• darkblurbg
  • darkblurbg

De kledingstijl van Brigitte Macron.

Gepubliceerd op: 16-07-2017

Met de komst van Brigitte Macron (64) gaat er een frisse wind door het presidentiële paleis in Parijs. En ik moet zeggen, ik volg berichten over haar met veel plezier. Brigitte Macron heeft een andere weg ingeslagen dan gebruikelijk is voor een presidentsvrouw en haar stijl is bepaald niet doorsnee te noemen. Met haar voorliefde voor gewaagde korte rokjes en jurkjes, strakke broeken en mouwloze kleding brengt ze veel teweeg in de modewereld. Ik vind haar een zeer inspirerende vrouw en ben zeker van plan om haar kledingstijl in de media te volgen.

Brigitte Macron heeft een tengere bouw, is niet erg groot, is lekker gebruind en heeft een lange blonde bob die ze zowel los kan dragen als opsteken. 

Brigitte heeft in verhouding iets bredere schouders als heupen en een slank en vrij recht onderlichaam, zoals je op deze foto in badkleding kunt zien. Haar buste is vrij klein.

Haar kledingstijl is in formele situaties meer de 'Parijse stijl' (meer vrouwelijk met hoge hakken) en voor haar vrije tijd is ze meer het gamine stijltype (meer pittig, aparte accenten, wat ondeugender en wat stoerder).

Figuurvorm van Brigitte Macron.

Anders dan meestal gebruikelijk voor een vrouw van een president durft ze haar slanke benen en slanke armen te laten zien.

Brigitte komt uit een beroemde Franse familie van chocolademakers, maar zo te zien eet ze er zelf niet vaak van ;-)

Er zijn acht steeds terugkerende kledingstukken waarin we haar vaak kunnen spotten:

- 1. Kledingstukken met hooggesloten halslijnen en hoog gesneden kraagjes maken dat haar slanke figuurtje goed tot zijn recht komt en zorgen ervoor dat het geheel niet te sexy wordt. Hooggesloten halslijnen komen klassiek over. Wanneer je niet zo veel boezem hebt staan dit soort halslijnen je prachtig.

- 2. Mantelpakjes in rechte belijningen, gecombineerd met korte rokjes. Dit soort belijningen sluiten precies aan bij haar rechte figuurtje.

- 3. Slank gesneden jurkjes in een lengte ruim boven de knie. En ze heeft er de benen voor moet gezegd worden...

- 4. Knielange jassen die ze (vaak open) over haar kleding draagt.

- 5. Ze draagt vaak trendy strakke leren broeken, skinny jeans, sneakers en kleding met metalen accenten, dit soort kledingstukken geven haar een jeugdige 'look' en laten zien dat ze weet wat er gaande is in de fashionwereld.

- 6. Ze heeft een voorkeur voor dubbel-breasted jassen, jassen met hoge kragen en epauletten en jassen met ritsen. Zowel bij korte jasjes als bij overjassen. Dit soort jassen staan haar erg goed.

- 7. Draagt pumps met puntige neuzen bij formele gelegenheden. Die geven haar net wat extra lengte. In haar vrije tijd zien we vlotte enkellaarsjes en hippe sneakers en leuke, grappige accenten als ritsen, epauletten, een accentkleur e.d. (gamine stijl).

- 8. Naast een korte roklengte zie je ook veel mouwloze kledingstukken. Doordat de halslijnen meestal hoog zijn wordt het geheel niet te sexy.

Naar het schijnt leent ze veel kleding van het Franse merk Louis Vuitton. Verder heeft ze een duidelijk voorliefde voor de kleur blauw. Een kleur die haar erg mooi staat!

Brigitte Macron komt heel enthousiast en spontaan over, ze lacht op bijna elke foto die je van haar tegenkomt. Haar uitgekiende kledingkeuze zorgt ervoor dat haar outfits steeds up-to-date zijn en geven haar een jeugdige uitstraling, die toch altijd chique blijft.

^ Helder lichtblauw pakje met een vierkant jasje met een dubbele rij knopen en een vrij kort jurkje. Dit pakje droeg ze bij de inauguratie van haar man Emmanuel Marcon. Het is speciaal voor haar ontworpen door Nicolas Ghesquire, de artistiek directeur van Louis Vuitton. Ook draagt ze vaak handtassen van dit merk bij zich.

De kledingstijl van Brigitte Macron.

^ Kort kanten jurkje met zwarte kousen en een lange suède jas er over. Dit is één van de kortste jurkjes waarin ik haar gezien heb. Door de jas die ze er open overheen draagt en de donkere kousen en schoenen kan deze lengte nog net.

Kledingstijl, stijl Brigitte Macron.

^ Recht gesneden jurkje met de geliefde ritsen en een stoer biker-kraagje.

Persoonlijke stijl van Brigitte Macron.

^ Aansluitend, mouwloos jurkje in korenbloemblauw. Dit jurkje loopt iets minder recht dan haar meeste jurkjes. Ook dit exemplaar is van Louis Vuitton.

Zwart jurkje Brigitte Macron.

^ Karakteristiek mouwloos zwart jurkje met een zwart gebloemde pasje aan bovenkant. De schoenen met oranje neuzen en achterkanten geven wat het geheel net wat kleur.

Lange jas, kenmerkend voor Brititte Macron.

^ Lange jas met een opstaande zilverkleurige kraag (gamine stijl) van Louis Vuitton over een strakke leren broek en leren laarzen. De tas is ook van Vuitton.

Wit mantelpakje Brigitte Macron.

^Offwhite mantelpakje in dezelfde stijl als het helder blauwe exemplaar. Hier draagt ze het jasje dicht. De pumps hebben een metalen neus. Het opgestoken haar geeft Brigitte een wat officiëlere look.

Brigitte Macron in skinny jeans.

^ Hooggesloten top met een metaalkleurige versiering (gamine stijl), gedragen op een donkerblauwe skinny spijkerbroek en zwarte enkellaarsjes.

Brigitte Macron in haar vrije tijd.

^ Ook in haar vrije tijd draagt Brigitte Macron graag een felle blauwtint. Deze outfit is echt sportief.

Brigitte Macron, vrijetijdskleding.

^ Wandelen met de hond in een overjas in een frisse blauwtint. Ook deze mantel heeft dubbele rij knopen en rechte klepzakken. Verder een leuke volle sjaal, een donkere skinny broek en een paar hippe sneakers (gamine stijl).

Meer lezen?

* Wil je meer lezen over de Parijse stijl? Lees meer.

* Wil je meer lezen over de gamine stijl? Lees meer.

* Wil je mijn Pinterest bord over de stijl van Brigitte Macron zien? Kijk dan hier.

* Dit blog gaat over een van de stijlvolste vrouwen ooit: Audrey Hepburn.

* Wil jij exact weten welke kledingmodellen jij het beste kunt kiezen? Kom dan langs voor een figuuradvies 'deluxe'. Ik maak een persoonlijk figuurpaspoort voor je. Lees meer.

* Lees ook mijn blog over Jackie Kennedy-Onassis. Lees meer.

* Marilyn Monroe was een heel vrouwelijk en geraffineerd stijltype. Wil je meer lezen over haar stijl? Lees dan dit blog.