• darkblurbg
  • darkblurbg

Travelwear. Heb jij al kleding van travel materiaal?

Gepubliceerd op: 01-01-2019

Kleding van travel materiaal heeft de laatste jaren een enorme opgang gemaakt. Het is een ideale stof, omdat het bijna niet kreukt. Je kunt het dus heel gemakkelijk meenemen op reis. Vandaar de naam 'travel stof'.

Kleding in travel kwaliteit is heel gemakkelijk in onderhoud. Je kunt dit soort kleding na het wassen gewoon nat ophangen en als het droog is meteen weer dragen. Je hoeft het eigenlijk niet te strijken. Verder is travel stof heel rekbaar, het past daardoor snel bij allerlei figuurtypes. Veel sneller dan stoffen die niet meerekken.

De echte stof in travel kwaliteit (de echte Sensitive Travel) is gemaakt van polyamide met elastaan. Meestal is de verhouding 80% polyamide en 20% elastaan. De stof is daardoor heel rekbaar en laat je vrouwelijke vormen goed uitkomen.

Kleding van travel materiaal heeft vele voordelen: het kreukt niet, is goed wasbaar (in de wasmachine op 30 graden), is heel gemakkelijk in onderhoud, droogt snel, ademt, pilt niet, gaat lang mee, draagt heel prettig, is duurzaam en is meestal heel gemakkelijk te combineren.

Kleding in travel stof past bij allerlei figuurtypes doordat het zo enorm rekbaar is. Heb je dus bijvoorbeeld wat bredere heupen, stevige bovenarmen, brede schouders, een flinke boezem, een buikje, stevige benen of stevige kuiten? Dan past de kleding in travel kwaliteit sneller doordat het lekker meerekt. Ook is de kleding vaak in vele maten verkrijgbaar, ook in grotere maten!

Kleding van travel stof is verkrijgbaar in allerlei effen kleuren, maar ook in leuke dessins.

Deze kleding is heel te gemakkelijk op allerlei manieren te dragen, zowel casual als zakelijk.

Let hier wel even op:

- Ga voorzichtig met deze kleding om. De naden rekken niet zo mee als de stof.

- Travel materiaal mag niet in de droger. Is ook helemaal niet nodig, het droogt super snel.

- Witte kleding van travel kwaliteit moet je op de hand wassen, er kunnen in de wasmachine vlekjes in komen.

- Haal de kleding na het wassen meteen uit de wasmachine en hang het nat op.

- Wil je deze stof toch strijken (wat in principe niet nodig is), zet je strijkijzer dan op de laagste stand en gebruik geen stoom.

Je heb de keuze uit heel veel verschillende kledingstukken van travel kwaliteit. Denk aan: blouses, shirts, hemdjes, broeken en rokken in allerlei modellen en lengtes, leggings, blazers, jurken, jumpsuits. Vaak kun je vaak leuke combinaties maken van bijvoorbeeld een blouse, broek en jasje uit een bepaalde serie of in bepaalde kleuren.

Set van travel stof Woman by Earn.

^ Hier zie je een set van een groene top en broek in travel stof. Dit setje is van het merk Woman By Earn. 

Kleding in travelmateriaal.

^ Blazer en broek van travelstof (Woman by Earn) te koop bij o.a. Perfectly Basics.

Dit merk komt elk seizoen weer met nieuwe items in vaste basiskleuren die je weer kunt combineren met stukken van een vorig seizoen. De maten lopen van S tot XXL (48). Zie: womanbyearn.com en o.a. perfectlybasics.nl miinito. nl en rivs.nl

Jurkje in travel materiaal Woman by Earn.

^ Jurkje in een simpel modelletje en tijdloos gemaakt van travel materiaal. Dit soort jurkjes zij heel draagbaar in allerlei situaties. Merk: Woman by Earn. Foto van: Perfectly Basics.

Jurkje van travel materiaal van Japan TKY.

^ Jurkje van travel materiaal van het merk Japan TKY (Tokyo). Ook dit merk verkoopt allerlei kleding van travelstof. Te koop bij Perfectly Basics.

Heb jij al kleding van travel materiaal?

^ Ook het merk TRVL DRSS heeft veel kleding van travel materiaal. Hier een blouse in een print.

 

Broek, blouse en colbert van travel materiaal. Studio Anneloes.

^ Blauw met rode combi van een broek, blouse en colbert, alledrie in travel materiaal. De kleding is van Studio Anneloes, het meeste is verkrijgbaar in de maten XS tot XXL.

Probeer kleding in travel kwaliteit beslist eens uit! Ondanks dat deze stof synthetisch is voelt het helemaal niet benauwd aan.

Kleding van travel kwaliteit Studio Anneloes.

^ Naast kleding in neutrale kleuren zoals donkerblauw, wit en zwart kun je ook kiezen voor sprekende kleuren.

Hierboven een aantal kledingstukken uit een serie in het kobaltblauw: broek (de 'road trouser'), jasje, top en lange blouse (de 'goldie gold blouse 6500 cobalt') in travel kwaliteit. Deze serie is van Studio Anneloes en is te koop bij o.a. expresswear.nl en modesnoepjes.nl

Blouse van travelstof/ travel kwaliteit.

^ Naast effen stoffen vind je ook leuke prints in travel stof. Hier een blouse van Studio Anneloes (Sarah flower top) te koop bij o.a.: expresswear.nl en modesnoepjes.nl

Jurk in travel kwaliteit van Studio Anneloes.

^ Jurk in travel kwaliteit van Studio Anneloes. Te koop bij o.a.: expresswear.nl en modesnoepjes.nl

Wat is tijdloze mode?

^ Een klassiek pak is een geweldige basis om mee te combineren. Hier zie je de Clear blazer van Studio Anneloes. Het is een echte evergreen! De unieke stretch (medium travel quality) in het colbert geeft het item optimaal draagcomfort terwijl je er toch netjes uitziet. Daarnaast kun je dit jasje met regular fit en lange mouwen perfect combineren met een basis-broek van dit merk. Foto van siezz.nl

Een jurk van travel materiaal is ideaal.

Blauw Penn & Ink Jurk gevonden bij: Miinto.nl

Jersey jurk in travel kwaliteit van La Dress.

^ Jersey jurk in travel kwaliteit van La Dress.

Jurk in travel kwaliteit van Jane Luska.

^ Jurk in travel kwaliteit van Jane Luska.

Jurk van travel materiaal.

^ In deze jurk van D'Etoiles Casiopé voel je je comfortabel en chique tegelijk. Het design is gemaakt van stretchy materiaal dat niet kreukt. Hierdoor is hij ideaal voor zakenreisjes! Materiaal: 73% polyamide, 27% elastaan. Dit merk verkoopt allerlei verschillende kledingstukken van travel-materiaal en is o.a. te koop bij Little Soho.

Travelwaer, heb jij al kleding van travel materiaal?

Hier draag ik een jurk van D'Etoiles Casiopé.

Kleding van travel materiaal.

^ Blouse en broek van D'Etoiles Casiopé. Foto van littlesoho.nl

D’etoiles Casiopé ervoor gezorgd dat de luxe stretch materialen niet kreuken en daardoor ideaal zijn om mee te reizen. Elk kledingstuk heeft dan ook een label met daarop de tekst ‘the original travelwear’. De klassieke kleding is zo ontworpen dat het eindeloos gecombineerd en naar talloze gelegenheden gedragen kan worden. De D’etoiles Casiopé kleding is vrouwelijk, draagbaar, duurzaam en kleurvast. 

Is travel-materiaal altijd hetzelfde?

Soms zie je ook dat er hele goedkope kleding wordt aangeboden als kleding van 'travel stof'. Ze omschrijven de stof ook als travel stof, maar de ene travel stof is zeker niet de ander! Het blijkt dat de stof die vele imitatiemerken gebruiken niet de echte Sensitive travel stof is van Eurojersey uit Italie met alle unieke eigenschappen, maar goedkope polyamide/elasthan of polyester/elasthan stof uit China of Turkije. Deze goedkope imitatie travel stoffen hebben zeer zeker niet dezelfde eigenschappen als de echte. Vaak zijn het polyester stoffen (en staat er polyamide in het label), zit er geen echte LYCRA is maar goedkope elasthan, waardoor de rek veel minder is en de 'recoverance' van de stof veel minder is dan de echte Sensitive Travel, waardoor je bijvoorbeeld 'knieën' kan krijgen in je broek of legging ook kunnen bij blazers en blouses de ellebogen er 'in gaan staan'. Ook is de afwerking van goedkopere merken vaak minder mooi. Het naaiwerk is vaak slordig.

De merken die echte Sensitive travel gebruiken in Nederland zijn bijvoorbeeld: Studio Anneloes, Women by Earn, D'Etoiles Casiopé, Penn&Ink, Zenggi, LaDress, Jane Luska, Japan TKY. Al deze merken zitten in het midden/hoog segment wat prijsstelling betreft. Niet verwonderlijk omdat de echte Sensitive travel stof een relatief dure stof is.

Meer lezen?

* Wil je mijn Pinterest-bord zien over kleding van travel stof? Kijk dan hier.

* Heb jij al een leren jasje in je kast hangen? Een leren jasje is een super handig item. Wil je geen echt leer dan kun je ook kiezen voor kunstleer. Lees hier meer over de voordelen van een leren jasje.

* Vind jij het lastig om leuke kledingcombinaties te maken? Neem dan eens een jurkje! Je leest hier waarom.

* Met een sjaal(tje) kun je allerlei leuke effecten bewerkstelligen. Lees hier meer.

* Annelies heeft een jumpsuit van travelstof. In dit blog zie je hoe we hier leuke combinaties mee maken.

Travelwear. Kleding van travel materiaal.

^ Hier draag ik zelf een donkerblauw jurkje van travelstof van het merk Woman by Earn. Met dit fijne basic jurkje kan ik enorm goed combineren. Lees meer.