• darkblurbg
  • darkblurbg

De effecten van sjaals.

Gepubliceerd op: 04-11-2018

Je kunt om heel veel verschillende redenen een sjaal dragen. Hij houdt je bijvoorbeeld lekker warm, hij staat leuk, je kunt er leuke knopen mee maken en je kunt er gemakkelijk kleur mee toevoegen. Ook kun je een sjaal gebruiken om je bepaalde delen van je lichaam te accentueren of juist te verhullen. Verder kun je door middel van een sjaal je persoonlijke stijl tot uitdrukking laten komen of er een kledingstuk in een voor jou foute kleur mee ophalen. Meer dan genoeg redenen dus om een leuke sjaa

Sommige van mijn klanten zijn dol op sjaals, terwijl anderen alleen een sjaal dragen in de winter. Sommige dames hebben het vaak koud en dragen daarom ook binnen vaak sjaals. 

De effecten van een sjaal.

^ Een grote, volle sjaal is heerlijk warm.

De effecten van een sjaal.

^ Met een sjaaltje kun je een outfit in één keer een boost geven.

De effecten van een sjaal.

^ Een fel gekleurde sjaal kan een outfit in saaie kleuren opvrolijken.

De effecten van een sjaal.

 

Met sjaals kun je bepaalde lichaamsdelen camoufleren of accentueren:

- Met een volle wollen sjaal (links) lijkt je hals korter, fijn voor dames met een lange hals. Je staat mooi in sjaalknopen die je kort in je hals vastzet.

- Ben je klein van stuk of heb je een korte of volle hals? Dan kun je een sjaal beter gewoon naar beneden laten hagen.

- Ben je tenger of klein van stuk, neem dan je sjaal niet te grof, te lang of te groot. Neem ook je prints niet te groot.

- Heb je een volle buste, neem dan stoffen die soepel vallen.

- Ben je groot, dan kun je grotere prints, vollere materialen en grotere sjaals kiezen. Met een klein sjaaltje lijk je nog groter.

- Heb je een kleine buste? Dan kun je een sjaal gebruiken om het gebied bij je hals en buste op te vullen. Je kunt grotere sjaals kort in je hals knopen.

De effecten van een sjaal.

^ Zo'n mooie, zijden sjaal geeft je een chique en klassieke uitstraling.

De effecten van een sjaal.

^ Heb je een lange hals? Dan kun je een sjaal strak in je hals vastknopen.

De effecten van een sjaal.

^ Met een sjaal kun je allerlei leuke knopen maken. Een vierkante sjaal kun je overdwars dubbel vouwen en dan achter vastknopen.

De effecten van een sjaal.

^ Deze grote sjaal geeft een enorme dosis kleur.

De effecten van een sjaal.

^ Gebruik een klein sjaaltje voor de Parijse stijl.

De effecten van een sjaal.

^ Een sjaal in je haar trekt de aandacht naar boven.

De effecten van een sjaal.

^ Een sjaal in een dierprint brengt wat spanning in je outfit.

De effecten van een sjaal.

^ Met een sjaal met een print kun je verschillende kleuren met elkaar verbinden.

De effecten van sjaals.

^ Wanneer een kleur van een kledingstuk bijvoorbeeld te hard of te flets voor je is kun je dit probleem met een sjaal oplossen.

Effecten van sjaals: oogkleur beter uit laten komen.

^ Door middel van een sjaal in je oogkleur kun je je ogen mooi uit laten komen. De blauwe sjaal rechts doet veel meer dan de grijze links.

Effecten van een sjaal.

^ Je kunt een sjaal ook gedeeltelijk onder een colbertje laten vallen. Zo kun je gemakkelijk wat kleur toe voegen en creeer je een stijlvolle look. En deze kleur accentuuert de ogen ook nog eens.

Meer lezen?

* In dit blog zie je hoe je met behulp van een printsjaal gemakkelijk kleuren met elkaar kunt verbinden. 

* Ben jij dol op sjaals? Ik heb een heel compleet e-book gemaakt over sjaals: '60 TRENDY MANIEREN OM SJAALS KNOPEN EN TE DRAGEN' (V).

Je kunt zo veel doen met sjaals!  

Ten eerste kun je er een dosis kleur mee toevoegen en er kleuren die je niet zo mooi staan mee ophalen.

2. Je kunt d.m.v. sjaals je persoonlijk stijl tot uitdrukking laten komen. Denk bijvoorbeeld aan stoer, casual, chique, creatief, klassiek of vrouwelijk.

3. Voor ieder figuur zijn er leuke toepassingen om je sterke punten te benadrukken en mindere punten te camoufleren.

4. Je kunt met een sjaal je outfit er steeds anders uit laten zien.

5. Sjaals houden je lekker warm.

6. Je kunt met sjaals je creativiteit tot uitdrukking laten komen. Je kunt sjaals namelijk op zoveel andere manieren dragen dan alleen om je hals. 

Dit geweldige en complete e-book van 88 pagina's staat boordevol duidelijke 'stap-voor-stap' uitleg en heel veel voorbeeldfoto's. Je vindt er inspirerende kleurenfoto's van manieren waarop bekende sterren hun sjaals dragen. Verder duidelijke tekeningen en precieze omschrijvingen van 60 VERSCHILLENDE gebruiks- en knoopvormen die je met langwerpige sjaals, soepele jersey sjaals, katoenen 'Arafat' sjaals en met zijdevierkante sjaals zoals die van Hermes kunt doen. Behalve bijzondere manieren om sjaals om je hals te knopen ook hippe manieren om o.a. leuke trendy topjes, rokjes, een giletje, jurkjes, een armband, versieringen van je tas en ceintuurs te maken van je sjaals. Om het nog leuker te maken worden er ook riemen en andere attributen bij gebruikt. Verder vind je in het e-book naast de 60 sjaalknopen ook nog 16 pagina's met uitleg en voorbeeldfoto's over hoe je sjaals kunt gebruiken om de pluspunten in je figuur de accentueren en de minpuntjes te verbergen. Denk aan een grote buste, een lange hals, een buikje, een korte hals, sjaalknopen voor de kleine of juist grote vrouw, etc. Kijk hier hoe je het e-book kunt bestelen.