• darkblurbg
  • darkblurbg

De kenmerken van het lente/herfsttype.

Gepubliceerd op: 29-10-2017

Alweer enige tijd geleden ben ik een reeks begonnen over de bekendste kleurentypes. Dit keer bespreek ik het lente/herfsttype. Dit kleurtype vind je bij het 6-seizoenen systeem en het 10-seizoenen systeem. De kleuren van dit seizoenstype vallen precies tussen die van het lentetype en het herfsttype in.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Het lente/herfsttype is een zogenaamd 'mixtype'. Jouw topkleuren vallen precies tussen de kleuren van het lentetype en het herfsttype in, zoals je op deze collage kunt zien.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Draag mooie, warme kleuren. Vooral onder je gezicht is dit erg belangrijk. Een zwarte broek en schoenen kunnen wel. Donkerbruin heeft echter wel de voorkleur. Kleding van Didi.

De kleuren van het warme lentetype zijn net iets te licht en te fel voor jou, terwijl de kleuren van het warme herfsttype weer net wat te donker en te gedempt voor je zijn.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

Het lente/herfsttype heeft een warme ondertoon in haar huid, ook het haar heeft minimaal enige warmte in zich en kan variëren van warme blondtinten, warme bruintinten tot roodtinten. De ogen zijn meestal: blauw-groen, groen, groen-bruin of bruin (bijv. hazelnoot). Blauwe ogen kunnen ook voorkomen, maar dan wel in combinatie met een wame(re) huid en een warme(re) haarkleur. Het lente/herfsttype heeft meestal een vrij lichte, warm beige of perzikachtige huidtint, vaak met wat sproetjes).

Het lente/herfsttype staat prachtig in kleuren met een gouden ondertoon. In jouw kleuren zit altijd een zweem van geel.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

Voorbeelden van topkleuren zijn: goudgeel, okergeel, mosterdgeel, warme groentinten, oranje, zalmroze, koraalrood, turkoois, warm wit, warme bruintinten, khaki, petrol, geelgroen, terracotta, cognac, smaragdgroen. Sommige van jouw kleuren zijn ook terug te vinden bij het lentetype of het herfsttype, er is enige overlap.

Evenals het lentetype doe je er als lente/herfsttype goed aan om onder je gezicht een vrij heldere kleur te dragen. Evt. gecombineerd met een neutrale kleur. Met alleen een neutrale kleur (bijv. bruin, olijf, cognac) zie je er al snel een beetje saai uit. Draag je alleen neutrale kleuren? Dan doe je er goed aan om een warme make-up te dragen, bijv. oranje of koraalkleurige lipstick en rouge.

Donkerblauw en jeanskleur zijn universeel en dienen gecombineerd worden met warme kleuren. Bijv. donkerblauw met oranje, oker, warm groen, etc.

Zowel het warme lentetype, het lente/herfsttype als het warme herfsttype staan het allermooist in uitgesproken warme kleuren. Het verschil zit hem in de kenmerken die op de tweede en derde plaats komen. 

Het lente/herfsttype heeft meestal een medium hoog licht-donker contrast in zijn of haar uiterlijk. Hiermee bedoelen we het licht/donker verschil tussen de huid, haren, wenkbrauwen en ogen. Lente/herfsttypes hebben meestal medium donker haar en een vrij lichte huid. Het staat daarom mooi mooi om ook in je kledingcombinaties een medium hoog licht-donker contrast te kiezen. Je staat daarom bijvoorbeeld mooi in een lichte blouse met daaroverheen een medium donker vest of colbertje. Jouw licht-donker contrast is hoger dan die van het warme lentetype en lager dan die van het warme herfsttype.

Het lente/herfsttype is wel enige helderheid nodig. Deze helderheid kun je bijvoorbeeld halen uit kleding in sprekende, warme kleuren, een gouden sieraad of een mooie (bijv. oranje, tomaatrode of koraalkleurige) lipstick en blusher.

Ook warm wit kan jouw neutrale kleuren verhelderen. Bijv. kleuren als bruin of olijfkleur worden veel sprekender met warm wit erbij.

Dit zijn de kenmerken van de drie echt warme kleurtypes:

De kenmerken van het warme lentetype zijn: 1. warm, 2. helder en 3. vrij licht.

De kenmerken van het lente/herfsttype zijn: 1. warm, 2. redelijk helder en 3. medium donkere kleuren zijn het mooist.

De kenmerken van het warme herfsttype zijn: 1. warm, 2. gedempt en 3. donkere kleuren staan het mooist.

^ Op deze foto zie je de pocket kleurenwaaier van het lente/herfsttype in 36 kleuren. Je ziet dat veel kleuren qua mate van donkerheid medium donker zijn. Het donker/lichtcontrast tussen de kleuren is vrij laag. De kleuren zijn redelijk helder.

Lente/herfstwaaier in stof, 36 kleuren

^ Op deze foto zie je de waaier met 36 stukje stof voor het lente/herfsttype. Je ziet dat je je make-upkleuren ook gemakkelijk uit je waaier kunt herleiden.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Voorbeelden van prachtige kleuren voor het lente/herfsttype. Tijger- of luipaardprint staan erg leuk bij het lente/herfsttype.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Topkleuren voor het lente/herfsttype.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Dit soort kleuren zijn perfect voor het lente/herfsttype.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Prachtige warme kleuren voor het lente/herfsttype. Bruin-, warm beige, warm taupe-, cognackleurig of naturelkleurig leer en suede staan jouw prachtig.

Het 6 seizoenensysteem, kleuradvies, kleurenanalyse.

^ Het 6-seizoenen systeem bestaat uit v.l.n.r.: het herfsttype, het wintertype, het lente type, het zomer/wintertype, het lente/herfsttype en het zomertype.

 

Het 10 seizoenen-systeem kleuradvies/ kleuren-analyse

^ Het 10-seizoenensysteem bestaat uit: boven: het lente/wintertype, het zomer/herfsttype, het lentetype, het wintertype en het lente/zomertype. Onder: het herfsttype, het zomertype, het lente/herfsttype, het zomer/wintertype en het herfst/wintertype.

Warme haarkleuren/ lente herfsttype/ kleurenanalyse.

^ Wil je je haar kleuren? Je staat als lente/herfsttype het mooiste in warme haarkleuren. Van nature heeft het lente/herfst vaak een warme gloed in het haar. Soms zelf rood. Daarom staan tinten als warm blond, warm bruin of roodachtige je het beste. Omdat je het beste staat in medium donkere kleuren kun je ook voor je haar het beste niet te donkere of te lichte kleuren nemen. Ben je van nature niet rood? Dan kun je je haar beter niet tè rood kleuren.

Wanneer het lente/herfsttype grijs wordt krijgt het haar in het begin normaal gesproken een wat warmere grijstint. Dit in tegenstelling tot de koele kleurtypes. Vooral het wintertype kan op den duur een prachtige witte haarkleur krijgen.

Dat hun grijstint wat gelig is is voor lente/herfsttypes vaak een reden om het haar te blijven verven. Een warme blondtint of een combinatie van lichtbruin met blond is dan vaak het mooist. Te donkere kleuren zijn nu zeker te hard voor jouw. Helemaal nu je wat lijntjes in je gezicht hebt...

Warme metaalkleuren, warme metalen.

^ Jouw beste metalen zijn warm, dus: geelgoud, roodgoud, geel roségoud, koper en brons. Ze mogen best wat glans hebben.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Leuke kleuren voor het lente/herfsttype.

Rouge en lipstickkleuren kiezen voor het lente/herfsttype.

^ Met de oranje en koraaltinten uit je kleurenwaaier kun je gemakkelijk rouge- en lipstickkleuren kiezen voor het lente/herfsttype. 

Lente/herfsttype/ 6 seizoenen systeem.

^ Voorbeeld van een lente/herfsttype.

Warme dierenprints voor het lente/herfsttype.

^ Warm gekleurde dierprints zoals op deze Pinterest collage staan het lente/herfsttype geweldig.

 

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Goede kleuren voor het lente/herfsttype.

 

Warm bruin combineren voor het lente/herfsttype.

^ Neem warme bruintinten (met een gele ondertoon) en combineer ze met jouw sprekende, warme kleuren voor het perfecte plaatje.

 

Kleurencombinatie voor het lente/ herfsttype.

^ In deze tas vindt je allerlei lente/herfstkleuren die je kunt gebruiken voor je kleding en accessoires. Het lente/herfsttype kan prima rood dragen, als het maar warm rood is, bijv. oranjerood, tomaatrood, steenrood, roest. Dus met een gele ondertoon.

 

 

Warme geeltinten voor het lente/herfsttype.

^ Neem warme geeltinten, ze staan je fantastisch. Ben je niet zo dol op geel? Geel is een sterke, overheersende kleur. Je kunt ook een geel accentje toevoegen.

Warme rozetinten, lente/herfsttype.

^ Ook warme rozetinten kun jij prima hebben. Denk aan koraalroze, zalmroze, zacht oranjeroze, gelig oudroze.

Wil je een graag koele kleur dragen, zoals bijvoorbeeld donkerblauw? Blauw alleen gedragen maakt jou een beetje grauw. Dit kun je oplossen door er een warm gekleurde sjaal, kraag of ketting met warm gekleurde kralen bij te dragen. Zo draag je één van je topkleuren meteen bij je gezicht en ziet je huid er stralend. Draag er ook een warme make-up bij. En uiteraard goudkleurige sieraden. 

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Mooie kleuren voor de lente/herfst.

Mooie kleuren voor het lente/herfsttype.

^ Mooie kleurencombinatie voor het lente/herfsttype.

Mooie kleurencombinatie voor het lente/herfsttype.

^ Dit roestbruine vest en het printjurkje vormen een mooie kleurencombinatie voor het lente/herfsttype. 

Lente/herfsttype.

^ Voorbeeld van een lente/herfsttype.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Je staat het mooist in warme (edel)stenen, gecombineerd met goud.

Lente/herfstype, warme kleuren, 6 seizoenensysteem

^ Taupe is een goede neutrale kleur. Hier is een taupekleurige broek gecombineerd met mooie warme kleurtjes.

Hoe je als lente/herfsttype zwart kunt dragen.

^ De kleur zwart komt niet voor in jouw kleurenpalet. Wil je het toch graag dragen? Draag het dan ver uit je gezicht, dus als rok, broek, schoeisel. Een combineer zwart met jouw topkleuren.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype (man).

^ Kleuren en kledingstukken voor de lente/herfstman.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype (man).

^ Ook de lente/herfstman neemt het beste warme, vrij heldere kleuren, medium donker. Goed basiskleuren zijn o.a. bruin, cognac, beige, warm taupe en olijfgroen.

Kleuren en kleding voor het lente/herfsttype.

^ Mooie kleurencombinatie voor het lente/herfsttype.

Hoe draag je blauw als warm kleurtype.

^ Blauw is niet de eerst aangewezen kleur voor het lente/herfsttype. Wil je het toch graag dragen? Combineer het dan met jouw beste kleuren.

Draag een sjaal over een kleur die niet je beste kleur is.

^ Of draag een sjaal in mooie, warme kleuren over een kleur die niet je beste kleur is.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Deze sjaal is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Dat kan best, als je het blauw maar opwarmt. Combineer blauw dan ook met jouw (warme) topkleuren. Deze royale sjaal (hij meet ca. 100 x 180 cm). Hij is gemaakt van een soepel, zacht materiaal en bevat overwegend warme kleuren: roest, okergeel, warm wit en een beetje blauw. Verder is hij afgezet met een leuk blauw biesje. Je kunt bij deze sjaal ook heel goed kleding van denimstof bij combineren. Je kunt deze sjaal ook bij me bestellen. Benieuwd? Kijk dan hier.

Leuke kleuren voor het lente/herfstttype.

^ Leuke kleurencombinatie voor het lente/herfstttype.

Meer lezen?

* Wil je meer weten over geschikte haarkleuren voor het lente/herfsttype? Lees dan dit blog.

* Donkerblauw is niet je allerbeste kleur? Wil je het graag dragen? Lees dan dit blog.

* Ken jij de methode om handige 'kledingcapsules' te maken? In dit blog een kledingcapsule in prachtige warme kleuren.

* Je kunt je lipsticks ook herleiden uit je kleurenwaaier. Lees hier hoe je dit als warm kleurtype doet.

* De meeste warme kleurtypes hebben een warme oogkleur, blauwe ogen kunnen echter ook voorkomen bij de warme kleurtypes. Het herfsttype in dit blog is er een voorbeeld van. Lees meer.

* Dit lente/herfsttype was bij mij in de studio voor het arrangement 'Garderobe-planning'. Zij is ook dol op blauw Lees meer.

* Ben jij een lente/herfstype en wil je een handige pocketkleurenwaaier en of een e-book aanschaffen? Ik verkoop ze via mijn website. Kijk hier.

* Zoek je een kleurenwaaier met 36 stofstaaltjes? Kijk dan hier.

* Dit is de link naar mijn Pinterst pagina over het lente/herfsttype. Kijk hier.

* Dit blog gaat over de kenmerken van het (warme) lentetype. Lees meer.

* Dit blog gaat over de kenmerken van het (warme) herfsttype. Lees meer.

* Dit blog gaat over de kenmerken van het (koele) zomertype. Lees meer.

* Dit blog gaat over de kenmerken van het (koele) wintertype. Lees meer.