• darkblurbg
  • darkblurbg

Metallic stoffen voor feestkleding.

Donkere en lichte metallics.
Gepubliceerd op: 25-12-2016

Metallic stoffen zien we al een tijd in het modebeeld. Ze zijn er in alle mogelijke metaalkleuren en zelfs in sprekende kleuren als blauw, groen, paars etc. Deze post gaat over neutrale metallic kleuren. Met neutraal bedoel ik dat kleuren niet in de kleurencirkel voorkomen, zoals rood, geel, blauw etc. Het zijn rustige kleuren. Ze ogen chique en vervelen je niet gauw. Toch geven ze je feestelijke outfit meteen een stuk meer spanning. Een zilverkleurig jurkje is een stuk interessanter dan een sim

^ Ben je een zgn. koel kleurentype dan kun je het beste kiezen voor metallic stoffen met een koele ondertoon. Zoals glanzend zilver, mat zilver, donker zilver, licht zilver, tinkleur etc. Dit soort tinten staan dan het mooiste bij je huid.

Warme metallics voor feestkleding.

^ Ben je een warm kleurentype neem dan metallic-stoffen met een warme ondertoon zoals licht goud, mat goud, oud goud, warm roségoud (gelig rosé), koper, brons.

^ Is een kledingstuk in een metallic stof een beetje te veel van het goede voor jou? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor alleen schoeisel, een tas of een sieraad in een mooie metallic kleur. Let ook op het soort stof, de dikte en de glans. Ben je wat voller dan kun je beter niet al te dunne stofjes nemen waarin je elk hobbeltje en bobbeltje ziet. Neem liever medium dikke stoffen die soepel vallen en wat mat van structuur zijn. In glanzende stoffen valt een vetrolletje meer op. Hieronder voorbeelden van leuke accessoires in metallic materialen.

Verder kun je ook kiezen voor veel of weinig glans en voor donkere of lichte metaalkleuren.

^ Heb je veel glans in je gelaat dan kun je het beste voor glanzende metalen kiezen. heb je een wat zachter gelaat dan passen matte metalen meestal beter.

^ Heb je veel donkere elementen in je gezicht dan staan donkere metalen je meestal heel goed. Ben je heel licht van kleuring? Dan staan licht gekleurde metalen je prachtig. 

Zilver is een koel metaal.

^ Zilver is een koel metaal en past het beste bij koel kleurtypes.

Goud is een warm metaal.

^ Goud is warm en past het beste bij warme kleurtypes.

Neutrale metallics voor feestelijke kleding.

^ De neutrale kleurtypes (dit zijn de lichte, diepe en gedempte kleurtypes) staan het mooist in dit soort 'neutrale' metaalkleuren. Ze zijn minder uitgesproken warm of koel.

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over het kiezen van metalen bij jouw kleurentype? Kijk dan hier.

* Wil je meer lezen over de kleurkeuze van metalen sieraden en hoe je mee kan doen aan de trend om metalen te mixen? Lees meer.

* Wil je feestelijk jurkje in een kleur die bij jouw past? Lees meer.