• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingtips: Hoe kun je een buikje verbergen?

Gepubliceerd op: 21-12-2016

Veel vrouwen hebben een buikje. Vooral het appelvormige figuur heeft er last van dat ze met name rond de taille aankomt. Haar benen blijven relatief slank. Ook de overgang speelt een rol. De hoeveelheid van het hormoon oestrogeen daalt in deze periode. Oestrogeen speelt een rol bij de verdeling van vet in het lichaam. Bij voldoende oestrogeen (voor de overgang) werd extra vet vooral opgeslagen op de dijen, billen en heupen, maar die vetopslag verplaatst zich door de overgang steeds meer naar de

 

^ TIP 1: Neem kledingstukken die losjes over je buikje vallen.

Op de bovenstaande collage zie je voorbeelden van dit soort kledingstukken. Kies kledingstukken die niet te strak zitten, dan zie je ieder hobbeltje en bobbeltje zitten. Je hoeft echter ook weer geen toevlucht te nemen tot hele wijde, vormeloze kleding. Deze oplossing is net zo ineffectief als te strakke kleding.

^ Je hoeft je figuur echt niet te verhullen in hele wijde vormeloze kleding. Dit laat je ook zwaarder lijken dan je bent.

Hoe kun je een buikje verdoezelen?

^ In hele strakke kleding zie je elk hobbeltje en bobbeltje.

Kleding die soepel en losjes langs het lichaam valt staat het slankste. Medium dikke stoffen zijn meestal de beste keuze. Neem liever geen hele dunne stoffen, maar ook geen hele dikke, stugge stoffen.

De blauwgroene top en het felroze tuniek op het voorbeeld hierboven sluiten mooi aan bij de schouders en lopen naar onderen toe een beetje uit. Ook het zwart-witte tuniekje, het gele bloesje en het spijkerjurkje lopen wat wijder uit naar de onderkant. Dit geeft wat ruimte aan je buikje. Je kunt ook wat rechter vallende kleding nemen, zoals het blauw-witgestreepte kraagloze jasje en de blouse met stippen. Zeer getailleerde kleding past niet goed bij jouw appelvormige figuur, omdat je geen duidelijke taille hebt. Je kunt wel een licht getailleerd jasje nemen en die dicht dragen. Zo creëer  je een illusie van een taille.

Het staat vaak mooi om kledingstukken te nemen die aan de onderkant wat wijder uitlopen. Het blauwgroene t-shirt heeft een zgn. A-lijn. Bij de schouders sluit het mooi aan en onderaan loopt het wat wijder uit.

Een printje dat mooi doorloopt over je lichaam leidt ook af van je buikje. In een printje valt een buikje meestal minder op dan in een effen stof. Op de collage zie je meerdere voorbeelden van tops en jurkjes met een flatteuze print. Neem het liefst wat kleinere tot medium grote prints.

De lichtgrijze trui op het voorbeeld heeft een verlaagde schouderlijn en valt mooi losjes aan de onderkant. Draag hier wel een stak broekje of rokje bij zodat het geheel niet te lomp wordt. Een andere moderegel is: Combineer wat wijders altijd met wat strakkers.

De combinatie van de roomwitte top die iets uitloopt met het openvallende blauwe vest op de collage is ook een fijne dracht als je een buikje hebt.

Draag kleding over je broek om een buikje te verbergen.

TIP 2:  Als je een buikje hebt is het over het algemeen mooier om je kleding over je rok of broek te dragen dan om je kleding in te stoppen. 

Leidt de aandacht weg van je buikje naar je gezicht d.m.v. een mooie ketting, zoals op de foto hierboven.

^ Neem kledingmodellen die losjes langs je buikje en taille vallen. En draag blouses over je broek of rok.

Hoe verberg je een buikje?

^ TIP 3: Draag dunne laagjes over elkaar.

Door een glad hemdje en een dun aansluitend shirtje onder je top of blouse te dragen lijkt je buik gladder. Hobbeltje en bobbeltjes vallen door de drie dunne laagjes over elkaar veel minder op.

 

^ TIP 4: Neem kleding die de focus op een andere plek legt dan op je buikje.

Het patroon van rechter jurkje stuurt de blik juist precies naar je buikje. Verleg de aandacht naar waar je hem wel wilt hebben. Bijv. je mooie buste, je prachtige gezicht, je mooie haar, slanke polsen of slanke benen :-)

 

Heb je een appelfiguur?

^ Het appelvormige figuur heeft in verhouding vaak hele slanke benen. Profiteer hier van en zet ze in de spotlights!! Deze gebloemde broek in opvallende kleuren is een goed voorbeeld van hoe je dit zou kunnen doen.

Hoe kun je een buikje camoufleren?

^ Dit is een geweldig jurkje om een buikje te verbergen. De stof is soepel en de jurk valt daarom mooi langs je buikje. De versieringen leiden het oog slim naar de hals, benen en armen. 

Goed jurkje om een buikje te camoufleren.

^ Dit soort rechtere jurkjes passen goed bij een appelfiguur. De stof heeft ook de goede dikte (medium dik is meestal perfect).

Goed jurkje voor vrouwen met een buikje.

^ Als je een buikje hebt heb je ook weinig taille. In hele getailleerde kleding pas je dan ook niet. Dit jurkje heeft een verhoogde taille, die valt op jouw slankste deel. De plooien op de buik geven wat extra ruimte bij de buik en de mooie kanten stof verdoezelt vetrolletjes een beetje.

TIP 5: Zorg voor goed ondergoed, ondergoed kan je outfit maken of breken. 

Je ondergoed is je fundament. Ondergoed heet niet voor niets 'foundation'. Draag een stevige, wat hogere slip met een glad vallend hemdje onder je kleding of neem corrigerend ondergoed. Ook een een goede, 'liftende' b.h. is erg belangrijk. Een b.h. met beugels zorgt ervoor dat je borsten mooi op hun plaats staan en laten je buikje zo meteen minder opvallen.

Niet doen als je een buikje hebt: Neem nooit kleding waarbij het accent precies op de buik valt. Neem ook geen stijve breisels, kleding met opvallende taille-riemen, jassen met een ceintuur in de taille (verwijder ze als ze wel aan kleding zitten en evt. kun je ze achter bij je rug vastknopen) en jassen dubbele sluitingen (double breasted).

^ Deze top heeft een grote print die je zwaarder maakt dan nodig is. Door het hoge donker/lichtcontrast van het zwart/wit en de horizontale richting van de print flatteert het totaal niet.

^ Flatteuze plooitjes zijn ideaal om je buikje te camoufleren. Deze jurk sluit mooi aan onder de boezem (empirelijn). Op dit punt is bij de vrouw met een buikje vaak het slankst deel van haar romp. Het is daarom beter om dit deel te accentueren en niet je middel. Let er wel op dat de plooien mooi vallen. Ze moeten ook weer niet te vol zijn. Het los vallende mouwtje van dit jurkje is ideaal als je wat vollere bovenarmen hebt.

^ Deze elegante jurk is geweldig als je een buikje hebt. De plooitjes verdoezelen een buikje en de golvende ruches leiden de aandacht af. De nudekleurige pumps maken de benen langer. Dit jurkje is geweldig, eenvoudig maar toch spannend.

Blouse met plooitjes op de buik.

^ Een blouse met kleine plooitjes bij je buik, zoals dit model, verbergt vetrolletjes.

Hoe kun je een buikje camoufleren?

^ Dit jurkje heeft een zgn. 'empirelijn' met daaronder flatteuze plooitjes waarin een buikje niet opvalt.

^ De soepel vallende punten van het mouwloze vest zijn erg flatteus en verbergen je buikje. De stof van het vest is soepel en van een medium dikte, de diagonale punten geven een verlenging aan het figuur.

^ Dit vest lijkt wel wat op het vorige maar is wat te grof van structuur. De doorlopende mouwen geven je figuur geen structuur en maken je onnodig zwaarder. De gebreide stof van het vest is stug en valt niet soepel. Je lijkt al gauw wat vierkant (en dus kleiner) in dit soort kleding. De horizontale banen in het vest maken het geheel nog breder. Dat is niet wat je wilt... Helemaal als je niet zo groot bent. 

^ TIP 6: Stofkeuze is erg belangrijk.

Te dunne stof laat elk hobbeltje en bobbeltje zien. Kies het liefst medium dikke stoffen die soepel vallen. En neem geen kleding die strak zit. Je kunt ook een onderjurkje of glad hemdje onder je kleding dragen. Dit extra laagje zorgt er voor dat de stof erover mooier en gladder valt. Zowel te strakke als te wijde kleding laten je dikker lijken dan nodig is. Neem ook geen hele stijf vallende kleding.

^ Deze top heeft een knoop net voor het buikje en leidt de aandacht daardoor mooi af.

Tip van de professional: Neem liever geen langwerpige ketting met een hanger die precies ter hoogte van je buikje eindigt. Die legt de focus namelijk precies daar waar je hem niet wilt.  Neem liever een ketting in een wat korter model. Dit geldt voornamelijk voor op gladde, lichte kledingstukken. Bij een donker, wat losser vallende jurkje of topje, waarin je je buikje niet ziet kan het wel.

TIP 7: Een leuke randversiering of een opvallend gekleurde rand of kraag bij een top of jurk trekt de aandacht naar je gezicht. Daar wil je de aandacht wel!

Blouse met kraaltjes bij de halslijn.

^ De mooie halslijn versierd met kraaltjes en de opvallende oorbellen leiden de aandacht naar het gezicht, weg van je buikje.

Blouse met kant bij de hals.

^ Deze blouse heeft kant bij de halslijn en trekt de aandacht naar het gezicht.

Top met borduursel bij de hals.

^ Deze top met kleurig borduursel bij de halslijn trekt de aandacht naar boven, bij je buikje vandaan.

TIP 8: Draag een flinke, maar soepele sjaal los over je buikje. Neem een rechthoekig model.

Hoe verberg je een buikje?

Een soepel vallende sjaal is een super middel om een buikje te verbergen. Dit exemplaar heeft speelse punten die mooi diagonaal weglopen, dat is extra flatteus. Met zo'n sjaal kun je een ietwat saaie outfit meteen een flinke boost geven.

Sjaals voor dames met een maatje meer.

^ Draag je sjaals niet op deze manier. Het staat opgepropt en lijkt zo net of je geen hals hebt.

TIP 9: Houd het gebied rond je buik zo rustig mogelijk.

Wat trek je aan als je een buikje hebt?

^ Draag geen kleding die de focus op je buik legt, zoals de print op dit voorbeeld. Neem eenvoudige effen kleding of een flatterende print.

Meer lezen?

* Het wordt voor mij een beetje een sport merk ik. Op internet zoeken naar leuke foto's van vrouwen met een grotere maat. In dit blog geef ik mijn mening over de kledingcombinaties van een aantal dames met rondingen. Gewoon vrouwen zoals jij en ik, dus geen perfecte fotomodellen met een maatje meer.

* Heeft jouw moeder jou ook altijd vertelt dat horizontale strepen je dikker maken? En is dit eigenlijk wel waar? In dit blog ga ik uitgebreid in op de de effecten van horizontale strepen.

* Wanneer je een buikje hebt kun je beter niet te veel aandacht op je taille leggen. Wil je meer weten over taillering in kleding? Lees meer.