• darkblurbg
  • darkblurbg

Combineren met kleuren voor een lente/herfsttype.

Kleurenwaaier lente/ herfsttype 36 kleuren 10 seizoenen systeem
Gepubliceerd op: 06-04-2017

Veel vragen die ik krijg gaan over garderobe-planning. Vaak vinden mijn klanten het lastig om zich te gevarieerd te kleden. In dit blog laat ik je aan de hand van 5 handige tips zien hoe je je met een beperkt aantal kledingstukken steeds leuk kunt kleden voor allerlei situaties.

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

^ Deze dame bleek tijdens de kleurenanalyse een lente/herfsttype te zijn. Ze heeft een mooie warme gloed in het haar. 

Tip 1: Probeer het aantal kleuren wat je gebruikt te beperken.

Arrangement garderobe-planning.

^ Deze klant is bij me langs geweest voor het arrangement 'Garderobe-planning'. Ze heeft meegedaan aan een Facebook actie en een Garderobe-advies bij mij gewonnen. Dit op voorwaarde dat ik de foto's mocht gebruiken voor social media.

Het arrangement houdt in dat je bij mij in de studio langskomen met een grote tas vol kleding en accessoires  Deze dame was al eens eerder bij me geweest voor een kleurenanalyse. Daarin was gebleken dat ze een 'lente/herfsttype' is en prachtig staat in warme kleuren. Warme, medium donkere, vrij heldere accentkleuren staan haar het allerbeste. Haar haarkleur heeft van nature deze warme tint en die wordt versterkt als ze warme kleuren bij haar gezicht draagt. Verder is ze dol op de kleur donkerblauw en op sjaals. Ze heeft echt stapels donkerblauwe t-shirts, donkerblauwe blouses, donkerblauwe colberts en donkerblauwe jeans :-)

Wanneer je een beperkt aantal kleuren kiest kun je gemakkelijk combineren. Bij deze klant hebben we als basiskleuren donkerblauw (spijkerbroek, jasje, t-shirts, blouses) en cognackleur (voor haar schoenen, laarzen, riem, tas) gebruikt. De accentkleuren zijn oranje, okergeel en warmrood.

We zijn samen op zoek gegaan naar leuke kledingcombinaties. Donkerblauw is een vrij koele kleur. Gelukkig is het ook een vrij rustige kleur. Voor een warm kleurtype is het daarom erg mooi om het donkerblauw te combineren met mooie warme kleuren uit je kleurenpalet. Op de bovenstaande collage zie je dat we steenrood en okergeel gecombineerd hebben met het donkerblauw. Het spijkerjasje staat ook leuk in combinatie met donkerblauw, we hebben een oranje lipstick en en warme rouge gebruikt om haar gezicht wat warmte te geven. Het spijkerjasje heeft een warme wassing wat erg mooi staat bij de warme kleurtypes (de wassing is dan wat gelig). Ook heeft het warme stiksels en koperkleurige knopen, erg mooi voor een warm kleurentype.

Tip 2. Bedenk voor welke situatie je je wilt kleden. Pas je styling hier op aan.

Je kunt je kledingstukken 'upgraden' en 'downgraden'. Een basic kledingstuk kun je met chique accessoires en nette schoenen upgraden. Met bijvoorbeeld platte schoenen of laarzen en meer casual accessoires kun je het downgraden. De keuze van je beenbedekking maakt ook veel verschil, een mooie panty staat veel chiquer en gekleder dan blote benen of een maillot.

Het jurkje met de bloemenrand is al feestelijk van zichzelf en van een licht glanzende stof gemaakt. Het prachtige bloemenpatroon is al bijna een accessoire op zich. Het jurkje heeft dus niet zo veel nodig om het af te maken. Mijn klant wil het binnenkort aan doen naar een touwerij. Het is fijn om op een trouwerij feestelijk gekleed te gaan. Zo ga je op in de stijl van de overige gasten. Niets is vervelender als in zon'n situatie zwaar 'underdressed' te zijn. We hebben gekeken hoe ze het jurkje leuk kan stylen. Het rode omslagje vonden we het leukst en het feestelijkste. De steenrode kleur staat haar geweldig. En zal ik eens iets verklappen? Het omslagje is gewoon een zachte sjaal (bij mij te koop voor € 10,00) die we achter op de rug hebben vastgeknoopt. Wordt het mooi weer dan kan ze het zo afdoen en als het wat fris is heeft ze wat warmte. de donkerblauwe pumps maken het geheel extra feestelijk.

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

We hebben het omslagje ook gecombineerd met een donkerblauwe spijkerbroek, een donkerblauwe blouse en rode schoenen met een halfhoge hak. Zie de bovenste collage, de meest rechtse foto. Dit is een goed voorbeeld van downgraden.

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

Het okergele vestjes staat ook heel leuk op het jurkje en is heel geschikt voor een wat meer casual situatie, bijvoorbeeld als ze een keer uit eten wil. Zo kun je je outfits heel gemakkelijk 'downgraden' of feestelijk maken.

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

^ Ze kan de sjaal ook los naar beneden dragen. Deze klant heeft van zichzelf een mooie lengte. De sjaal zo los naar beneden gedragen laat haar nog langer en slanker lijken.

Tip 3. Maak gebruik van leuke accessoires in kleuren die je geweldig staan.

Mijn klant staat mooi in gouden sieraden en in sieraden met warme kleurtjes. De oorbellen heb ik voor haar uitgezocht om het gezicht nog warmer te maken. Beide staan haar mooi, maar de klant vond de oorbellen links leuker. Met accessoires zoals sjaals (effen of met een printje), oorbellen en kettingen kun je je outfit op een snelle en betaalbare manier veranderen qua sfeer.

De lichte zalmroze sjaal met gouden lovertjes op de foto hieronder staat erg leuk. Het is bij haar wel het mooiste om er wat donkers bij te combineren. In alleen lichte kleuren onder het gezicht wordt ze wat flets. Gelukkig is mijn klant dol op donkerblauw ;-)

^ De sjaal maakt het jasje warmer.

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

^ De warm rode sjaal en schoenen maken dat het blauw warmer lijkt.

Hoe draag je blauw als je een warm kleurtype bent?

^ Een sjaal zoals deze is ideaal voor warme kleurtypes die graag blauw dragen. Donkerblauw dragen kan best, als je het blauw maar 'opwarmt'. Combineer blauw dan ook met jouw (warme) topkleuren. Je kunt bij een dergelijke sjaal ook heel goed bij kleding van denimstof bij combineren.

Blauw voor warme kleurtypes.

^ Deze sjaal bevat naast blauw ook een mooie, warme okertint. Deze sjaal kan daardoor prima voor een warm kleurtype.

Accessoires zijn ideaal om je outfit te veranderen.

^ Accessoires zijn een ideaal middel om je outfit te veranderen. Het beste neem het lente/herfsttyep warm gekluerde accessoires. Op dit voorbeeld mooie cognackleurige, gouden en oranje accessoires.

Halsketting voor het lente/herfsttype.

^ Deze kleurtjes zijn perfect voor het lente/herfsttype. De ketting is een ronde spang die achteraan sluit met een schroefje. Met zo'n gekleurde ketting kun je een wat saaie outfit in één klap ophalen :-)

Je kunt deze ketting bij me bestellen: kijk hier.

Tip 4. Houd bij het kopen van je kleding rekening met je figuur en je persoonlijke smaak.

Deze dame heeft een prachtige, vrouwelijke figuurvorm (een slanke acht-vorm) en houdt van een wat meer natuurlijke stijl. Ze heeft het snel koud en heeft daarom bijna altijd een sjaal om. Ze had een hele stapel sjaals meegenomen naar mijn studio  :-)

Voorbeeld van een warm kleurtype (lente/herfsttype).

Voor haar werk met jonge kinderen is het handig kleding te dragen die gemakkelijk in de was kan zoals een jeansjasje.  Vandaar dat ze genoeg jeans en donkerblauwe t-shirts heeft. Een tip voor haar: een donkerblauwe blouse zoals op de foto hieronder is net meer 'af' dan een basic t-shirt. Het geeft je net een wat gekleder gevoel.

Wist je dat een jeansstof een warme wassing kan hebben? Dit jasje heeft zo'n warme wassing en de knopen en stiksels zijn ook warm van kleur.

5. Doe een 'diepte-investering' in een favoriet kledingstuk wat je graag draagt.

Mijn klant staat het beste in warme kleuren, die best wat sprekend mogen zijn. Zelf kiest ze graag voor wat rustiger tinten. Dit oranje leren jasje dat ik als voorbeeld in mijn studio heb hangen is een voorbeeld van van een sprekende, warme kleur. Het staat haar prachtig!

Het leuke van een leren jasje is dat het na verloop steeds mooier wordt in het dragen. Het is een dan ook een hele goede investering. Mijn klant draagt erg graag donkerblauwe colbertjes. In de winter binnen en met mooi weer buiten. Ze kan i.p.v. een colbert ook een soepel leren jasje kopen en het in de winter binnen dragen en 's zomers buiten als overjasje. Dit oranje exemplaar lijkt wel wat op een bikerjasje en is lekker stoer. Het is van het merk Arma. Ik heb het ooit eens gekocht tijdens de dolle dwaze dagen bij de Bijenkorf voor € 160,00. Een jasje in zo'n mooie kwaliteit leer vind ik deze prijs zeker waard.

Een jasje in een opvallende kleur is heel geschikt voor mensen die geregeld presentaties moeten geven waarbij ze de aandacht vast moeten houden. Mijn klant kan kan natuurlijk ook voor een donkerblauw exemplaar gaan, voor olijfgroen of voor een mooie bruintint.  Denk aan donkerbruin of cognackleur. Dit zijn neutrale kleuren die je gemakkelijk bij allerlei meer opvallende accentkleuren kunt combineren. Kijk voor leren jasjes van Arma op de website van de Bijenkorf.

 

Olijfgroen jasje van Arma.

^ Zacht olijfgroen jasje. Kleding van Little Soho.

Donkerbruin is ook een hele goede basiskleur voor warme kleurentypes, helemaal voor het herfsttype en voor de diepe herfst. Donkerbruin staat bij de warme kleurtypes veel mooier dan zwart ;-)

 

Naturel bruine suede jurk.

^ Deze naturel bruine suede jurk is ook prachtig voor een warm kleurtype. Kleding: Little Soho.

Cognac kleurig leren jasje. Mooi voor het lente/ herfsttype.

^ Ook  een niet te donkere cognackleur staat je mooi. Kleding: Little Soho.

Leren jasje in een lichte olijfgroen.

^ Leren jasje in een lichte olijfgroen. Dit is ook een mooie kleur voor een warm kleurtype. Kleding: Little Soho.

Kleuren voor het lente/herfsttype.

^ Deze bruintint past geweldig goed bij hey lente/herfsttype.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over de kenmerken en de kleuren van het lente/herfsttype? Kijk dan hier.

* Kleuren kun je warmer of koeler laten lijken zoals je in dit blog kunt zien. Hier vind nog meer uitleg over hoe dit werkt.

* Wil jij ook eens een keer bij mij in de studio langskomen om samen met mij jouw kleding door te nemen? Dat kan! Je neemt een grote koffer of tas met kledingstukken mee. Lees hier meer 

* Vind je dit onderwerp interessant? Dit blog-artikel vind je dan vast ook leuk om te lezen!

* Heb jij al een leren jasje? Een soepel leren jasje is een ideaal kledingstuk. Het wordt alleen maar mooier in het dragen. In dit blog leren jasjes voor alle stijltypes.