• darkblurbg
  • darkblurbg

Zomertrend: kleding in vrolijke prints.

Gepubliceerd op: 21-06-2024

Heb jij al kleding in een vrolijke print? Je ziet dit soort prints in sprekende motieven op dit moment heel veel. En ik moet zeggen, ze zijn een ideaal kledingstuk om je garderobe een lekkere 'boost' mee te geven. Ze geven direct een zomerse vibe! In dit blog leuke en hopelijk inspirerende voorbeelden.

Kleding met prints zijn er volop momenteel! Jurkjes, rokken, blouses, lange broeken, shortjes, je kunt te kust en te keur gaan.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Dit soort prints zien we veel momenteel, ze zijn een echte trend. In de print van deze maxi-jurk zie je vrij grote, golvende lijnen. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk van 'Smashed Lemon' is gemaakt van rayon en heeft een all over print. De mouwloze jurk heeft verder een V-hals.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ In deze print zie je een tropisch bladerenpatroon. Hij bevat slechts 2 kleuren. Het zijn wel twee vrij opvallende kleuren, dus als je deze jurk draag kan met niet om je heen! Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk van 'JANSEN Amsterdam' is gemaakt van jersey en heeft een bladprint. De jurk is mouwloos en heeft verder een V-hals. Details van deze jurk: ruches en ceintuur.

Zomerkleding in vrolijke prints.

^ Deze maxi damesrok van Expresso heeft een grote bladeren-print. Dit soort prints zijn het mooist bij grote vrouwen. Hij is gemaakt van viscose en heeft een all over print. Het model beschikt over een elastische tailleband. Foto van Wehkamp.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze print heeft mooie, vloeiende vormen. De kleuren hebben iets waterigs over zich en lijken daardoor zachter. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk van 'LabeL DOT' is gemaakt van polyester en heeft een all over print. De mouwloze jurk heeft verder een halterkraag.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Dit combi heeft een subtiel printje. Hij is daardoor vrij rustig. Foto van Wehkamp.

Deze top voor dames van 'Expresso' is gemaakt van een viscosemix en heeft een all over print. Het mouwloze model heeft een halterkraag. De rok is ook van Expresso en samen met de top lijkt geheel het op een jurkje. Dit geeft je veel mogelijkheden, want je kunt beide onderdelen ook los met een andere kledingstuk combineren.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze print valt lekker op! Foto van Wehkamp.

Deze top voor dames van 'Expresso' is gemaakt van viscose en heeft een bladprint. Het model heeft een ronde hals en kapmouwtjes. De top heeft een knoopsluiting. Hij is gecombineerd met een maxi-rok van Expresso. Er zijn meerdere kledingstukken met deze print, zoals een lange broek en een rok in dit dessin.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ De bloemen op deze print liggen ver uit elkaar en hebben een creme-witte ondergrond. Ze vallens daardoor erg op. Met de broek in een knalkleur wordt het geheel nog sprekender! Je kunt er natuurlijk ook een crèmekleurige broek bij dragen of eentje in zacht oranje. Foto van Wehkamp. Deze blouse voor dames van Fabienne Chapot is gemaakt van een viscosemix en heeft een all over print. Het model heeft een V-hals en 3/4 mouwen. De blouse heeft een knoopsluiting.

TIP: Deze print staat ook leuk bij het kleine printje ten van het vorige voorbeeld. Dan mix je een print met een print.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze print heeft dezelfde print als hier boven. De bloemen zijn wel groter en er is veel tussenruimte tussen de bloemen. Zo'n grote print kan je al snel overstemmen als je klein bent. Foto van Wehkamp.

Deze loose fit casual blouse en short voor dames van 'Fabienne Chapot' zijn gemaakt van een viscosemix. 

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze rok heeft een grafische bloemenprint. Met de limekleurig top erbij heb je weer een heel opvallend geheel. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesrok van 'Fabienne Chapot' (model Laurie) is gemaakt van een viscosemix en heeft een bloemenprint. Het model beschikt over een blinde ritssluiting.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze bloemenprint in de kleuren groen en crème is wat rustiger doordat de verschillen tussen de kleuren minder opvallend zijn. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk van 'Fabienne Chapot' is gemaakt van viscose en heeft een all over print. Het model beschikt over een knoopsluiting en pofmouwen. De jurk heeft verder een ronde hals en 3/4 mouwen.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Niks fleurt een outfit zo op als een mooie bloemenprint. Foto van Wehkamp.

Deze blouse voor dames van 'Fabienne Chapot' is gemaakt van een viscosemix en heeft een all over print. Het model heeft een ronde hals en korte, klokkende mouwen. De blouse heeft een knoopsluiting. Er zijn ook twee verschillende jurken in deze print.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Jurk in een grote grafische bloemenprint. Niet geschikt wanneer je klein bent. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk (Erina) van 'Fabienne Chapot' is gemaakt van een viscosemix en heeft een bloemenprint. Het model beschikt over een knoopsluiting, splitten en een ceintuur. De jurk heeft verder een V-hals en lange mouwen.

Kledingtrend: vrolijke prints.

^ Deze print oogt rustiger doordat er minder open ruimte tussen de bloemen zit. Foto van Wehkamp.

Deze maxi damesjurk van 'Fabienne Chapot' is gemaakt van een viscosemix en heeft een all over print. Het model beschikt over een knoopsluiting. De jurk heeft aangeknipte mouwen en heeft verder een klassieke kraag.

TIP: Let op de harmonie tussen de schaal van je lichaam en de grootte van je prints.

 

Modetrend 2024. Vrolijke bloemenprints.

Een belangrijk punt, waar je misschien niet zo bij stil staat, is de schaal van je lichaam. Het staat namelijk heel mooi als er harmonie is tussen je lichaamsbouw (dit noemen we ook wel de 'schaal' van je lichaam) en de kleding en de accessoires die je draagt. Dit geld ook voor de afmetingen van je prints.

Wanneer je rekening wilt houden met de schaal van je lichaam moet je goed kijken naar hoe je gebouwd bent.

Ben je tenger, heb je een gemiddelde bouw of ben je wat zwaarder gebouwd? Je kunt hierbij letten op jouw botstructuur (= de zwaarte van je botten), je gewicht en je lengte. Die de verhoudingen zijn bij iedere vrouw weer anders. We komen hierbij daarom allerlei combinaties tegen, zoals bijvoorbeeld:

- klein en tenger,

- klein en gemiddeld gebouwd,

- klein en zwaar gebouwd,

- gemiddelde lengte en stevig gebouwd,

- lang en tenger,

- lang en gemiddeld gebouwd,

- volslank met een zware bouw,  

- volslank met een fijne botstructuur,

- etc.

Je kunt er je voordeel mee doen wanneer je let op harmonie tussen jouw proporties en de grootte van je prints.

Je kunt hierbij het beate ook letten op de grootte van je kledingstukken, de afmetingen van sieraden en accessoires, het volume van je sjaals, etc., etc.

Lees meer:

* Wil je verschillende prints mixen en matchen als een echte 'pro'? Lees hier meer.

* Wil je meer lezen over de schaal van je lichaam? Lees dan dit blog.

* Nog meer voorbeelden zien van hoe je verschillende prints met elkaar kunt mixen? Bijvoorbeeld een bloemetje op een bloemtje of een ruit op een ruit? Kijk dan hier.

* Ik heb recentelijk ook een nieuw Pinterest-bord gemaakt over prints voor kleding. Hier vind je de link. Wist je trouwens dat je mijn borden ook kunt volgen als je een Pinterest account hebt?

* Ben je volslank en wil je weten welke prints jou het beste staan? Lees meer.

* Worden meerdere prints tegelijk jou toch te veel? Je kunt ook één print als uitgangspunt nemen voor je outfit. Lees meer.

Style Consulting voor kleuradvies/ kleurenanalyse.