• darkblurbg
  • darkblurbg

Shoppen in je eigen kast.

Gepubliceerd op: 11-11-2016

Vaak hebben we van alles in onze kast, maar weten we niet zo goed wat we met onze kleding aanmoeten. Je kunt veel meer uit je eigen kleding halen dan je denkt. Goed voor je portemonee en voor het milieu. Met deze 8 tips kun je meteen aan de slag.

Tip 1: Zorg voor overzicht.

Hang je kleding overzichtelijk op. Hang alles op kleur of tops bij tops, broeken bij broeken etc. Neem dezelfde hangers voor meer rust. Heb je heel veel kleding berg dan de seizoensgebonden stukken uit het zicht op. Wat je niet ziet draag je ook niet. Berg ook je schoenen en accessoires overzichtelijk op. Doe kleding die niet past, versleten of verkleurd is weg. Het hangt alleen maar in de weg!

Tip 2: Zorg dat alles schoon, heel, zonder pillen en gestreken je kast in gaat.

Niets is zo vervelend als 's morgens gehaast een rok aan te trekken waarvan de zoom los hangt.

Tip 3: Maak het leuk!

Zorg ervoor dat je kast er leuk, aantrekkelijk en netjes uitziet. Dan krijg je veel meer lol in om je leuk aan te kleden. Maak een winkeltje van je kast, met kleding, schoenen en accessoires.

Tip 4: Kleed jezelf in laagjes.

Wanneer je laagjes over elkaar draagt wordt je kleding spannender en kun je het ook aan als het kouder is. En heb je het warm dan doe je een laagje uit.

Tip 5: Laat kleding die het net niet heeft vermaken. 

Zo heb je er veel meer plezier van. Zoek een goede kleermaker en laat je rokje korter maken of innemen.

Tip 6: Experimenteer met het maken van outfits.

Gebruik hierbij zeker je accessoires (sjaaltjes, sieraden, riemen, tassen etc.) en schoenen. Vraag er een vriendin bij en help elkaar. Je ziet bij de ander vaak veel meer mogelijkheden. Probeer ook outfits te maken voor allerlei verschillende gelegenheden. Maak een lijstje van items die je mist en dwing jezelf die als eerste te gaan kopen i.p.v. weer een extra jeans of iets dergelijks.

Tip 7: Mix & match.

Vaak draag je bepaalde kledingstukken altijd op dezelfde manier gecombineerd. Probeer eens wat meer te mixen. Als de kleuren en de stijl bij elkaar passen is er heel veel mogelijk! Kijk maar naar dit voorbeeld waarbij ik een gele top 9 keer anders gecombineerd heb.

Mixen en matchen met kleding.

Tip 8: Maak foto's van outfits die je bedacht hebt.

Wanneer je foto's van je outfits maakt vergeet je ze niet. Print ze uit en plak ze aan de binnenkant van je kastdeur. Zo kun 's morgens je snel de deur uit.

Meer lezen?

* In dit blog lees je meer over hoe je met een handige kleding-capsule kunt werken. Lees meer.

* Wil je dat ik bij je thuis kom om je te helpen met je garderobe? Ik kom eens graag bij je langs! Lees meer.

* Je kunt ook langskomen in mijn studio in het centrum van Groningen met een grote koffer met kleding. Lees meer.