• darkblurbg
  • darkblurbg

Persoonlijke stijl: natuurlijk/sportief

Gepubliceerd op: 03-01-2017

Spreekt de kleding op de bovenstaande foto je aan? Deze stijl is de natuurlijke/sportieve stijl. Deze stijl is lekker draagbaar en nooit opgeprikt. Het is overigens erg handig om te weten wat je smaak is. Je zult je dan heel gemakkelijk kunnen kleden en veel minder miskopen doen. Door middel van kleding kan iemand zichzelf uitdrukken. Veel vrouwen hebben geen idee wat hun stijl is. Wie haar stijlvoorkeuren kent kan gemakkelijker een evenwichtige garderobe samenstellen. Ook kun je door deze kenni

Hieronder nog een voorbeeld van een natuurlijk/sportieve stijl. Dit soort kleding zit lekker en draag lekker nonchalant. Dat kleding lekker zit is erg belangrijk voor het natuurlijke type. Het natuurlijke type is vaak niet dol op gelegenheden waarin je in 'vol ornaat' moet verschijnen. Opgeprikte kleding past niet goed bij deze stijlpersoonlijkheid. In haar kast hangt bijna alleen casual kleding. Ze vindt meestal het onzinnig om veel geld aan kleding uit te geven. Ook is ze over het algemeen niet overdreven veel tijd kwijt om zich te kleden.

Het natuurlijke type houdt van gemakkelijk draagbare kleding:

Natuurlijke/ sportieve stijl.

Een kleurige combinatie in de natuurlijk/sportieve stijl. Sportkleding is van origine vaak heel kleurig:

 

Wanneer je sneakers bij een jurkje of rokje combineert wordt het geheel meteen een stuk sportiever. De stoffen van deze sets zijn veelal zacht en ook lekker sportief:

Nog meer voorbeelden van de natuurlijk/sportieve stijl:

Lekker setje in de natuurlijke/sportieve stijl in allerlei grijstonen. Dit stijltype houdt vaak van natuurlijke kleuren.

De sportieve stijl kan ook prima vrouwelijk zijn. Door een rokje, een jurkje of hakken toe te voegen maak je je combinaties gemakkelijk een vrouwelijke touch. Ook een vrouwelijk kapsel of wat make-up is een goed middel om het geheel wat vrouwelijker te maken.

Soms zie je letterlijk invloeden terug van sportkleding. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: gympen en andere sportschoenen, poloshirts, baseball-jasjes, caps, trainingsbroeken, rokjes van sweatstof, sweaters, hoodies etc.:

^ Bij de natuurlijk/sportieve stijl zien we ook vaak invloeden uit sportkleding.

Persoonlijke stijl: Natuurlijk/ sportief.

^ Kleding voor het natuurlijke type is gemaakt van soepele natuurlijke materialen die fijn zijn in het dragen.

Gympjes maken een jurkje sportief.

^ Door een jurkje te combineren met een paar gympjes wordt het geheel meteen sportiever als met een hak. Kleding van Steps.

Persoonlijke stijl: de 'preppy stijl'.

^ Een combinatie van klassiek met sportief noemen we de 'preppy stijl'.

Met dezelfde jas een andere stijl creëren.

^ Met dezelfde jas kun je gemakkelijk een andere stijl creëren. Door er een gekleed jurkje met panty's bij te combineren wordt de jas klassiek. Stijl je hem af met een blouse en een casual broekje dan wordt hij sportief.

Persoonlijke kledingstijl; natuurlijk/sportief.

^ De vrouw die van een natuurlijk/sportieve stijl houdt vindt de draagbaarheid van haar kleding vaak erg belangrijk. Kleding Perfectly Basics.

Persoonlijke stijl: natuurlijk/sportief.

^ Ook deze outfit past onder de noemer natuurlijk/sportief. De materialen zijn natuurlijk, de valling is losjes en de kleuren rustig. Door de hak wordt het geheel vrouwelijker. Kleding Perfectly Basics.

Het natuurlijke stijltype.

^ Een leren jasje gecombineerd met een klasiek coltruitje, canvas broekje en enkellaarsjes. Kleding: Wintercollectie 2018, Expresso.

Het natuurlijke stijltype.

^ Leren jasje, geruit bloesje, witte jeans en gympen. Kleding Little Soho.

Het natuurlijke stijltype.

^ Een lang wollen vest is ideaal voor het netuurlijke type. Kleding: Wintercollectie 2018,  Expresso.

Het natuurlijke stijltype.

^ Zachte trui, rokje, maillot en laarsjes. Kleding: Wintercollectie 2018, Expresso.

Het natuurlijke stijltype.

^ Wollen jurkje met leren jasje en enkllaarsjes. Kleding Little Soho.

Het natuurlijke stijltype.

^ Dit jurkje in een printje in natuurlijke kleuren is heel prettig in het dragen. Kleding: Wintercollectie 2018, Expresso.

Meer lezen?

* Dit is de link naar mijn Pinterest bord over de natuurlijke stijl. Wist je dat je dit soort borden kunt volgen?

* Ben jij benieuwd geworden wat jouw persoonlijk stijl is? Er is op dit gebied heel veel mogelijk. Klassiek, natuurlijk, chic, vrouwelijk, extravagant, enz., enz. Boek een stijladvies om samen met mij jouw stijl te onderzoeken. Lees meer. 

* Of doe een met een stel vriendinnen de gezellige workshop: 'Wat is mijn persoonlijke stijl?', bedoeld voor groepen vanaf 6 personen. Lees meer.

* Wist je dat je bij mij ook leuke e-books kunt bestellen? Ik heb allerlei e-books gemaakt over allerlei leuke, aan haar vak gerelateerde onderwerpen. Kijk verder bij: SPECIALS/ e-books bestellen. Bijvoorbeeld: 'Persoonlijke stijl voor vrouwen'
Iedereen heeft minstens één dominante basisstijl en vaak zijn het er twee of drie subtypes waarin je jezelf zelf herkent. Juist deze unieke mix van stijlen drukt je persoonlijkheid uit.
Veel mensen weten niet hoe ze hun persoonlijke kledingsmaak moeten omschrijven. Dit kan o.a. sportief, tijdloos chic, romantisch, natuurlijk, creatief, elegant, dramatisch, trendy, landelijk, vrouwelijk stoer of city chic zijn. Ik laat je in dit E-book de 4 hoofdtypes en 21 verschillende subtypes zien, met vele kleurenfoto's ter verduidelijking. Vaak gaat je voorkeur uit naar een combinatie van twee of drie stijlen. Welke je voorkeur hebben leer je aan de hand van dit handige E-book bestaande uit 73 pagina's. Verder een overzicht van stijliconen van toen en nu van allerlei oude en nieuwe stijlinvloeden op de mode.

In het e-book: 'Kleren maken de man' vind je allerlei leuke kledingtips voor mannen. Bij dit e-book krijg je gratis een e-boekje van 6 pagina's over persoonlijke stijl voor  de man.

Klik hier om te lezen hoe je een e-book kunt bestellen.