• darkblurbg
  • darkblurbg

Tips voor grote maten mode: dames met echte rondingen.

Gepubliceerd op: 03-01-2017

Heb je een grotere maat? Vaak zien we in de media en op websites perfecte fotomodellen met een prachtig zandloperfiguur en de rondingen op precies de juiste plaatsen... In dit blog 'real life' ladies met een maatje meer. Heb jij ook een maatje meer? Ik laat je zien waar je op kunt letten bij het kiezen van je outfits.

Op de bovenstaande foto zien we modellen die kleding showen voor 'plus size' dames. Deze fotomodelen hebben vaak een prachtig zandloper figuur. Verder hebben ze  naar het lijkt gemiddeld maat 44. Best een normale maat... De gemiddelde vrouw in Nederland heeft maat 42.

Websites waarbij modellen met een vrij normale maat de grote maten mode showen is helaas iets wat we eigenlijk bij alle websites voor grotere maten zien. De modellen op dit soort websites hebben vaak amper maat 44... Jammer genoeg niet bepaald een reëel beeld...

^ Ook het fotomodel op de bovenstaande foto heeft de rondingen precies op de juiste plaatsen. Ze heeft een grotere maat,maar wel een figuur 'to die for'. Een slank gezicht, een mooie hals, een mooie stevige boezem, ronde heupen, goede taille en een platte buik die vast met stevig corrigerend ondergoed extra in model gehouden wordt. Niet echt een reëel plaatje dus. Als je wat zwaarder wordt verdwijnt vaak je taille.

In dit blog laat ik je 'real life' dames met een grotere maat zien. Verder vertel ik je wat ik van hun outfits vind en laat ik je zien waar je op kunt letten.

De foto's heb ik gevonden op de website van Kiyonna (Amerikaans kledingbedrijf met grote maten mode).

^ Leuke outfit, maakt mooi slank. De huidkleurige ondergrond van de top van kant is wel een beetje 'tricky'. Het lijkt nu net of de top doorschijnend is. Schoenen met een sleehak staan goed als je een maatje meer hebt. Ze geven balans aan je vollere figuur. En ze geven uiteraard wat meer stevigheid dan een dunne hak.

Tips voor dames met een maatje meer.

^ De kimono is prachtig en geeft lengte. Een voorbeeld van een mode-item dat erg goed uitpakt. Voor de top had ik liever antraciet of donkerblauw genomen. In de witte top komt de grootte van de buste erg naar voren.

^ Prachtig gedaan! Erg leuk gestyled en modisch plaatje. De open schouders zijn helmaal 'in'. Ze boft met haar slanke onderarmen en -benen. Deze schoenen zijn alleen om mee te zitten ;-)

^ Prachtig overslagjurkje met een super print. De print flatteert doordat hij nergens de focus legt. Deze print loopt mooi door en ons oog kan er optisch gemakkelijk langs glijden. Daar bedoel ik mee dat je oog mooi van boven naar beneden langs de print gaat en nergens blijft 'hangen'. Je ziet dat zo'n dierprint ideaal is om te stylen, hij heeft verder weinig nodig om het af te maken...

^ Super goed gekozen! Het printje flatteert. Je oog kijkt mooi langs het zwart/witte stippeltjesprintje en blijft nergens 'hangen'. Zo lijk je zo groot en slank mogelijk.

^ Leuke vlotte outfit, de top springt er door de felle kleur wel erg uit en legt de nadruk op het buikje. Een violetkleurig vestje met een zwarte top er onder was beter geweest. De felle kleur dus aan de buitenkant. Spijkerjasje zijn vaak erg stug, soepeler materiaal staat vaak beter. Dit kleine spijkerjackje kan prima, ik vraag me alleen wel af of zo'n strak jasje wel prettig zit. Misschien zit er stretch in.

^ Ik zeg: niks meer aan doen. Dit is weer een voorbeeld van een prima printje. Je kijkt er mooi langs. Extra leuk door de roze/rode schoentje. 

HANDIGE KLEDINGTIP BIJ EEN MAATJE MEER: Bij veel van deze outfits zie je een 3/4 mouw. Dit is een fijne mouwlengte om twee redenen:

1. Je benen lijken langer. Je kunt ook je mouwen opstropen, dat heeft hetzelfde effect :-)

2. Vollere bovenarmen worden mooi bedekt. Zo lijk je slanker.

Tips voor grote maten mode.

^ Deze top heeft ook driekwart mouwen. De frisse kleur van het vestje trekt de aandacht naar het bovenlichaam. De plooitjes verdoezelen een buikje. De donkere jeans met rechte pijpen maakt de benen optisch slanker.

Meer lezen?

* Ben je een lentetype? Dan staan warme, lichte kleuren staan beter. Vaak zijn vrouwen met een grotere maat bang voor lichte kleuren. In dit blog lees je dat dit echt niet nodig is.

* Ben jij een zomertype met een maatje meer? In dit blog laat ik zin hoe jij je koele, licht kleuren kun dragen.

* Dit is de link naar mijn Pinterest pagina over kleding voor dames met een maatje meer. Wist je dat je me kunt volgen op Pinterest?

* Wil je meer voorbeelden van 'real life' dames met een maatje meer? Lees meer.

* Tips voor stofkeuze als je een grotere maat hebt? Lees meer.

* Wil je tips lezen om een buikje te camoufleren? Lees meer.

* Zoek je tips om je garderobe up-to-date te houden? Lees meer.

* Wil je precies weten wat jij het beste voor kledingstukken kunt nemen? Overweeg dan een figuuradvies. Lees meer.