• darkblurbg
  • darkblurbg

Schuine lijnen in je kleding zijn speels en energiek.

Gepubliceerd op: 11-08-2017

In onze kleding zijn allerlei lijnen te vinden. Denk aan ronde, rechte, horizontaal of verticale lijnen. Een andere belangrijke soort lijnen zijn schuine of diagonale lijnen. Schuine lijnen hebben verschillende eigenschappen. Zo zijn ze onder andere lekker speels en stralen ze kracht en energie uit. In dit blog benadruk ik de speelse, creatieve kant van diagonale lijnen.

Waar kun je diagonale lijnen vinden?

Diagonale lijnen kun je zowel aan de onderkant van je kleding als aan de binnenkant vinden (in bijvoorbeeld prints of kleurvlakken).  Bij de contouren (buitenste lijnen/ omtrek) van je kleding zie je ze vaak aan de zoom van bijvoorbeeld een top, vest, jurk of rok.

Op dit moment zijn diagonale lijnen aan de omtrek van kleding niet zo vaak in het 'mainstream' modebeeld te vinden, maar binnen niet al te lange tijd zal hier wel weer verandering in komen. Bepaalde mode-items komen altijd in bepaalde tijdscycli weer terug. Aan de onderkant van vesten is de schuine lijn nu eigenlijk nog het meest te zien.

Ben je een creatief stijltype? Dan kun je diagonale lijnen heel goed toepassen. Diagonale lijnen hebben namelijk altijd iets tegendraads. En daar ben jij als creatief type natuurlijk altijd voor in ;-)

Jurk met een schuine onderkant.

^ Deze jurk heeft een duidelijk schuine onderkant. Onder de vrij transparante jurk zie je een kort jurkje met een rechte onderkant. De jurk wordt door de schuin sflopende zoom meteen een stuk specialer. De de jurk is ook lekker brutaal afgestyled met de bijzondere armband, oorbellen, het kapsel en de klompjes.

Schuine/ diagonale lijnen geven spanning.

^ Vesten met een schuine onderkant zie je momenteel veel. Ze geven het kledingstuk meteen een bepaalde zwierigheid.

Rok met een schuine/ diagonale onderkant.

^ Deze rok heeft zachte ronde lijnen die schuin weglopen. Ronde lijnen zijn heel vrouwelijk en zacht. We noemen ze ook wel 'Yin'. Rechte lijnen worden ook wel 'Yang' genoemd, rechte lijnen komen zakelijker over en ogen meer masculien dan ronde lijnen.

Vest met schuine strepen en schuine onderkant.

^ Bij dit vest gaat het diagonale dubbel op, de strepen lopen schuin en de onderkant loopt ook diagonaal.

Schuine lijnen trekken het oog naar zich toe en dwingen ons hun richting ze te volgen van hoog naar laag.

Top met opvallende diagonale lijnen.

^ Deze top heeft schuine banen die vrij hoog in contrast zijn. Ze springen dan ook erg in het oog. Op deze manier kun je je onderscheiden van anderen. Heel handig als je qua modestijl niet in de massa op wilt gaan.

Jurk met een schuine/ diagonale halslijn.

^ Dit jurkje laat één schouder bloot. Het oog wordt sterk aangetrokken door deze schuine halslijn. De enigszins doorschijnende stof versterkt dit effect nog eens extra.

Diagonale lijnen creëren een bepaalde spanning in onze kleding. Ze geven een gevoel van opwinding en stralen een gevoel kracht en energie uit.

Jurk met diagonale/ schuine lijnen

^ Deze zig-zag lijnen in opvallende kleuren stralen veel energie en kracht uit. Het is een lekker 'brutaal' jurkje.

Schuine/ diagonale lijnen creëren spanning

^ In dit jurkje lopen de schuine lijnen meer verticaal. Het oog volgt diagonale lijn altijd van boven naar beneden. Deze lijn heeft daardoor een meer verlengend effect. Door het gebruik van felle kleuren geven de schuine lijnen ons een gevoel van energie en actie.

Diagonale lijnen kunnen een dramatisch effect bewerkstelligen, daarom gebruiken modeontwerpers ze graag voor hun haute couture collecties.

Diagonale schuine lijnen in kledingstukken

^ Deze opvallende top heeft bij één schouder twee lagen stof in een diagonale stroken. De felle kleuren versterken het rebelse sfeertje.

Diagonale lijnen zie je ook vaak bij de 'hippiestijl', 'Bohemian stijl' en de 'Ibiza stijl'. Dit komt doordat ze lekker speels en een tikje rebels zijn. Mensen met dit soort stijlvookeuren houden niet van brave kledingcombinaties.

 

Een extra optie is om diagonale lijnen toe te passen in een asymmetrisch kapsel, een bril, oorbellen, een ketting, horloge etc.

Vlinderbril met schuine/ diagonale lijnen.

^ Deze vlinderbril heeft duidelijke diagonale lijnen. Je maakt je outfit er meteen een stuk specialer mee.

Driehoekige oordelen met diagonale/ schuine lijnen.

^ Deze driehoekige oorbellen zijn ook weer een voorbeeld van hoe je schuine lijnen kunt toepassen. Driehoeken hebben al gauw een wat rebels karakter en zijn dus heel goed bruikbaar om je outfit wat mee op te 'spicen'.

Tas met schuine/ diagonale lijnen.

^ Deze handtas is door zijn diagonale belijning bepaald niet doorsnee te noemen.

Meer lezen?

* Wil je weten wat diagonale lijnen precies voor je figuur kunnen doen? Lees dan dit blog.

* Verticale lijnen geven verlenging en laten je slanker lijken. Lees meer.

* Wil je meer lezen over hoe je de elementen Yin en Yang kunt toepassen in je kleding? Lees meer.