• darkblurbg
  • darkblurbg

De effecten van sjaals.

Gepubliceerd op: 04-11-2018

Je kunt om heel veel verschillende redenen een sjaal dragen. Hij houdt je bijvoorbeeld lekker warm, hij staat leuk, je kunt er leuke knopen mee maken en je kunt er gemakkelijk kleur mee toevoegen. Ook kun je een sjaal gebruiken om je bepaalde delen van je lichaam te accentueren of juist te verhullen. Verder kun je door middel van een sjaal je persoonlijke stijl tot uitdrukking laten komen of er een kledingstuk in een voor jou foute kleur mee ophalen. Meer dan genoeg redenen dus om een leuke sjaal in je kast te hebben.

De effecten van sjaals.

Sommige van mijn klanten zijn dol op sjaals, terwijl anderen alleen een sjaal dragen in de winter bij een jas. Sommige dames hebben het vaak koud en dragen daarom ook binnen vaak sjaals. 

De effecten van sjaals.

^ Een grote, volle sjaal is heerlijk warm. Pas op met volle sjaals als je niet lang en slank bent. Dan kun je beter een soepele sjaal nemen. Foto van Little Soho.

De effecten van sjaal.

^ De witte tube-sjaal trekt de aandacht naar het gezicht maar geeft geen 'propperig' effect doordat hij losjes naar bendeden valt.

De effecten van sjaals.

^ Een fel gekleurde sjaal kan een outfit in saaie kleuren in één handomdraai opvrolijken. Ook hier hangt de sjaal weer losjes naar beneden. 

Met sjaals kun je bepaalde lichaamsdelen camoufleren of accentueren:

- Met een volle wollen sjaal lijkt je hals korter, fijn voor lange, slanke dames met een lange hals. Je staat mooi in sjaalknopen die je kort in je hals vastzet.

- Ben je klein van stuk of heb je een korte of volle hals? Dan kun je een sjaal beter gewoon naar beneden laten hagen. En neem er eentje die soepel valt.

De effecten van sjaals.

^ Met deze sjaal heb ik kleur toegevoegd aan de donkerblauwe jurk én geef ik lengte aan mijn figuur. Ik ben zelf ook niet groot, ik ben 1.57 m.

- Ben je tenger of klein van stuk, neem dan je sjaal niet te grof, te lang of te groot. Neem ook je prints niet te groot.

- Heb je een volle buste, neem dan sjaals gemaakt van stoffen die soepel vallen. Een sjaal van stijve stof maakt je borstpartij nog groter.

- Ben je groot, dan kun je grotere prints, wat vollere materialen en grotere sjaals kiezen. Met een klein sjaaltje lijk je nog groter.

- Heb je een kleine buste? Dan kun je een sjaal gebruiken om het gebied bij je hals en buste op te vullen. Je kunt grotere sjaals kort in je hals knopen.

- Een sjaaltje in je haar trekt de aandacht naar boven. Zo lijkt je wat groter.

Effecten van sjaals

^ Is je hals niet zo lang en heb je een volle buste? Draag je sjaals dan liever niet kort in je hals. Dit staat namelijk al snel 'propperig'.

De effecten van sjaals.

^ Deze grote wollen sjaal geeft een enorme dosis kleur. Zo'n grote sjaal geeft wel extra volume aan je lichaam. Dus pas hiermee op als je wat zwaarder bent. Kleding van Little Soho.

De effecten van sjaals.

^ Een sjaal in een dierprint brengt wat spanning in je outfit.

De effecten van sjaals.

^ Met een sjaal met een print kun je verschillende kleuren uit je outfit met elkaar verbinden. Deze sjaal is klein en kort in de hals geknoopt. Dit staat het mooist als je wat tenger bent. Kleding Steps.

De effecten van sjaals.

^ Wanneer de kleur van een kledingstuk bijvoorbeeld te hard of te flets voor je is kun je dit probleem met een sjaal oplossen.  Kleding Little Soho.

De effecten van sjaals.

^ Door middel van een sjaal in je oogkleur kun je je ogen mooi uit laten komen. De blauwe sjaal rechts doet veel meer dan de grijze aan de linkerkant.

De effecten van een sjaal.

^ Een vrolijke sjaal geeft je outfit meteen een kleurinjectie.

De effecten van sjaals.

^ Een soepele, dunne sjaal losjes in de hals gedragen staat iedereen eigenlijk wel. Sjaal van jmapelle.nl

Meer lezen?

* In dit blog zie je hoe je met behulp van een printsjaal gemakkelijk kleuren met elkaar kunt verbinden. 

* Ben jij dol op sjaals? Ik heb een heel compleet e-book gemaakt over sjaals: '60 TRENDY MANIEREN OM SJAALS KNOPEN EN TE DRAGEN' (V). Je kunt zo veel doen met sjaals!  

1. Ten eerste kun je er een dosis kleur mee toevoegen en er kleuren die je niet zo mooi staan mee ophalen.

2. Je kunt d.m.v. sjaals je persoonlijke stijl tot uitdrukking laten komen. Denk bijvoorbeeld aan stoer, casual, chique, creatief, klassiek of vrouwelijk.

3. Voor ieder figuur zijn er leuke toepassingen om je sterke punten te benadrukken en mindere punten te camoufleren.

4. Je kunt met een sjaal je outfit er steeds anders uit laten zien.

5. Wat dikkere sjaals houden je lekker warm.

6. Met een sjaal kun je je outfit gemakkelijk leuk stylen. Lees meer.

7. Je kunt met sjaals je creativiteit tot uitdrukking laten komen. Je kunt sjaals namelijk op zoveel andere manieren dragen dan alleen om je hals.  In mijn e-Book '60 TRENDY MANIEREN OM SJAALS KNOPEN EN TE DRAGEN' (V) lees je er alles over. Dit geweldige en complete e-book van 88 pagina's staat boordevol duidelijke 'stap-voor-stap' uitleg en heel veel voorbeeldfoto's. Je vindt er inspirerende kleurenfoto's van manieren waarop bekende sterren hun sjaals dragen. Verder duidelijke tekeningen en precieze omschrijvingen van 60 VERSCHILLENDE gebruiks- en knoopvormen die je met langwerpige sjaals, soepele jersey sjaals, katoenen 'Arafat' sjaals en met vierkante sjaals van zijde, zoals die van Hermes kunt doen. Behalve bijzondere manieren om sjaals om je hals te knopen ook hippe manieren om o.a. leuke trendy topjes, rokjes, een giletje, jurkjes, een armband, versieringen van je tas en ceintuurs te maken van je sjaals. Om het nog leuker te maken worden er ook riemen en andere attributen bij gebruikt. Verder 16 pagina's uitleg en voorbeeldfoto's over hoe je sjaals kunt gebruiken om de pluspunten in je figuur de accentueren en de minpuntjes te verbergen. Denk aan een grote buste, een lange hals, een buikje, een korte hals, de kleine vrouw, etc.Kijk hier hoe je het e-book bij me kunt bestellen.