaarzen en de diagonale zoom aan het jurkje geven genoeg spanning om je stijltype goed tot zijn recht te laten komen. Jij voelt je in het rechter voorbeeld niet op je gemak...

^ Ben je een koel kleurtype, neem dan een jurkje in een kleur uit je kleurenpalet. Bijv. donkerblauw of donkergrijs. Style het af met dunne panty's, hakken en zilverkleurige, platina of witgouden sieraden. Een warm kleurtype kan beter een jurkje nemen in donkerbruin, diepgroen, brons of goudkleur, afgestyled met mooie warme metalen. Denk aan brons, goud, gelig roségoud of koperkleur.

Little black dress voor koele kleurtypes, kleuradvies

^ Ben je een koel kleurtype? Het koele wintertype en het diepe wintertype staan goed in zwart. Ben je een koel zomertype of een zomer/wintertype? Ga dan liever voor een andere kleur uit je kleurenpalet. Zwart zal dan wat te hard staan en de kleur uit je gezicht wegzuigen. Wil je toch zwart dragen? Gebruik dan wat meer make-up dan normaal om te compenseren en combineer het zwart met een mooie kleur stenen uit je kleurenpalet. Een dieper uitgesneden hals staat beter dan een hoge hals omdat je dan meer huid ziet.

^ De 'little black dress' is niet voor iedereen even mooi. Neem eens een andere kleur, dan zul je er veel gezonder en stralender uit zien. Bij je een helder kleurtype? Dan staat een jurkje in een vrolijke sprekende kleur je fantastisch.

 

^ Hier zie je opties voor de warme kleurentypes. In dit soort kleuren zul jij er fris en stralend uitzien. In een zwart jurkje zul je er daarentegen al snel grauw uitzien... 

Ben je een neutraal (soft) kleurtype? Dan sta je mooi in rustiger, gedempte kleuren. Deze kleuren laten je veel beter uitkomen dan zwart.

Little black dress voor lichte en donkere kleurtypes.

^ Lichte kleurtypes kunnen beter niet kiezen voor zwart. Een 'Little Black Dress' zal hen bleek en flets maken. Neem liever een mooie lichte tot medium donkere kleur uit je kleurenpalet, dan komt je delicate kleuring veel beter tot zijn recht.

Ben je een 'diep' kleurtype dan zal zwart je prima staan. Echter... in veel gevallen staat een andere donkere kleur je net iets beter. Denk aan bordeauxrood, nachtblauw, diepgroen, donker petrol, dieppaars, etc. Dit is zeker het geval wanner je wat rimpels in je gezicht hebt.

Meer lezen?

* Metallic stoffen zijn tegenwoordig gelukkig heel veel te koop. Het zijn chique neutralen, ze hebben net dat beetje meer. Wil je een feestelijk jurkje in een metallic stof kopen? Lees hier meer.

* Wil je meer lezen over hoe je zwart kunt dragen als het niet jouw kleur is? Lees meer.

* De LBD is een beetje overgewaardeerd vind ik. Neem eens een 'little blue dress'! Voor iedereen is er wel een goede blauwtint te vinden. Lees hier meer over de 'little blue dress'.

* Ben je een licht kleurentype (het lichte zomertype, het lichte lentetype of het lente/zomertype) en wil je toch graag zwart dragen? In dit blogartikel lees je hoe je dit kunt doen.

* Weet jij niet welke kleuren jou het mooiste staan? Doe een kleurenanalyse (M/V) en vind samen met mij uit wat je beste kleuren zijn. Ik werk met 16 verschillende kleurtypes. Lees meer.