• darkblurbg
  • darkblurbg

Prints voor volslanke dames.

Gepubliceerd op: 26-02-2017

Dames met een maatje meer kiezen graag voor veilig en gaan daarom vaak voor kleding in effen zwart. Dat is heel erg jammer en ook niet bepaald spannend. Met de goede printjes kun jij er geweldig uitzien. In dit blog-artikel laat ik je zien dat jij als volslanke vrouw juist heel goed prints kunt dragen! Als je maar weet waar je op moet letten bij het kiezen van je dessins. De twee voorbeelden links op de afbeelding zijn een mindere keuze. De twee dessins rechts zijn juist super geslaagd!

De print links is heel goed voor de volslanke vrouw omdat ons oog mooi langs de print 'glijdt'. Het rode biesje dat diagonaal langs de halslijn loopt versterkt dit effect alleen maar. De lichte schoenen zijn veel minder opvallend dan de zwarte schoenen met bandjes. De jurk rechts in bedrukt met losstaande blaadjes. Ze vloeien niet mooi in elkaar over. Je oog blijft bij elke blaadje steeds even 'hangen', je lijkt daardoor voller. De zwarte sandalen met de zwarte bandjes verkorten de benen ook nog eens.

Print met een verlengende werking.

^ Dit is een voorbeeld van een geweldige print voor een dame met een maatje meer. Ons oog 'glijdt' er optisch vloeiend langs en blijft nergens 'hangen'. De print is redelijk groot maar past prima bij de verhoudingen van deze dame.

^ Bij de prints links blijft het oog steeds hangen. Ze hebben daardoor helaas een verbredend effect en dat wil je natuurlijk niet... De printjes rechts zijn geweldig doordat je oog in één keer van boven naar beneden gaat en nergens blijft hangen. Je lijkt zo langer en slanker! Ga dus beslist voor prints, dat is toch veel spannender dan altijd dat zwart.

^ De vormen op de prints links staan te los van elkaar en laten je daardoor zwaarder lijken. De prints rechts zijn uitstekend, ons oog kan er mooi 'langs glijden'.

Prints/ printjes voor dames met een maatje meer.

^ Je kunt prima wat grotere prints kiezen als je een maatje meer hebt, maar zorg er wel voor dat je oog mooi langs de print kan glijden. Dat is bij de forse prints op dit voorbeeld niet het geval.

^ Dat je geen strepen kunt dragen als je een maatje meer hebt is onzin. De strepen links lopen mooi schuin weg en maken daardoor slank. De mythe dat je als vollere vrouw geen strepen kunt hebben komt door het soort strepen rechts, die maken inderdaad zwaarder.

^ De diagonale en verticale strepen aan de linkerkant maken slank. De horizontale strepen rechts zijn te opvallend en maken je daardoor onnodig zwaarder..

Maatje meer: Langer en slanker lijken.

^ Links: Daar is hij weer: de 'kolom van kleur' maakt lang en slank. Rechts: de print van de jumpsuit loopt horizontaal en is te grof. Deze print maakt je daarom onnodig voller dan je bent.

Let op de proporties van je prints.

^ Let ook op je proporties bij de keuze van je prints. Deze print is te groot voor deze 'petite' dame, hij maakt haar onnodig breder.

Prints voor dames met een maatje meer.

^ Dit is dezelfde dame als hierboven. Deze rustige en veel kleinere print is veel beter in verhouding met haar kleine gestalte.

Bedenk waar je de focus wilt leggen bij de plaatsing van je prints.

^ Laatste tip van de professional: Bedenk waar je de focus wilt leggen bij de plaatsing van je prints. De opvallende print van deze broek trekt de meeste aandacht. Gebruik opvallende prints alleen daar waar je de aandacht wilt hebben. In dit geval dus alleen als je de focus op je benen wilt leggen. En... deze grote print past alleen bij een grote vrouw.

Meer lezen?

* Met de 'kolom van kleur' lijk je langer en slanker. Lees meer.

* Wil je meer lezen over stofkeuze voor de vollere vrouw? Lees meer.

* Heb je een maatje meer en ben je een lentetype? Dan moet je vast wennen aan de vrij lichte, felle, warme kleuren. Lees meer.

* Ben je klaar met twijfelen en wil je exact leren welke kleding jij het beste kunt kiezen. Boek dan een figuuradvies 'deluxe'. Lees meer.