• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wil je leren hoe je een volledig verzorgde dagmake-up aanbrengt bij je klant? Wil je alle aandacht en wil je in alle rust je persoonlijke vragen over make-up kunnen stellen? Volg dan deze indiviuele basiscursus visagie!

Mensen kijken als eerste naar ons gezicht. Een goede make-up is daarom van essentieel belang. 
Een mooie, verzorgde dagmake-up geeft je klanten zelfvertrouwen. Het maakt de huid egaal en stralend en laat het gezicht op z'n mooist uitkomen.

Deze cursusmiddag is heel praktisch opgezet, er is veel afwisseling tussen uitleg, kijken en zelf doen. Tijdens deze cursus leer je hoe stap-voor-stap een geheel verzorgde dagmake-up bij je klant aanbrengt. Margriet Roorda van Style Consulting heeft speciaal hiervoor een handig '10-stappenplan' ontwikkeld. 

Ik begin met het bespreken van het hoe en wat van een goede huidverzorging, hygieneleer bij de visagie en de invloed van iemands levensstijl op de huid. Een gezonde huid is de basis van een mooie make-up.

Daarna ga ik jou opmaken, aan de hand van het 10-stappenplan. 
Tijdens het opmaken bespreek ik de verschillende soorten make-up die je kunt gebruiken en de materialen waarmee je de make-up het beste aan kunt brengen.
Hierna volgt meer uitleg over make-up en ga je mij opmaken aan de hand van het 10-stappenplan. 

Tijdens de cursus gebruik ik allerlei bekende visagieboeken en handige kleurenposters ter verduidelijking van de lesstof.

Ik werk met make-up van diverse make-upmerken: betaalbare, bekende merken uit de bekende drogisterijen en make-up van het natuurcosmetica-merk Annemarie Borlind. Dit laatste omdat sommige mensen een overgevoelige huid hebben of liever werken met dit soort make-up. Je zit dus niet vast aan een speciaal make-opmerk en kunt later evt. zelf je merk kiezen om mee te gaan werken.
Je krijgt veel handige tips over make-up en over welke gereedschappen je het beste kunt gebruiken (kwasten etc.).

Ik maak een foto van jou zonder make-up en enkele foto's met make-up. Deze foto's krijg je naderhand toegemaild.

Aan het eind van de cursusmiddag weet je precies hoe je stap-voor-stap iemand op kunt maken en kun je je kennis in de praktijk gaan brengen! 

De cursus vindt plaats in mijn studio in het centrum van Groningen. Voor bereikbaarheid en parkeertips kijk bij: de studio.


Prijs voor individuele 'Basiscursus Visagie':

€ 250,00 p.p. excl. btw. 
Cursustijden: van 12.30 uur tot 16.30 uur.

We prikken samen een datum voor de cursusmiddag.
Volg je deze cursusdag beroepsmatig dan is het cursusbedrag normaal gesproken fiscaal aftrekbaar.

Deze individuele 'Visagie cursus' is inclusief:

- Een certificaat van deelname aan de basiscursus 'Visagie'.

- Een geweldig, door mijzelf samengestelde boek 'Basiscursus Visagie' (v), in geprinte vorm in een map. Zo kun je thuis op je gemak alles nalezen. 
Er zijn helaas niet veel goede Nederlandstalige boeken over visagie te vinden. In dit zeer complete e-book van 66 pagina's vind je begrijpelijke, praktische uitleg over hygiene-leer en het reinigen, verzorgen en opmaken van het gezicht en een het belang van een goede lifestyle. Ook lees je hoe over het hoe en wat van de verzorging, gezichtsvormen, oogvormen, do's & dont's in de visagie, make-up voor de jonge huid, de getinte huid, de rijpere huid en het opmaken van mannen (bijv. voor fotografie). 
Verder een duidelijk overzicht van de meest 17 voorkomende make-upsoorten, hun verschillende vormen en de beste gereedschappen om de make-up mee aan te brengen. Ook is er aandacht voor de verschillende huidtypes en hun verzorging. Uitleg over het aanbrengen van oogschaduw en inspirerende foto's van prachtige oogmake-up. Ik beschrijf de 8 meest voorkomende gezichtvormen, hoe je ze kunt herkennen en het beste kunt opmaken. 
Tevens lees je hoe je gemakkelijk stap voor stap smokey eyes kunt aanbrengen en hoe je een dagmake-up kunt omtoveren in een mooie avondmake-up. Verder de belangrijkste do's en dont's in de make-up, de 20 meest voorkomende make-upmissers en mijn handige 10- stappenplan voor een uitgebreide, compleet verzorgde dagmake-up. Weinig tijd? Er is ook aandacht voor een make-up in 1, 5 en 10 minuten. Verder een lijst met titels van goede visagieboeken. De map is compleet met vele duidelijke kleurenfoto's (zie foto).

E-book basiscursus visagie in Groningen

- Tevens ontvang je een inspirerend e-book met voorbeelden met verschillende manieren hoe je oogschaduw aan kunt brengen (32 pagina's).

- Een gratis exemplaar van het boek: 'Mooier' van Leco van Zadelhoff winkelwaarde: € 19,95. 
Een geweldig boek, vol prachtige foto's, met vele tips en tricks om op er op je mooist uit te zien of je nu 16 of 60 bent.

- Een gratis exemplaar van het boek: Make Up met Marie Claire, winkelwaarde: € 16,95. 
Naast vele prachtige foto's vind je praktische tips en kom je alles te weten over de verschillende make-upproducten die er zijn. Leer hoe je diverse looks kunt creeren. Ook maak je je alle trucjes en technieken van de beroemdste visagisten meester.

- Naderhand mail ik je een foto van jou zonder make-up en en enkele leuke foto's van jezelf met make-up. Je kunt de foto's gebruiken voor allerlei publicitaire doeleinden (gewoon af laten drukken, maar ook voor bijv. Linkedin, Facebook, een website etc.). Dus... zorg er voor dat je haar op de cursusdag goed zit :-)

- Koffie/thee en lekkers naar behoefte.


Het e-book 'Basiscursus Visagie' (v) is ook los te bestellen. Er zijn helaas niet veel goede Nederlandstalige boeken over visagie te vinden. In dit zeer complete e-book van 66 pagina's vind je begrijpelijke, praktische uitleg over hygiene-leer en het reinigen, verzorgen en opmaken van het gezicht en een het belang van een goede lifestyle. 
Ook lees je hoe over het hoe en wat van de verzorging, gezichtsvormen, oogvormen, do's & dont's in de visagie, make-up voor de jonge huid, de getinte huid, de rijpere huid en het opmaken van mannen (bijv. voor fotografie). Verder een duidelijk overzicht van de meest 17 voorkomende make-upsoorten, hun verschillende vormen en de beste gereedschappen om uw make-up mee aan te brengen. Ook is er aandacht voor de verschillende huidtypes en hun verzorging. Uitleg over het aanbrengen van oogschaduw en inspirerende foto's van prachtige oogmake-up. Verder beschrijf ik de 8 meest voorkomende gezichtvormen, hoe je ze kunt herkennen en het beste kunt opmaken. 
Verder hoe je gemakkelijk stap voor stap smokey eyes kunt aanbrengen en hoe je je dagmake-up kunt omtoveren in een mooie avondmake-up. Verder de belangrijkste do's en dont's in de make-up, de 20 meest voorkomende make-upmissers en mijn handige 10- stappenplan voor een uitgebreide, compleet verzorgde dagmake-up. 
Weinig tijd? Er is ook aandacht voor een make-up in 1, 5 en 10 minuten. Verder een lijst met titels van goede visagieboeken. De map is compleet met vele duidelijke kleurenfoto's.
Het e-book is los te bestellen voor € 17,50. Je krijgt mijn oogschaduw e-book met vele voorbeelden hoe je oogschaduw kunt aanbrengen (32 pagina's) er gratis bij. Lees meer.

De juiste make-up laat het gezicht stralen!