• darkblurbg
  • darkblurbg

Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer.

Gepubliceerd op: 25-06-2017

Het wordt voor mij een beetje een sport merk ik. Op internet zoeken naar leuke foto's van vrouwen met een grotere maat. In dit blog geef ik mijn mening over de kledingcombinaties van een aantal dames met rondingen. Gewoon vrouwen zoals jij en ik, dus geen perfecte fotomodellen met een maatje meer.

Maatje meer/ grote maten mode.

^ Wat een leuke outfit! Speels door de kleurkeuze en met de goede proporties. Deze blouse is van plissémateriaal en valt in twee soepele laagjes. De blouse valt losjes langs het lichaam, maar is niet te wijd. Hij is ideaal om een buikje te verbergen. Het okergele jasje is enigszins getailleerd en geeft taille en vorm aan het bovenlichaam. De effen donkerblauwe jeans kleed mooi af. Het tasje en de schoenen met een dierenprint geven het geheel 'swung'.

^ Zo'n zwart wikkeljurkje is ideaal, eenvoud is de troef. De lengte net op de knie is goed gekozen en de rode pump maakt het net wat specialer. Een dunne zwarte panty had de benen nog net wat meer lengte gegeven. De flinke ketting past goed bij haar proporties en trekt de focus naar het gezicht. Deze ketting heeft precies de goede lengte.

Maatje meer/ grote maten mode.

^ Ben niet erg te spreken over deze combinatie. Op zich is de combinatie fris en zomers qua kleur. Wat jammer is is dat het bovenlichaam zo heel klein lijkt. Verder had ik liever een lagere halslijn en een korte mouw of een klokkend mouwetje gezien. De broek met plooitjes maakt haar onderlijf onnodig fors. Dit komt door drie elementen: de hoge taille, de lichte kleur en de bandplooitjes. Leuke schoenen!

Maatje meer/ grote maten mode.

^ Hele leuke combinatie, de kimono-top valt gelukkig niet te ruim, wat vaak het geval is bij dit soort tops zonder schouderlijn. Gaten in een jeans maken je benen voller, maar op deze bescheiden manier kan het nog wel en kan je toch aan de 'gatentrend' mee doen. Op dit soort laarsje kun je goed lopen. De kleur is ook lekker zomers. Als de laarsjes middenblauw waren geweest hadden de benen langer geleken. Dus daar kun je ook voor kiezen als je langer en slanker wilt lijken.

Ripped jeans bij een groeter maat.

^ Op deze collage zie je dat je best mee kan doen aan de trend met 'ripped' jeans, zolang je het meer een beetje bescheiden houdt. Heel veel beschadigingen trekken erg de aandacht. Je benen lijken dan voller en korter en dat wil je natuurlijk niet...

Mode voor een maatje meer.

^ Vaak wordt gezegd dat je grote prints moet dragen als je een maatje meer hebt. Deze print is echter te groot voor deze dame. Ook lopend de bloen=men niet mooi vloeiend in elkaar over.

Mode voor een maatje meer.

^ Op dit voorbeeld (dit is wel een fotomodel moet ik eerlijk bekennen) een jurkje met een print waar je oog mooi 'langs glijdt'. De rok hier geleidelijk uit naar de onderkant toe. Een los vallend mouwtje staat altijd mooi!

Mode voor een maatje meer.

^ Dit hes van fake-fur geeft net wat te veel massa aan het figuur.

 

^ Deze dame is stevig en vrij klein. Hierdoor zie je er als je niet oppast al snel wat vierkant uit. In haar geval is het dus belangrijk om optisch zo lang mogelijk te lijken. Zo lijkt ze meteen slanker.

Links: Leuke combinatie, doordat alle kledingstukken ongeveer even donker zijn houd je lengte.

Tweede combinatie: Deze top maakt een stuk voller dan de linker top. Dit komt doordat het model vrij kort is en ook nog vrij volle plooien heeft.

Mouwloos kun je beter niet doen in haar geval. Een transparante top kan goed werken maar deze dame is te klein voor deze lengte. Ook mis ik een mouw. Een lengte rond de knie was goed geweest. Een omslag aan je jeans maakt je benen korter. In haar geval dus beslist niet aan te raden.

Vierde combinatie: Een 7/8 jeans met omslag laat de benen korter lijken, kun je dus beter nier doen... De afgeronde hoeken van het vest laat een groot wit vlak zien. Tevens zorgt het witte vlak voor een hoekig effect. Dit maakt haar onnodig breder (en dus optisch kleiner). Het vest had beter recht kunnen lopen in dit geval, zoals het vest op het eerste voorbeeld.

Meer lezen?

* Wil je lezen over de do's en don'ts als je een maatje meer hebt? Lees meer.

* Wil je meer voorbeelden van echte vrouwen met een maatje meer? Lees dan dit blog.

* Ken jij de truc met de 'kolom van kleur' al? Die laat je langer en slanker lijken. Lees meer.

* Ben je klein en heb je een maatje meer? Dan ben je helaas een stuk beperkter in je kledingkeuze dan een langere vrouw met een maatje meer. Je hebt namelijk veel minder ruimte in je lichaam en lijkt als je niet oppast al snel wat vierkant. In dit blog vind je handige tips.

*Wil je mijn Pinterest-bord zien met mode voor dames met een maatje meer? Kijk dan hier.

* Wil jij precies weten welke kledingmodellen jij het beste kunt kiezen voor jouw figuur? Doe dan de figuuranalyse. Je ontvangt dan een persoonlijk figuurpaspoort, helemaal op jouw unieke figuur toegesneden. Lees meer.