• darkblurbg
  • darkblurbg

De belangrijkste onderdelen van het imago-vak.

Gepubliceerd op: 27-10-2021

Verreweg de meeste mensen komen bij me voor een kleurenanalyse. Mijn vak bestaat echter uit drie belangrijke onderdelen. Deze drie onderdelen maken samen het totaalplaatje.

Dit totaalbeeld moet kloppen, wanneer dit zo is voel jij je echt 'jezelf' in jouw kleding. Als je kledingstukken beantwoorden aan deze drie onderdelen heb je altijd 'iets om aan te trekken'. Uiteraard is het lastig om een outfit te vinden die '100 punten' scoort. Maar een enkele keer lukt dit. Dit zijn de 3 onderdelen waar je op kunt letten:

1) Je wilt kleuren die bij jouw unieke kleuring passen.

Wanneer je bijvoorbeeld kleuren draagt die te intens of juist te flets voor jou zijn kom je niet volledig tot je recht.

Bij een kleuradvies let er ik op hoe warm of koel jouw kleuren het beste kunnen zijn, hoe donker (of licht) ze het beste kunnen zijn en hoe sprekend. Verder kijk ik ook naar welk licht-donkercontrast en welk kleurcontrast jou het beste staat.

Kleuradvies/ kleurenanalyse in Joure.

^ Er is heel veel mogelijk op het gebied van persoonlijke kleuring. Daarom werk ik met een systeem met 26 verschillende kleurtypes. Van al deze kleurtypes heb uiteraard ook ik een eigen kleurenwaaier.

Zelf ben ik een koel zomertype. Mijn kleuren zijn koel, gedempt en zeer niet te donker.

Kleuradvies/ kleurenanalyse. Het koele zomertype.

^ Ik ben een koel zomertype.

^ Voorbeelden van kleuren die het koele zomertype perfect staan.

2) Kledingmodellen die je figuur het beste tot zijn recht laten komen.

Wanneer de kleur van een kledingstuk goed is, maar het model niet bij je figuur past zul je je toch niet helemaal prettig in het kledingstuk voelen. Je zou kunnen overwegen om een figuuradvies uit te laten voeren.

Ik ben zelf klein (1.57 m) en heb een voller bovenlichaam, vrij veel boezem, vrij brede schouders, een maag en een buikje en in verhouding wat smallere heupen. Dit vraag uiteraard om specifieke kledingmodellen. 

Het jurkje op de foto's hier onder heeft de perfecte lengte voor mijn lengte. De plooitjes bij de buik verbergen mijn buikje. De schoenen in een lichte kleur laten mijn benen langer lijken.

Welke kleding past er bij jouw figuur?

3) Kleding die past bij je stijlpersoonlijkheid en waarin jij je helemaal 'jezelf' voelt.

Naast dat de kleur goed is en kleding je figuur op je mooist laat uitkomen wil je ook dat een kledingstuk jouw kledingsmaak weerspiegeld. Wanneer je bijvoorbeeld van een casual kledingstijl houdt zul je je in hele klassieke kleding niet op je gemak voelen.

Ik houd zelf van kleding die prettig draagt en die vrouwelijk is. Ik houd van gemak en ben niet uren met mijn make-up en haar bezig. Toch vind ik het heel belangrijk om er leuk en verzorgd uit te zien. Ik draag bijna altijd dezelfde sieraden en handtas. Mijn lievelingsaccessoires zijn oorbellen, ringen, armbanden en horloges. Ik draag eigenlijk nooit halskettingen en sjaaltjes voor binnenshuis. Verder ben ik dol op schoenen :-)

Welke accessoires kies je?

^ Dit basic donkerblauwe jurkje wordt spannend door je accessoires.

Meer lezen?

* Waarom je geen kleding moet kopen die je maar 'zozo' vindt: lees meer.

* In dit blog laat ik je zien hoe je ongeveer kunt inschatten of een kledingstuk een 'topper of een 'flopper' wordt.

* In dit blog lees je waarom het zo lastig is een goede garderobe samen te stellen.