• darkblurbg
  • darkblurbg

Maatje meer: 'echte vrouwen'.

Gepubliceerd op: 03-01-2017

Wanneer je op het internet op zoek bent naar kleding voor een maatje meer zie je vaak dames met maat 40/42 als model. Of modellen die wel een maatje meer hebben maar met een (bijna onwerkelijk) ideaal figuur. In dit blog 'echte vrouwen' met een maatje meer. Ik geeft aan de hand van de foto's tips waar je op kunt letten wanneer je zelf ook een grotere maat hebt.

Echte vrouwen met een maatje meer.

^ Goed gedaan! De top laat haar rondingen goed uitkomen. De plooitje onder de taille verdoezelen een buikje. De kokerrok staat prachtig en de lichte schoenen laten de benen langer lijken.

Echte vrouwen met een maatje meer.

^ Leuke jurk met een verhoogde taille. Driekwart mouwen maken je benen optisch langer, wist je dat? Neem liever schoentjes zonder bandje om de enkel, ze laten je benen korter lijken. De zwarte zonnebril vindt ik wat hard bij haar.

^ De vorm van de top is mooi, het kant staat echter wel wat vreemd, het is net alsof je er dwars doorheen kunt kijken... 

^ Lekkere casual outfit. De bovenkant is prima. De spijkerbroek valt het meeste op in deze outfit. Hij is erg onrustig in het totaalbeeld, vooral door de wassing en de gaten. Die had ik liever weggelaten en er een eenvoudige rechte broek voor in de plaats gekozen. In de kleur bruin of in een donkerblauwe wassing, voor meer rust en lengtewerking.

Echte vrouwen met een maatje meer.

^ Gedurfde outfit. De tas en de schoentjes in een dierenprint zijn leuk gekozen. De kleur rood van de broek valt erg op. Kan je keuze zijn, een donkerbruine broek staat slanker.

Echte vrouwen met een maatje meer.

^ Lichte kleuren trekken de aandacht zoals je kunt zien in deze outfit.

De top heeft een koord waarmee je de onderkant kunt laten rimpelen, handig om een buikje te verdoezelen. De lengte van deze broek laat de benen korter lijken.

^ Mooi gedaan. Top prima, de horizontale plooien in de rok hebben in dit geval eigenlijk geen nut en maken het geheel onnodig rommelig. Ik had liever een glad recht rokje gezien. Kleur van de schoen past goed bij de rok.

Mode voor dames met een maatje meer.

^ Leuke set van een stoer jasje met een romantische strokenrok. De kleuren komen terug in de schoentjes. Zo'n strokenrok maakt je wel wat voller.

Mode voor dames met een maatje meer.

^ Leuk jurkje, de print met bloemen is niet echt flatteus doordat ze steeds in losse groepjes  geplaatst zijn. Zo dwaalt ons oog steeds van het ene groepje bloemen naar het andere groepje.

Mode voor dames met een maatje meer.

^ Leuke outfit. De donkere top slankt mooi af en de witte broek legt de nadruk op de in verhouding slanke benen. De nudekleurige schoenen zijn slim gekozen.

Mode voor dames met een maatje meer.

^ De top valt wat te vierkant en het goudkleurige riempje geeft een extra horizontale lijn. Wees altijd voorzichtig met horizontale lijnen als je langer en slanker wilt lijken. Je kunt beter voor verticalen lijnen kiezen.

Kledingtips voor dames met een maatje meer.

^ Een effen jurk is ideaal als je langer en slanker wilt lijken. Je creert hiermee een verticale lijn. 

Echte vrouwen met een maatje meer.

^ Leuke, frisse outfit. Het vestje heeft een tunneltje onder de buste, zo leg je het accent op het slankste deel van je romp. De plooitjes verdoezlen een buikje.

Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer.

^ Hier zie je een voorbeeld van de 'kolom van kleur'. De kolom van kleur is een handige truc om er langer en slanker uit te zien. De donkere top en jeans maken samen een horizontale lijn. Het lichte jasje valt open en slankt daardoor extra af.

Meer lezen?

* Heb je een volle boezem? In dit blogartikel lees je welke halslijnen je dan het beste kunt kiezen.

* Meer lezen over de kolom van kleur? Kijk dan hier.

* Wil je mijn Pinterest-bord met mode voor vrouwen met een maatje meer zien? Kijk dan hier. Wist je dat je mij kunt volgen op Pinterest?

* Ik heb ook een Pinterst-bord gemaakt over hoe je slanker en langer kunt lijken. Kijk hier.

* Wil je meer voorbeelden zien van 'real life' vrouwen met rondingen? Lees meer.

* Wil je tips om je buikje te camoufleren? Lees meer.