• darkblurbg
  • darkblurbg

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

Gepubliceerd op: 09-10-2017

Wit is een kleur die je vooral in de zomerperiode veel ziet. Je kunt echter ook heel goed wit dragen in de winter. Zelfs je witte jeans kun je door slim te combineren nog prima blijven dragen. Het belangrijkste is dat je let op de materialen die je hierbij gebruikt.

In de zomer dragen we graag en vaak wit. Vooral spierwit is een kleur die lekker koel aanvoelt. Dit komt doordat wit het licht weerkaatst. Een wit materiaal reflecteert alle licht (je ziet wit, maar wit is geen kleur, wit zijn alle kleuren samen). Een zwarte kleur daarentegen is als een zwart gat, het absorbeert alle licht (waardoor er geen licht gereflecteerd wordt richting je ogen, en je zwart ziet). Licht is energie en daardoor wordt een zwart materiaal veel warmer dan een wit materiaal. In de zomer dragen we graag zgn. koele materialen waarvan katoen, linnen, viscose, zijde en bamboe de bekendste zijn. Ook is het belangrijk dat je kleding ademt. Kleding moet kunnen ademen om je lichaam koel te houden. Wij koelen immers af doordat zweet moet kunnen verdampen. Stof die niet goed ademt, zal zowel zweet en warme lucht in de buurt van je huid houden, hetgeen leidt tot een snelle oververhitting. Dunnere draden, losser weefsel en meer poreuzer textielsoorten helpen allen toe te voegen aan het ademend vermogen van een kledingstuk.

Het is minder gebruikelijk in Nederland, maar je kunt je witte kleding en accessoires ook prima in de winter gebruiken. Het staat zelfs geweldig! In de winter zien we vaal iets afgezwaktere wittinten zoals bijvoorbeeld: offwhite, wolwit, oesterwit en roomwit. Maar spierwit kan ook, mits goed gecombineerd. Verder dragen we in de winter graag warme en dikkere materialen zoals wol, leer, suède, fluweel, fake fur.

In de winter kun je wit op heel veel manieren combineren, bijvoorbeeld met:

- andere wittinten

- lichte kleuren (bijv. lichtgrijs, zandkleur, beige)

- zwart

- een felle kleur

- camel

- legergroen,

- metallic

- jeans.

Don't: Laat je dunne zomerbloesjes in Ibiza-stijl en off shoulder zomerjurkjes van katoen in de kast hangen.

Witte zomer blouse.

^ Dit soort stofjes zijn nu echt te zomers, berg ze op tot volgend jaar.

Witte sneakers dragen in de winter.

^ Witte sneakers zijn het helemaal tegenwoordig. Ze kunnen overal bij gedragen worden van jurk tot rok tot broek. En JA!!! je kunt ze het hele jaar rond dragen.

Je witte sneakers dragen in de winter.

^ Houd het clean en simpel, in deze outfit worden slechts twee kleuren gebruikt, zwart en wit. De lijnen zijn mooi eenvoudig. Less is bijna altijd more!

Zwarte met witte kleding voor de zomer.

^ De klassieke combinatie van zwart met wit werkt natuurlijk ook altijd goed. Hier een romantisch wit jurkje lekker stoer afgestyled met een zwart leren jack, een zwarte panty, zwarte laarsjes en een witte tas.

Hoe draag je wit in de winter?

^ Winter-outfit in het roomwit.

Materialen voor winterwit.

^ Witte kleding en accessoires die geschikt zijn om in de winter te dragen zijn gemaakt van winterse materialen.

De kleur wit dragen in de herfst en de winter.

^ Draag jij wel eens wit in de herfst of de winter?

Hoe draag je winterwit?

^ Winters wit, experimenteer er gerust eens mee!

Hoe draag je wit in de herfst en de winter?

^ Alles in offwhite voor de winter? Het staat geweldig mits je maar winterse stoffen neemt.

Meer lezen...

* Wil je meer lezen over de kleur wit en welke wittint het beste bij jou past? Lees dan dit blogWit voor ieder kleurtype.

* Weet jij wat het verschil is tussen lichte kleuren en pastels? Dit blog gaat er over.

* Tegenwoordig zien we het hele jaar door witte sneakers. In dit blog leuke ideetjes om sneakers in de winter te dragen.

* In dit blog vertel ik je over allerlei stijlregels die je prima kunt breken.

* Je kunt bij het combineren van winters wit ook letten op de hoeveel donker lichtcontrast wat je in je uiterlijk heb. Hoe minder contrast, des te beter je staat in alles licht. Lees meer.