• darkblurbg
  • darkblurbg

Welke halslijnen kies je bij een volle buste?

Gepubliceerd op: 28-01-2018

Een volle boezem is op zich fijn, maar het kan ook lastig zijn om je met een volle buste goed te kleden. Ook is het soms heel vervelend als de blikken meteen naar je buste gaan. Wanneer je een grote cupmaat hebt staat het mooi om kleding met een lagere halsuitsnijdingen te kiezen. In heb ik dit blog de kledingkeuzes van de prachtige Simone Weimans als voorbeeld genomen. Simone is natuurlijk bekend als nieuwslezeres bij de NOS en is dit seizoen één van de deelnemers aan 'Wie is de Mol'.

Bekijk wat de verschillende halslijnen doen voor het figuur.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

De hooggesloten halslijn van de donkerblauwe strikblouse die Simone op de bovenstaande foto draagt geeft je een wat benauwd gevoel. Haar bovenlichaam oogt in deze, op zich prachtige blouse, wat te massief. Simone heeft schitterende vrouwelijke vormen, in deze hooggesloten blouse verdwijnen die echter.

Het staat bij een volle boezem veel mooier om een lager uitgesneden halslijn te kiezen. Dan zie je meer huid en dat heeft als effect dat je boezem optisch kleiner lijkt. Bovendien lijkt je hals bij een dieper uitgesneden halslijn meteen langer.

De stof van de donkerblauwe blouse is vrij dun en een beetje glanzend, met een grote buste moet je hiermee oppassen. Dunne en glanzende stoffen vallen meer op dan matte stoffen. Bij een volle boezem, die je juist wilt camoufleren, daarom een minder handige keuze.

Zoals ik al zei is de blouse op zich prachtig. Hoe een kledingstuk je staat is afhankelijk van jouw specifieke figuur en lichaamsbouw. Dit model strikblouse zou collega nieuwslezeres Annechien Steenhuizen bijvoorbeeld uitstekend staan.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ Dit shirt met een dieper uitgesneden ronde halslijn laat Simone's vrouwelijke vormen geweldig tot zijn recht komen. Het 1-knoopsjasje met een diepe uitsnijding versterkt het effect nog meer. Bovendien geeft een colbertje Simone meteen een professionele uitstraling.

Goede halslijnen bij een grote buste:

Bij een volle boezem kies je bijvoorbeeld: een lage V-hals, een lage U-vormige halslijn, een lage ronde halsuitsnijding, een lage watervalhals, een top of blouse met lage hals met slim ingestikte plooitjes (zoals bijv. een wikkeltop).

Een klassieke knoopblouse staat bij een volle boezem al snel wat stijf. Wanneer je echter je de kraag omhoog zet en een aantal knoopjes open laat staat het vaak wel leuk, dit is voor een nieuwslezer al gauw wat te sexy.

Met een lage halslijn bedoel ik natuurlijk geen super lage halslijn waar je boezem uit puilt, dan lijkt je boezem namelijk nog groter. Afgezien van het feit dat het niet bepaald chic oogt...

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ Een klassieke knoopblouse is zakelijk gezien heel geschikt, maar is als je een volle buste hebt niet je beste optie.

Met een grote buste draag je deze blouse het beste met de kraag omhoog geslagen en een paar knoopjes open, zoals op de foto hierboven. Dit staat vlotter en laat je hals meteen ook langer lijken. Wordt het je wat te uitdagend voor de gelegenheid waarvoor je je kleedt? Dan kun je er eventueel een mooi t-shirt met een ronde hals onder dragen, zoals Simone ook vaak doet.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ De knoopjes van de blouse staan hier wat verder open en de zwarte blouse is leuk gecombineerd met een lange ketting. Een paar knoopjes open staat meteen een stuk vlotter en toch keurig voor tv.

Een diepe watervalhals is een goede keuze en is net wat aparter dan een gewone, gladde top. Een flinke boezem valt in deze outfit totaal niet op. Een goede optie dus wanneer je je buste wilt verbergen.

Doen: een wikkeltop met een lage uitsnijding en (slim) ingestikte plooien. Dit soort plooien zijn vooral fijn wanneer je behalve een volle buste ook een buikje hebt. Het zwarte t-shirt onder de top maakt de diepe uitsnijding van de top wat geschikter voor tv. Een wikkeltop deelt de boezem mooi op in twee delen. Een dichtgeknoopt vestje met diepe een V-hals heeft hetzelfde effect.

Halslijnen die je beter niet kunt kiezen bij een grote cupmaat:

Vermijden bij een grote buste: de boothals, coltruien, turtle necks, tops en blouses met drukke ruches bij de hals en/of de buste, hoog gesloten halslijnen (zoals de donkerblauwe strikblouse), dichte opstaande kraagjes, een Chinees boordje, een blouse die om je buste spant, blouses in glanzende stoffen, blouses gemaakt van hele dunne stofjes die aan het lichaam plakken.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ De halslijn van dit twinset is weer wat hoger opgesneden. Het geheel oogt daardoor wat stijfjes en maakt Simone's romp vrij vierkant.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ Het is belangrijk om een volle buste d.m.v. je kleding optisch op te delen. Zo lijkt je boezem stukken kleiner. Deze hooggesloten top heeft dat effect helaas niet. Hij maakt Simone's figuur wat te vierkant en haar hals lijkt in deze top korter dan nodig.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ Deze blouse heeft weer een wat te hoge uitsnijding bij de hals. Het getailleerde jasje geeft het geheel gelukkig wat meer vorm. Verder vallen de fijne plooitjes van de blouse helaas niet mooi recht.

Halslijnen kiezen bij een volle buste.

^ Deze outfit vindt ik erg geslaagd. De halslijn is lager en toch heel geschikt voor een nieuwslezeres. Het zwart van de broek, top en pumps zorgen voor een zgn. kolom van kleur. Een 'kolom van kleur' laat je langer en slanker lijken.

Simone heeft haar haar inmiddels weer langer zag ik bij 'Wie is de mol'. Dat vind ik haar persoonlijk ook leuker staan. Welk kapsel vind jij Simone het beste staan?

Kies een stevige b.h. die voldoende steun geeft. Neem bij een volle buste lager uitgesneden halslijnen. Een jasje of vest met 1 knoop staat erg mooi. Neem jassen met een enkele rij knopen en geen dubbel breasted modellen.

Meer lezen?

* Heb je juist een kleine boezem? Hier vind je tips voor halslijnen voor dames met een kleine buste.

* Wil jij advies over welke kleding het beste past bij jouw figuur? Boek dan een figuuradvies 'deluxe'. Lees meer.

* Wil je tips over hoe je een buikje camoufleert? Kijk dan hier.

* Heb jij  een maatje meer? In dit blog geef ik mijn mening over de kledingkeuze van 'real life' dames met een grotere maat. Lees meer.

* Ben je klein of wil je slanker lijken dan je bent? Gebruik dan truc van de zgn. 'kolom van kleur'. Kijk hier voor meer uitleg hierover.